fbpx

Zkuste si přát nejen hmotné dárky, ale i to, aby se vám něco povedlo. Můžete si přát i nějakou vlastnost nebo dovednost, která vám chybí

Zveřejněno: 11. 12. 2018

Drak je podle jedné tradice prvním znamením mayského kalendářního systému, a tak se během období 1-Imix (Drak, Krokodýl) vlastně ocitáme na začátku dalšího 260denního cyklu. Příštích 13 dní je každopádně časem, během nějž je dobré se naplno opřít do naplňování vašich dlouhodobých záměrů a vizí. Období Draka a Krokodýla končí den před Štědrým dnem.

Související…

Mayský astrolog: Novoluní ve Střelci přeje plánům na cesty a novým projektům
Robert Policar

Pokud už víte, kam směřujete, rozhodně neotálejte a vrhněte se naplno do realizace svých cílů. Nastal čas konkrétních činů, které vás mohou posunout velkou rychlostí vpřed, pokud projevíte odvahu, takt a iniciativu. Dobrý start vám dá velkou výhodu, a tak se nenechte zmást časem předvánočním.

Přejte si nejen hmotné dárky, ale sami pro sebe také to, ať něco důležitého překonáte ve své vlastní duši.

Pokud jste v uplynulém období Králíka objevili nový projekt, který by vám udělal radost, nastal nyní čas se do něj naplno ponořit. Ve vzduchu bude mnoho energie, kterou k tomu podpoří atmosféra Vánoc, jež sama o sobě může do vašeho života přivolat plno zázraků a nečekané milosti. Přejte si nejen hmotné dárky, ale sami pro sebe také to, ať něco důležitého překonáte ve své vlastní duši. Ať je to cokoliv, každý v sobě najde něco, co by šlo dělat lépe. Uvědomte si, jakou vlastnost nebo dovednost byste potřebovali, a přejte si ji pod stromeček.

Nezanedbávejte se

Na úrovni tělesné si povšimněte, jak se ve svém těle cítíte. Dávejte si pozor na kožní problémy a různé záněty. Pokud si něčeho podobného všimnete, jděte pro jistotu k doktorovi, aby zjistil váš zdravotní stav. Nejlépe je tyto neduhy řešit hned v zárodku než čekat, až se promění v něco závažnějšího. Rovněž si uvědomte častost i kvalitu vašeho sexuálního života.

Zkuste svou práci dělat s větším zápalem a konfrontujte své nadřízené s různými nápady, které vám probíhají hlavou.

Pokud zanedbáváte své tělesné potřeby, může ve vás vzrůstat nevědomý hněv nebo frustrace. Ta zase může vést ke zbytečným konfliktům ve vašich vztazích. Jste-li s něčím nespokojeni, naučte se o svých základních potřebách mluvit a nespoléhejte se na to, že vám partner či partnerka budou číst myšlenky. Nebojte se zkusit něco zcela nového a o svých fantaziích si dovolte s protějškem mluvit.

Aktivizujte se

Na úrovni pracovní nastal čas se poohlédnout po nových možnostech realizace. Nemusíte nutně opouštět své nynější zaměstnání, ale můžete v něm být inovativní. Zkuste svou práci dělat s větším zápalem a konfrontujte své nadřízené s různými nápady, které vám probíhají hlavou. Důležité je to, abyste věděli, na čem jste, protože jinak v sobě můžete pěstovat zbytečný hněv a vnitřní neklid, který může vyústit v trvalou frustraci, což neprospívá ani vaší práci, ani zdraví. Uvědomte si rovněž, jestli jste hrdí na to, jakým způsobem si vyděláváte peníze. Snažte se svůj život uzpůsobit tak, abyste v okamžiku své smrti ničeho nelitovali.

Naučte se vstupovat do konfliktu s lidmi, kteří se ve vás evidentně pletou a mají potřebu vás měnit.

Na úrovni blízkých vztahů se nebojte nazývat své názory pravými jmény. Dávejte si však pozor, abyste nebyli příliš arogantní. Vyhněte se i sebelítosti, což je další projev chování, které může být stejně destruktivní jako arogance. Snažte se být asertivní, což ve své podstatě znamená schopnost popsat slovy to, jak se doopravdy cítíte, aniž byste na někoho ukazovali prstem. Rovněž se naučte vstupovat do konfliktu s lidmi, kteří se ve vás evidentně pletou a mají potřebu vás měnit. Buďte sami sebou a v určitých případech se vrhněte do souboje, který může být v konečném důsledku tím nejlepším, co vás mohlo potkat. Podstatou pravdy je to, že léčí, přestože může být na první dojem velmi nepříjemná.

Jděte za snem

Na úrovni ducha nastal velmi důležitý okamžik, ve kterém si můžete lépe než kdykoliv jindy uvědomit, za čím doopravdy jdete a po čem ze srdce toužíte. Svou vizi byste již měli mít jasně definovanou, a tak se raději ponořte do jejího vykonávání. Pokud ji ještě nemáte, rychle ji najděte, protože nicnedělání, váhavost a odkládání není nic, co by vám v tomto období pomohlo. Zbavte se některých svých zlozvyků, o kterých víte, a nahraďte je konkrétními kroky, které budou provázeny konstruktivní činností směrem k vašim tužbám. Váš sen by měl být velkolepý a ne snadno uskutečnitelný, abyste na své cestě dlouhodobě vytrvali. Věnujte se pravidelné meditaci a veďte si vlastní deník.

Vyhněte se rutině a nudě, která vás může zcela znechutit a odebrat vám nutné nadšení.

Kombinace znamení Střelce a 1-Imix (Drak, Krokodýl) může vyvolat jak jistou netrpělivost vůči osobním cílům, tak i následnou skepsi vůči dlouhodobým záměrům, protože ty se neplní ihned. Buďte tedy trpěliví, ale zároveň nápadití. Vyhněte se rutině a nudě, která vás může zcela znechutit a odebrat vám nutné nadšení, které je velmi důležité zvláště v začátcích každého dlouhodobého projektu. Zapřemýšlejte i o tom, kam byste se v roce 2019 chtěli podívat, co se týká zahraničních cest.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mi tělo říká?
  • Umím zdravě vyjádřit hněv?
  • Dokážu řešit konfliktní situace?
  • Čím se zaobírá nejčastěji má mysl?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Mluvte o svých tělesných potřebách otevřeně.
  • Hodně posilujte nebo běhejte.
  • Pravidelně meditujte nad svým posvátným úkolem.
  • Naučte se být asertivní a nikoho neobviňujte.

foto: Shutterstock, zdroj: Robert Policar

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...