fbpx

V zaměstnání může docházet k mocenským konfliktům, především s autoritami. Naučte se druhým říkat „ne“ bez pocitu viny a buďte s těmi, kteří vás citově nebo jinak nevydírají a se kterými se cítíte přirozeně skvěle

Zveřejněno: 6. 10. 2019

Nastává období1-Ahau (Slunce, Květina), ve kterém je dobré se zaměřit na krásu svou i druhých lidí. Nejen následujících třináct dní buďte vděční za všechny dobré lidi kolem vás a ty, kterým nerozumíte, nebo oni nerozumí vám, nechte jít. Jednou vaše osudové cesty život zase spojí a budete mít šanci na usmíření.

Čas podzimu může být občas smutný a mírně depresivní. Nevzdávejte se však. Narovnejte záda, usmějte se a rozhodněte se svou pozornost zaměřit na to, co je ve vašem životě ušlechtilé a krásné. Navštěvujte koncerty, divadelní hry a kochejte se tvorbou druhých lidí. Sami jste také umělci, jelikož váš život je vaše umělecké dílo. Máte možnost přetvořit noční můru v nebeský sen, a tak se do toho s nadšením pusťte.

Zvláštní pozornost věnujte i příběhům svých předků, se kterými můžete být na podvědomé úrovni velmi silně propojeni.

V tomto období se naučte vnášet naději, víru i krásu do všeho, co se zdá ponuré a beznadějné. Jelikož se zároveň ocitáme v období vzdušného znamení Vah, zaměřte se především na své partnerské a jiné důležité vztahy. Zvláštní pozornost věnujte i příběhům svých předků, se kterými můžete být na podvědomé úrovni velmi silně propojeni, což pro vás může být v určitých chvílích výhodou a jindy zase naopak. Zkoumejte především vztahy vašich rodičů, prarodičů a zkuste si uvědomit podobnosti, ke kterým může ve většině případů docházet.

Nezapomínejte dýchat

V rovině těla se zaměřte především na funkci svých ledvin. Neharmonické vztahy a příliš mnoho smutku negativně ovládá tento důležitý tělesný orgán. Pokud jste ve stresu nebo se něčím příliš trápíte, možná také zapomínáte dýchat. Proto prohlubujte svůj dech a naučte se dýchat jak do břicha, tak do hrudníku i do oblasti podklíčkových kostí. To vám může navrátit hlubší klid i radost ze života, kterou člověk potřebuje. V tomto čase se nabízí i tanec, který může být skvělý nejen pro vaše tělo, ale i pro kulturní vyžití. Zapište se do nějakého kurzu a odbourejte svůj stud.

Názorů mohou být miliardy, ale jen srdce vycítí, co je pro vás v daný moment nejvhodnější.

V rovině mysli nastal čas se více ponořit do hlubin svého vnitřního ticha. Naučte se pěstovat své tiché vědění, které vám často řekne mnohem více než různé spekulace vaší mysli. Názorů mohou být miliardy, ale jen srdce vycítí, co je pro vás v daný moment nejvhodnější. Kochejte se krásou obrazů, navštěvujte koncerty a druhým se naučte naslouchat. Buďte jako potápěči, kteří hledají poklad v hlubinách oceánu. Tiše pozorujte, co se skrývá ve vašem vnitřním světě, a počkejte si, až se samy „perly“ objeví. V zaměstnání může docházet k mocenským konfliktům, především s autoritami. Naučte se druhým říkat „ne“ bez pocitu viny a buďte s těmi, kteří vás citově nebo jinak nevydírají a se kterými se cítíte přirozeně skvěle.

Jak na vztahy

Ve vztazích může docházet k hlubokým změnám, protože navenek vystoupí hlubší témata, která mohla být uzavřena po dlouhou dobu pod pokličkou. Pracujte na vztazích, na kterých opravdu záleží. Někdy se stává, že člověk tráví víc času s lidmi, se kterými se cítí špatně. To nedává žádný smysl. Dovolte si být s takovými lidmi, se kterými se můžete uvolnit. Možná zjistíte, že váš partner má naprosto odlišný názor na život, což nemusí být tak katastrofální, pokud dokážete být sami sebou za všech okolností. Pamatujte, že vždy jste sami za sebe a druzí jsou darem, který můžete přijmout nebo odmítnout. Doporučuji s partnerem vyjít na nějakou společnou zábavu, ať je to ples, koncert nebo divadlo.

Někteří předkové mají roli andělů strážných a vy z nich můžete čerpat velkou sílu a jejich životní talenty.

V oblasti ducha nastal významný čas, ve kterém se máte zaměřit nejen na dědictví vašich předků. Když se začnete zajímat o vztahy, které dřív vaši předkové žili, objevíte možná někoho, kdo vám bude nepřirozeně blízký, přestože jste toho člověka nikdy neviděli. Někteří předkové mají roli andělů strážných a vy z nich můžete čerpat velkou sílu a jejich životní talenty. Zjistěte, jestli ve vaší rodinné historii žil nějaký umělec a čím se zabýval. Zkuste tuto činnost obnovit a možná překvapivě zjistíte, jak snadno se těmto činnostem učíte. Čerpejte dary z minulosti a poučte se z příběhů, které vám předcházely.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaký vztah jsem měl s otcem a jak to ovlivnilo můj vztah s muži?
  • Věnoval bych se rád nějaké umělecké činnosti?
  • Jaké vztahy jsou pro mne přínosné a které ne?
  • Mám svého oblíbeného předka?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Posilte funkci svých ledvin.
  • Koukejte na komedie, navštěvujte divadelní hry a koncerty.
  • Probuďte svého vnitřního umělce a denně si zapisujte své myšlenky.
  • Pravidelně meditujte.

Související…

Novoluní ve Vahách: Spravte si díky vztahům k jiným vztah k sobě, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...