fbpx

Leden je měsíc, kdy se příroda stahuje dovnitř a šetří své síly. Naučte se i vy pracovat s vlastní energií

Zveřejněno: 6. 1. 2019

Pomalu se rozbíhá nový rok, a tak je dobré si ujasnit své záměry a plány, kterým se chcete doopravdy věnovat. Najděte svou vlastní vizi, protože představy druhých lidí se budou většinou s těmi vašimi lišit. Nebojte se však navštívit lidi, které považujete za moudré. Inspirujte se moudrostí druhých a sami se nevyhýbejte druhým poradit, pokud vás o to požádají. Leden je měsíc, kdy se příroda stahuje dovnitř a šetří své síly. Naučte se i vy pracovat s vlastní energií a zbytečně s ní neplýtvejte.

Po Jaguářím období, ve kterém jste se měli naučit být sami se sebou a měnit svůj život k lepšímu, nastává od neděle 6. ledna období 1-Manik, tedy čas Jelena, kdy je dobré si říct o pomoc ve vnějším světě.

Hledejte nejen v sobě, ale naslouchejte moudrosti druhých.

Můžete požádat přátele, odborníky nebo samotnou přírodu. Pokud jste si ještě neudělali plán na příští rok, zkuste si své cíle připomenout nebo znovu definovat. Jestli žádné vize doposavad nemáte, nastal čas je najít. Hledejte nejen v sobě, ale naslouchejte moudrosti druhých.

Peníze i strava

Na úrovni těla je dobré zajít k doktorovi, svému oblíbenému léčiteli nebo k odborníku na zdravou výživu či jiný druh cvičení. Zkontrolujte si svůj zdravotní stav, abyste zjistili, na čem jste. Pak budete velmi dobře vědět, kam svou pozornost nasměrovat. Pravidelně choďte na procházky a naslouchejte svému tělu.

Nepřemýšlejte moc o tom, co nejde, ale spíš se zaměřte na to, co lze.

Co se týká financí, je dobré se poradit s lidmi, kterým opravdu důvěřujete. Spíš dejte na lidi se zkušenostmi než na příležitostné nadšence. Zamyslete se také nad svou stravou a způsobem cvičení, který by se k vám co nejvíce hodil. Vyzkoušejte aspoň tři nové učitele a navštěvujte toho, u koho se budete cítit nejlépe.

Na úrovni mysli je důležité se vyhnout nudě a pesimistickému myšlení. Nepřemýšlejte moc o tom, co nejde, ale spíš se zaměřte na to, co lze. Navštěvujte odborníky, kteří vám mohou pomoci rozvinout vaše vlastní pracovní dovednosti. Pokud nejste spokojeni se svým dosavadním zaměstnáním, nezoufejte. Najděte ve svých představách takovou práci, která vás naplní pocitem pohody. Důvěřujte nejen svému rozumu, ale i svému citu. Není nic krásnějšího než soulad mezi těmito principy. Jste-li ve svém oboru, který vás naplňuje, možná přišel čas si vytknout vyšší cíle.

Iniciativa ve vztahu

Co se týká vašich vztahů, zaměřte se především na jejich oživení. Mnoho z vás může zaznamenat vzrůstající nudu s vašimi bližními. Vezměte zodpovědnost do svých rukou a iniciujte nějakou novou činnost, která bude pro vás oba nová. Vztahy mají tendenci se neustále vyrovnávat, a tak je dobré se vyhýbat přílišným rozdílnostem. Možná již dlouho žijete v uspokojivém vztahu, ale taky se trochu nudíte. Každý vztah má své fáze, a tak se ponořte hlouběji do souvislostí, které vás spojují s určitými lidmi. Pro ty, co řeší partnerskou krizi, nastal ideální čas navštívit nějakého odborníka na danou situaci. Nebojte se vzájemně komunikovat a odkrýt své vnitřní obavy.

V noci naslouchejte svým snům a ve dne se nechte inspirovat přírodou a lidmi.

V rovině ducha nastává významné období, ve kterém můžete mít nejen velmi živé sny nebo vidění, ale může dojít i k setkání s vašimi lidskými nebo jinými průvodci. Choďte za moudrými lidmi, kteří studují život již po několik desítek let. Učte se od starších, protože ti v sobě nosí nejen informace, ale především zkušenosti. Každou noc, požádejte „snový zdroj“ o vyjasnění důležitých otázek, které vás nějakým způsobem zaměstnávají. V noci naslouchejte svým snům a ve dne se nechte inspirovat přírodou a lidmi, kterým opravdu důvěřujete. Možná pocítíte hluboké spojení se svým duchovním původem, což vám dodá ohromné množství energie.

Související…

Mayský horoskop na leden: Slavme a hledejme nové spojence
Robert Policar

Kombinace znamení Jelena a Kozoroha vám radí, abyste se naučili naslouchat starším lidem, kteří v sobě nosí hlubokou životní moudrost, která je založená především na konkrétních zkušenostech. Také vám doporučuje stanovit dalekosáhlé záměry a cíle, které budou spočívat na vaší integritě. Rozhodujte se rozvážně, ale s důsledností, abyste nezradili sami sebe a nežili vizi někoho jiného. Jelen i Kozoroh jsou znamení autority i možného budoucího úspěchu.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jaká je má vize?
  • Co potřebuje mé tělo v tomto čase?
  • Nezanedbávám svůj duchovní rozvoj?
  • Kdo mi může pomoci s mou vlastní vizí?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte jógu.
  • Nechte si poradit od lidí, kterým věříte.
  • Žádejte každou noc před spánkem o jasné sny.
  • Pravidelně choďte do přírody a hledejte tam odpovědi na své otázky.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...