fbpx

Vyhněte se manipulativním hrám, ke kterým někteří lidé inklinují, a ušetříte tak mnoho psychické energie

Zveřejněno: 8. 4. 2019

V neděli 7. dubna začalo třináctidenní období, ve kterém se můžete naplno vrhnout do zdokonalování všeho, o čem víte, že je to nutné. Nebojte se různých konfliktů, ke kterým může občas docházet, protože málo lidí umí přijímat zdravou kritiku. Nebuďte vůči sobě a druhým příliš kritičtí, ale nebojte se druhé upozornit na to, že se některé věci dají dělat jednoduše lépe. Soustřeďte se na detaily, a když překonáte přirozený odpor k nepříjemnému, můžete nejen ve své práci, ale i v životě cítit výrazné ulehčení. Zaměřte se na to, co funguje.

Po tvůrčím a vášnivém období Hada se zaměřte na zdokonalování všeho, do čeho jste se pustili. Možná narazíte na určitý odpor lidí, kteří mohou mít pocit, že je ohrožujete, a tak se nebojte s druhými otevřeně a upřímně mluvit. Stůjte si za svým a buďte jasní a čitelní. Vyhněte se manipulativním hrám, ke kterým někteří lidé inklinují, a ušetříte tak mnoho psychické energie. Dělejte vše, jak nejlépe dovedete, ne lépe ani hůř. Najděte rovnováhu a dostaňte se do svého jedinečného „flow“.

Zdokonalujte tělo

Co se týká vašeho fyzického těla, zaměřte se především na zdravý pohyb a své sportovní koníčky. Sport může být činností, která buď může vaše zdraví výrazně zlepšit, ale při nepřiměřeném úsilí může mít naprosto opačné účinky. Sportujte tak, aby to bylo ku prospěchu vašemu zdraví. Posilte partie, které normálně neposilujete, abyste své tělo měli v rovnováze. Rovněž se pravidelně protahujte nebo cvičte jógu. Pokud už cvičíte, ale nevidíte výsledky, tak své cvičení zintenzivněte. V oblasti financí se zaměřte na zapisování svých výdajů a příjmů. Možná zjistíte, že se svými penězi můžete pracovat efektivněji.

Nejdříve se zaměřte na důležité povinnosti a pak se zabývejte koníčky nebo jinou tvůrčí prací.

V rovině mysli se zaměřte na kvalitu svých vlastních myšlenek, které pak následně určují úroveň vašeho vnitřního prožívání. Přílišná kritika je stejně destruktivní jako lhostejnost. Překonejte svůj odpor k nepříjemnému a zabývejte se více situacemi, které ve vašem životě potřebují rychlé řešení. Proměňte svého vnitřního kritika na mírumilovného poradce, který vám vlídným hlasem bude říkat, co je pro váš život momentálně nejlepší. V práci se vyhýbejte manipulativním a nejasným vztahům. Zaměřte se na efektivitu své práce a zkuste zlepšit svou práci s časem. Nejdříve se zaměřte na důležité povinnosti a pak se zabývejte koníčky nebo jinou tvůrčí prací.

Položte se do vztahu

Co se týká vztahových záležitostí, může dojít ke konfliktům, které nemusí být neužitečné. Buďte odvážní a otevřete s partnerem témata, která vás trápí. Nečekejte, že se váš partner hned změní, ale dejte mu potřebný čas, aby pochopil vaše stanovisko. Sami se rozhodněte dát do svých vztahů ze sebe to nejlepší. Nebuďte závislí na aktivitách svého partnera, protože nad tím nemáte nikdy stoprocentní kontrolu, a tak riskujete zklamání. Postarejte se o své potřeby sami a vytvořte svému partnerovi prostor pro změnu. Pokud to již děláte dlouho, možná budete muset přistoupit k radikálnějším činům.

V tomto čase se především zaměřte na své koníčky a sport. Beran přeje osobním zálibám, a tak se zdokonalujte ve všem, co vás nejvíc baví.

V rovině ducha se zaměřte na svůj duchovní růst. Mnoho lidí se zabývá jen uspokojením svých osobních potřeb, to však nemusí vést k hlubšímu naplnění. Možná pocítíte větší potřebu se napojit na „vyšší zdroj moudrosti“, který vás převyšuje. Pokud jste se již dlouho nevěnovali své duši, začněte teď hned. Vyzkoušejte něco nového a využijte období Berana, které přeje všem novým začátkům.

Související…

Novoluní v Beranu: Poučte se z chyb a rozlučte se se svým starým Já
Robert Policar

V této zemi máte skvělé podmínky pro svůj duchovní růst, protože je tu mnoho různorodých technik, po kterých můžete sáhnout. Není tu téměř žádné omezení, a tak využijte veškeré moudrosti, která se vám nabízí. Možná zjistíte, že se vaše životní cíle samy přehodnocují, protože budete díky pravidelné meditaci nebo modlitbě zase blíž sami sobě.

Znamení Pazourka a Berana

V tomto čase se především zaměřte na své koníčky a sport. Beran přeje osobním zálibám, a tak se zdokonalujte ve všem, co vás nejvíc baví. Kultivujte svůj pocit radosti a neberte svůj život příliš vážně. Práce je důležitá, ale tento život ve vašem momentálním těle žijete jenom jednou. Pokud rádi sportujete, můžete se dostat na novou úroveň techniky a úspěchu. Kultivujte v sobě zdravou soutěživost, která vám pomůže zvýšit váš osobní výkon ve všech oblastech.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co je třeba zlepšit?
  • Bojím se s někým konfrontovat své názory?
  • Opravdu dělám vše, jak nejlépe dovedu?
  • Dělám opravdu to, co mě baví?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zdokonalujte se nejen ve své práci, ale i ve svých koníčcích.
  • Pracujte s afirmacemi.
  • Dělejte vše efektivně.
  • Zapisujte si své příjmy a výdaje.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...