fbpx

Zamyslete se nad tím, jak svůj vztah k partnerovi, rodině nebo dobrým přátelům posílit. Zkuste je překvapit něčím, o čem si budete jistí, že jim udělá radost

Zveřejněno: 23. 9. 2019

Začíná podzim a v následujícím třináctidenním období, které potrvá do 5. října, zároveň vstupujeme do západního znamení 1-Manik (Jelen), ve kterém můžete opět posílit svou vizi. Tentokrát se zaměřte především na lidi, které máte rádi. Občas je potřeba vašim vztahům dát hlubší smysl, protože jinak mohou ztrácet šťávu. Zamyslete se nad tím, jak svůj vztah k partnerovi, rodině nebo dobrým přátelům posílit. Zkuste je překvapit něčím, o čem si budete jistí, že jim udělá radost. Navštivte někoho moudrého, komu důvěřujete, nebo sami buďte vrbou či dobrým rádcem pro někoho, kdo vám věří a má o vaše názory upřímný zájem.

Jelen miluje přírodu, a tak se procházejte po místech, která mají sílu. Najděte si svůj oblíbený strom a zamyslete se nad kruhem lidí, kteří vás momentálně provázejí na vaší cestě. K těm „nejkarmičtějším“, což neznamená, že jsou dobré nebo špatné, patří rodinné, partnerské a pracovní vztahy.  Nedá se jim vyhnout, přestože jsou občas náročné. Kdo vás nejvíc ovlivňuje? A co vám odráží?

Uvědomte si, že v každém okamžiku máte volbu si vybrat, do jakých zrcadel chcete nahlížet.

Každý člověk ve vašem životě odráží kousek z vás. Je to jako zrcadlové bludiště, ve kterém se procházíte labyrintem karikatur, a je jen na vás, u jakých setrváváte. Uvědomte si, že v každém okamžiku máte volbu si vybrat, do jakých zrcadel chcete nahlížet.

Nechte si poradit

V rovině tělesné je ideální najít svého učitele jógy, bojových cvičení nebo čehokoliv jiného, k čemu inklinujete. Pokud již cvičíte, prohlubte se svým učitelem vztah a začněte cvičit intenzivněji, nebo něco nového. Nechte si poradit a inspirovat lidmi, kteří mají zkušenosti. Pokud máte pocit, že byste měli změnit své stravování, opět zajděte za někým, kdo tomu dobře rozumí. Naslouchejte však jen svému srdci a nenechte si nic namluvit, pokud to tak nebudete cítit.

Přemýšlejte o svém životě a o lidech, kterým nejvíc věnujete svou pozornost.

Každý máme za sebou jiný příběh, a tak respektujte své vlastní myšlenky a životní strategie. To, že vám někdo radí, ještě neznamená, že je to pro vás správně. Provádějte pravidelné procházky lesem, které vám pomohou zvládat nejen každodenní shon a stres. Přemýšlejte o svém životě a o lidech, kterým nejvíc věnujete svou pozornost.

Jak v kolektivu

V rovině mysli se zaměřte na své pracovní prostředí a kolegiálními vztahy. Opravdu děláte to, po čem toužíte? Zkuste si představit svou nejlepší možnou práci. Jaké by to asi bylo? Sněte o podrobnostech této vize a pak se vraťte tam, kde jste. Pokud máte skvělý pracovní kolektiv, ještě víc ho posilte a nebojte se navrhovat nové nápady a vize. V opačném případě dejte svým pracovním vztahům aspoň nějaký smysl, a to zvláště tehdy, kdy nemáte sílu si hledat něco nového. Některé náročné vztahy vás mohou něco podstatného naučit, ale z dlouhodobého hlediska je to většinou jen ztráta energie. Buďte vděční za spřízněné duše a u těch druhých trénujte umění nebrat si nic osobně.

Pokud máte ve svém partnerském vztahu dlouhodobé problémy, zajděte za nějakým rodinným nebo partnerským terapeutem.

Ve vztazích, zvláště těch partnerských, nastává čas, kdy je dobré se otevřít společným koníčkům a zálibám, které budou pro vás oba něčím novým. To posílí váš vztah. Každý vztah potřebuje jednou za čas oživení a Jelen vám v tom pomůže. Jděte spolu na procházku a pohovořte o tom, co by vás bavilo kromě sexu společně dělat. Pokud máte ve svém partnerském vztahu dlouhodobé problémy, zajděte za nějakým rodinným nebo partnerským terapeutem. Jeho nezaujaté oko vám může ukázat nové souvislosti, a jelikož většina problémů jsou spíše nedorozuměními, tak můžete svůj vztah změnit k lepšímu. Nemáte-li někoho, uvědomte si, co od svého budoucího partnera očekáváte, a zároveň i to, co druhé straně můžete dát.

Jak vydržet na cestě

V rovině ducha nastal velmi příznivý čas, ve kterém vám mohou pomoci někteří lidé více uchopit hlubší smysl vašeho života. Setkávejte se s lidmi podobného ražení a naslouchejte svému srdci. Existuje mnoho duchovních cest a žádná z nich nemá to privilegium se vznášet nad druhými. Dávejte si pozor na různé skupinky, které tvrdí, že jsou příliš výjimečné. Už to je náznakem omylu, který se může proměnit v něco nemocného.

Abyste své dobré vztahy udrželi, měli byste je čas od času oživit.

Jsou však různá uskupení, kde můžete generovat sílu podobných zájmů, a tak se vzájemně podporovat na své duchovní cestě. Když cvičíte jógu doma jen sami, můžete velmi brzo přestat. Ale pokud se těšíte na společně strávený čas se svou oblíbenou skupinkou, máte větší šanci na své cestě vydržet.

Kombinace znamení Vah a Jelena přeje duchovně spřízněným vztahům. Možná si uvědomíte, s kým chcete opravdu být častěji a s kým se vídat jen občas. Je velmi pravděpodobné, že některé vztahy se posílí a některé oslabí. Vše je v neustálých změnách, a tak se jim naučte vycházet vstříc. Abyste své dobré vztahy udrželi, měli byste je čas od času oživit. Využijte hlavně moudrosti starších a nechte si od nich poradit nebo se minimálně inspirovat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak se cítím ve vztazích k důležitým lidem svého života?
  • Zažívám ve svých vztazích respekt a úctu?
  • Jaký mám názor na partnerství dvou lidí?
  • Jaká duchovní cesta je pro mě nejpřitažlivější?

Doporučené aktivity pro toto období:

  • Namalujte kruh a napište do něj jména lidí, se kterými chcete trávit víc času.
  • Vně tohoto kruhu napište lidi, které chcete vídat méně.
  • Pravidelně choďte do přírody a rozjímejte nad smyslem svého života.
  • Překvapte partnera něčím, co se mu bude líbit, ale nebude to očekávat.

Související…

Úplněk v Rybách podle mayského astrologa: Dejte prostor představám a stanou se realitou
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...