fbpx

Každý učitel se musí neustále vzdělávat, aby udržel krok se svými nadanými studenty. Na druhou stranu by se každý žák měl naučit vyjít se svými znalostmi ven. Stejně jako učitelé

Zveřejněno: 5. 1. 2020

Pomalu, ale jistě se rozjíždí nový rok 2020, který bude klíčový pro mnoho lidí. Od neděle se na příštích 13 dní ocitáme v období 1-Chuen (Opice). Využijte tedy vynalézavosti opice, která se dokáže přizpůsobit téměř všem podmínkám. Je hbitá, mazaná a radostná. I vy se tedy zkuste zaměřit na tyto vlastnosti a využijte chytře všech příležitostí, které se vám v následujících dnech vyskytnou. Všichni, kteří rádi druhým předávají nějaké znalosti nebo učí, se budou cítit v následujících dnech oživeni. Všichni bychom se však měli zbavit všeho přebytečného, aby do našeho života mohlo přijít opravdu něco nového.

Využijte klidu začátku nového roku a neotálejte. Vrhněte se do nových projektů a různých setkání s lidmi, se kterými byste mohli v budoucnosti na něčem spolupracovat, a jděte rozhodně vstříc všem svým předsevzetím, která jste během Vánoc učinili.

Zkuste se vyhnout stereotypům a hledejte chytrá řešení. Minimalizujte své výdaje a zvyšujte své příjmy.

Pokud jste nic takového nedělali, tak si vytvořte ve svém životě pořádek a všeho přebytečného se pokuste zbavit nebo to odevzdat k "dalšímu životu". Věci, které nepoužíváte, raději darujte, nebo je chytře prodejte. Pamatujte, že méně je někdy více.

Vyhledejte poradce

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zkuste se vyhnout stereotypům a hledejte chytrá řešení. Minimalizujte své výdaje a zvyšujte své příjmy. Pokud nevíte jak, zkuste vyhledat nějakého chytrého finančního poradce nebo přítele, kterému naprosto důvěřujete. Hledejte odborníky, protože jejich rady mohou mít v budoucnosti cenu zlata. Zvyšte svou finanční gramotnost, abyste v budoucnosti měli více možností, jak kreativně tvořit svůj život. Co se týká zdraví a cvičení, hledejte kvalitní zdroje informací a vyzkoušejte něco nového.

Sledujte své pocity a pracujte na tom, abyste se nad nikým nepovyšovali.

V rovině pracovní se více ptejte svých kolegů na záležitosti, kterým nerozumíte. Když se budete ostýchat, aspoň zdokonalujte své analytické myšlení a prohlubujte své znalosti. Hlavně se vyhněte myšlenkám, které budou snižovat vaši inteligenci. V každodenním životě hodně uklízejte a přemýšlejte nad každou věcí, kterou doma máte, zda ji opravdu používáte. Co nepoužíváte, buď prodejte, nebo se učte štědrosti a darujte tyto věci lidem, o kterých víte, že je využijí. Je to nejen šlechetné, ale zároveň budete mít dobrý pocit, že ničím neplýtváte.

Najděte si roli

Co se týká vztahů, vyzkoušejte si občas roli učitele i žáka. Zjistěte, v jaké roli se cítíte lépe. Tyto dvě polarity od sebe nejsou téměř odděleny. Každý učitel se musí neustále vzdělávat, aby udržel krok se svými nadanými studenty. Na druhou stranu by se každý žák měl naučit vyjít se svými znalostmi ven. Potkávejte se častěji s lidmi, kteří vás intelektuálně přesahují, a zároveň občas buďte s lidmi, o kterých si myslíte, že byste jim mohli dodat něco ze své moudrosti.

Zaměřte se tentokrát na živel země, který souvisí s praktickými otázkami ve vašem životě.

Sledujte své pocity a pracujte na tom, abyste se nad nikým nepovyšovali. Ve svých intimních vztazích se vyhněte tendencím svého partnera příliš často poučovat, protože tak můžete postupně destabilizovat váš vztah.

Na úrovni ducha nastal čas probudit svého vnitřního učitele. Zaměřte se tentokrát na živel země, který souvisí s praktickými otázkami ve vašem životě. Co by bylo dobré se naučit? Můžete uvažovat o obchodu, nějakém řemeslu nebo nad financemi. Rovněž se zamyslete i nad tím, jestli by vás nebavilo se učit nějaký pohybový sport. Země je spojená s tělem, a tak se přihlaste na kurz posilování, běhání nebo cokoliv jiného, co vás dlouho láká. Pokud se již něčemu podobnému dlouho věnujete, popřemýšlejte o tom, jestli ve vás nesídlí touha druhým své zkušenosti předávat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak bych mohl co nejchytřeji vyřešit své problémy?
  • Co mi v mém životě odebírá energii?
  • Komu bych mohl něco darovat nebo výhodně prodat?
  • Jsem připraven vstoupit do role předávajícího?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Přihlaste se na kurz, který využijte ve své profesi.
  • Naučte se získávat kvalitní zdroje informací a ptejte se odborníků.
  • Začněte se věnovat řemeslu, obchodu nebo umění.
  • Buďte vynalézaví ve všech oblastech vašeho života.

Související…

Rok 2020 podle hvězd: Půjde o rok změn ve vztazích na pracovišti i v politice
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...