fbpx

Poslední třetina měsíce bude pro spoustu z nás zmatená. Chce to víc plánovat a nenechat se rozhodit

Zveřejněno: 1. 11. 2018

Listopad je měsíc, který nás pomalu, ale jistě překlene do zimy. Člověku se chce víc spát, což není jen změnou času, ale i změnou počasí. No a v poslední třetině měsíce nás ještě čeká zmatení v podobě retrográdního Merkuru.

Související…

Poslání, nebo povolání? Podle mayského astrologa napoví úplněk v Býku
Robert Policar

Není ale potřeba naříkat, možná jste narozeni ve znamení, kterému tento měsíc, který obecně přeje změnám, vyhovuje.

Berani: Projasněte pocity

V prvních dvou třetinách listopadu se nebojte nazývat věci pravými jmény. Buďte upřímní v tom, co cítíte, a pokud se ocitnete ve složité situaci, vneste do ní jasnost. Dávejte si však pozor na to, abyste druhé příliš nezranili. Občas jednáte příliš impulsivně. Vrhněte se do všech změn, ze kterých máte obavu, a probuďte v sobě vnitřního válečníka.

Veškeré neshody, odklady a nedorozumění řešte hned a věřte v konečný úspěch.

V poslední třetině měsíce se atmosféra na jednu stranu uvolní, na druhou stranu vliv retrográdního Merkura vnese zmatek do mnoha věcí. Udržte si své ambice a dělejte vše, jak nejlépe dovedete. Veškeré neshody, odklady a nedorozumění řešte hned a věřte v konečný úspěch. Mnoho záležitostí bude mít nepředvídatelný průběh, a tak reagujte na přítomný okamžik.

Býci: Vytrvejte v záměrech

V prvních dvou třetinách listopadu vás čeká zkouška víry. Lidé se mohou stavět na odpor a konfrontovat vás s vašimi názory. Obyčejně býváte až neobyčejně pevní, ale tento měsíc může být pro mnoho z vás velkou zkouškou. Dívejte se na lidi jako na zrcadla. Naslouchejte, ale pochybujte. Důležitým rozhodnutím se raději vyhněte, protože mohou být motivovány vašimi vlastními pochybnostmi. Naopak posilte svou víru a věnujte se naplno všemu, co potřebuje změnit. Naučte se s druhými více mluvit, přestože to není váš nejoblíbenější způsob mezilidské komunikace.

Dívejte se na život z orlí perspektivy a využijte příležitostí, které se nečekaně objeví.

V poslední třetině měsíce se život zrychlí a i u vás nastane mnoho zmatků. Uvědomte si své vzdálené záměry a přemýšlejte o tom, co bude dobré udělat, až přijde ten správný čas. Vliv retrográdního Merkuru bude v plných obrátkách, a tak si neberte moc osobně různé odklady schůzek a vznikajících zmatků. Dívejte se na život z orlí perspektivy a využijte příležitostí, které se nečekaně objeví, ale které ve vás zároveň nevyvolají pochybnosti. Risk se nemusí vždy vyplatit.

Blíženci: Vyjadřujte pocity

V prvních dvou třetinách listopadu se snažte druhým vysvětlit, co se ve vás děje. Pokud budete z něčeho smutní, popovídejte si o tom s lidmi, kterým věříte. Přestože rádi utíkáte od citových problémů, snažte se do nich ponořit a hledejte způsoby, jak své pocity uspokojivě vyjádřit. Použijte vaši největší zbraň, kterou je síla slova. Naučte se rovněž druhým více naslouchat a nechte je vyjádřit to, co cítí. Může to být velmi osvobozující.

Vyberte si v životě jednu věc, kterou máte rádi, a rozhodněte se dělat ji po celý svůj život.

V poslední třetině měsíce se zaměřte na definování toho, čemu v životě doopravdy věříte. Mnoho z vás má tendenci život příliš racionalizovat a vaším darem je vidět věci z mnoha úhlů. Vyberte si v životě jednu věc, kterou máte rádi, a rozhodněte se ji dělat po celý svůj život. To vám dodá sebedůvěru, která vám může chybět, což je daň za vaši všestrannost. To, jestli budete malým křovím nebo krásným květnatým stromem, záleží jen na vás.

Raci: Otevřete se změnám

V prvních dvou třetinách listopadu se dostanete do svého živlu. Jediné, co budete muset v sobě překonat, je strach z větších změn, které již u mnoha z vás v posledních letech nastaly. Věnujte se činnostem, které milujete, což se může týkat vašich rodinných záležitostí, vaření nebo dětí. Pečujte o to, co máte rádi, a zkuste i něco nového. Je to vhodná doba pro plánování rodinné dovolené a přípravu na vánoční čas.

Máte rádi jistotu a bezpečí, ale retrográdní Merkur se postará o to, aby zmatků bylo nadbytek.

V poslední třetině měsíce se svět zrychlí, což pro mnohé z vás není dobrá zpráva. Máte rádi jistotu a bezpečí, ale retrográdní Merkur se postará o to, aby zmatků bylo nadbytek. Zaměřte se především na uklízení a vyhazování starých věcí, ke kterým nemáte vztah, což může být docela výzva. Zároveň v duchu přemýšlejte o své životní vizi. Zrekapitulujte si svou životní cestu a neztraťte svůj směr.

Lvi: Otevřete se změnám

V prvních dvou třetinách listopadu mnohé z vás čekají nemalé výzvy. Není čas na to, abyste čekali na zázrak, ale postupně překonejte všechny překážky, které se mohou objevit v podobě náročnějších vztahů s lidmi. Vyhněte se manipulativním lidem, kteří hrají na pocit viny, a otvírejte všechna nedořešená témata, která by vás mohla na vaší cestě čekat. Pokud se věnujete nějaké tvůrčí činnosti, dovolte si vyjádřit i své stinné stránky.

Nevrhejte se příliš rychle do nových projektů a všechny smlouvy si důkladně pročtěte.

V poslední třetině měsíce se dostanete do svého živlu a svět bude zase příjemnějším místem na zemi. Dejte si však pozor na vliv retrográdního Merkura, který vás může svést na scestí. Nevrhejte se příliš rychle do nových projektů a všechny smlouvy si důkladně pročtěte. Pokud si však budete stoprocentně jistí, následujte své srdce. Očekávejte však mnoho odboček, které jsou s tímto hvězdným vlivem spojeny.

Panny: Čas pozitivních změn

Zvláště v prvních dvou třetinách se můžete otevřít příznivým změnám v mnoha oblastech. Lidé si zřejmě všimnou vašich skvělých pozorovacích a pracovních schopností. Listopad je sám o sobě měsícem změn, a tak se můžete postupně zbavovat všeho přežitého a nastolit nový řád. Nebojte se projevit své dovednosti, které jsou často nadprůměrné, ale často druhými neviděné. Lidé vás však budou potřebovat, a to vám může dělat dobře. Prohlubte své komunikační schopnosti a více s druhými mluvte.

Máte rádi řád a vyhýbáte se chaosu, což je přesně pravý opak toho, co retrográdní Merkur v životě vyvolává.

V poslední třetině měsíce to už bude pro mnohé z vás horší. Život se zrychlí a planeta Merkur již nabrala zpětný chod, což není nejlepší zpráva. Máte rádi řád a vyhýbáte se chaosu, což je přesně pravý opak toho, co retrográdní Merkur v životě vyvolává. Udržte si své dlouhodobé sny a raději se vrhněte do různých oprav, přeorganizování schůzek a řešení různých časových posunů, které budou vyvolány ostatními lidmi.

Váhy: Pořádek do vztahů

V prvních dvou třetinách listopadu se opřete do svého duchovního růstu. Udělejte si pořádek ve svých vztazích a zrekapitulujte minulý měsíc, který v tomto ohledu mohl být plný změn. Netrapte se s lidmi, kteří vám neoplácejí vaši pozornost, a jednoduše se zaměřte na lidi, se kterými je vám dobře. S druhými lidmi mluvte o jejich problémech a naslouchejte jim. Už jen vaše přítomnost je pro druhé velmi léčivá.

Darujte svým přátelům šaty nebo knihy, které už nepoužíváte, a udělejte velký úklid.

V poslední třetině měsíce se zaměřte na své nejvyšší životní cíle a popřemýšlejte o lidech, kteří vás opravdu podporují a kteří ne. Dávejte si pozor na nedorozumění v komunikaci s lidmi, která se mohla zhoršit díky retrográdnímu Merkuru. Darujte svým přátelům šaty nebo knihy, které už nepoužíváte, a udělejte velký úklid. Uvažujte o dárcích, které pořídíte, ale s jejich nákupem nespěchejte.

Štíři: Uvědomte si cíle

V prvních dvou třetinách listopadu má mnoho z vás narozeniny. Kolem narozenin se toho vždy hodně mění, a tak si zajděte za svou oblíbenou vědmou nebo astrologem. Doporučuji si vaše předsevzetí a přání napsat na papír, který uchovejte. Přečtěte si ho až za rok a uvidíte, jakou schopnost manifestace v sobě nosíte. Dávejte si pozor na svá slova, protože se můžete dotknout citlivých míst druhých lidí. Zbytečně se nemstěte a raději svou sílu použijte k pozitivním změnám ve vašem životě.

V tomto čase neztrácejte své sny ze zřetele a dělejte jen to, k čemu jste se okolo narozenin zavázali.

V poslední třetině měsíce se život zrychlí, ale zároveň bude docházet ke zmatkům a chaosu, které navíc podpoří vliv retrográdního Merkura. V tomto čase neztrácejte své sny ze zřetele a dělejte jen to, k čemu jste se okolo narozenin zavázali. Udržet počáteční záměr živý je velmi důležité. Udržte oheň v duši a zbavte se všeho, co je již starou ozvěnou vašeho minulého života.

Střelci: Nový začátek

V prvních dvou třetinách listopadu se uvolněte a zkuste víc odpočívat, přestože to není zrovna něco, co by vás uklidňovalo. Ponořte se hluboko do sebe a zrekapitulujte si svůj osobní rok, protože se již blíží vaše narozeniny. Uvědomte si to, co se povedlo a co byste již opakovat nechtěli. Více druhým naslouchejte, přestože si myslíte, že víte, co druzí potřebují slyšet. Věnujte se pravidelně meditaci a rozviňte v sobě hlubší vnitřní ticho.

Když budete pořádat oslavu, vše si pořádně propočítejte a dejte lidem včas vědět.

V poslední třetině měsíce se dostáváte do svého živlu, a tak oslavte svůj život nejlépe, jak to jen jde. Zajděte ke své oblíbené vědmě, astrologovi nebo psychoterapeutovi a definujte společně své roční předsevzetí. Když budete pořádat oslavu, vše si pořádně propočítejte a dejte lidem včas vědět. Období retrográdního Merkuru vnáší do všeho zmatky, a tak si dělejte ve všem rezervy.

Kozorozi: Probuďte v sobě vášeň

V prvních dvou třetinách listopadu se zaměřte na svou intimitu. Období Štíra je v tomto ohledu tím nejlepším možným časem jak se více otevřít na hlubších rovinách mysli. Přestože je pro mnohé z vás hlavní vášní práce, abyste byli opravdu efektivní, je potřeba dobře pracovat i se svou sexuální energií. Obohaťte svůj sexuální život o nové prvky a sledujte, jaký to má vliv na vaši práci.

Přemýšlejte o tom, co by ostatním nejvíc pomohlo, a vsaďte na kvalitu a efektivitu.

V poslední třetině měsíce se život nepříjemně zrychlí a navíc se blíží čas „drahých“ Vánoc. Jelikož utrácení není nic, co by vám extra dělalo radost, raději ještě s vybíráním dárků vyčkejte. Přemýšlejte o tom, co by ostatním nejvíc pomohlo, a vsaďte na kvalitu a efektivitu. Zbavte se doma všeho přebytečného a naučte se štědrosti, která kultivuje ducha.

Vodnáři: Světlo do temnot

V prvních dvou třetinách listopadu může mnoho z vás propadnout podzimní depresi. Udržte si své utopické vize, neboť mohou být opravdu reálnou budoucností. Vy si však můžete více uvědomit svou vzdálenost mezi tím, kde je svět teď a kde jste momentálně vy. Jelikož spíš pocházíte z budoucnosti, je možné, že trpíte pocitem, že nikam nepatříte. Vyhněte se lidem, kteří za každou cenu udržují moc a nechtějí se otevřít novým možnostem. Sdělujte své myšlenky těm, kteří jsou vašim vizím opravdu otevření.

Soustřeďte se na lidi, se kterými chcete opravdu spolupracovat a kteří vás podporují.

V poslední třetině měsíce se atmosféra u vás uvolní, protože život zase ožije. Navštěvujte různé poučné semináře a buďte mezi lidmi. Ne, že byste se dozvěděli zrovna něco nového, ale lidi vás jednoduše baví. Soustřeďte se na lidi, se kterými chcete opravdu spolupracovat a kteří vás podporují. Těm ostatním odpusťte a nechte je jít svou cestou.

Ryby: Pomáhejte potřebným

V prvních dvou třetinách listopadu se odvažte učinit důležité změny v některých vašich vztazích. Komunikujte více o svých pocitech a nespoléhejte na to, že ostatní jsou stejně empatičtí jako vy. Nebojte se pojmenovat své pocity správnými jmény, abyste nikomu neublížili jejich vlastními domněnkami. Přestože určování hranic nebývá vaší silnou stránkou, občas je důležité se vyhranit, aby se pozitivní změny ve vašem životě mohly opravdu dostavit. Ponořte se do své oblíbené duchovní praxe a poproste sny, ať vám dají znamení.

Naučte se odpočívat a zbavujte se všech přebytečných věcí.

V poslední třetině měsíce vás čeká mnoho výzev. Život se zrychlí a životní okolnosti vás mohou upozornit na to, co ještě nemáte dořešeného. Přestože jste obvykle velmi pružní, vyhněte se nadměrné činnosti, která vás může duševně vyčerpat. Naučte se odpočívat a zbavujte se všech přebytečných věcí. Retrográdní Merkur může vyvolat určité napětí v komunikaci s vašimi blízkými, a tak si jejich názory neberte příliš k srdci.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...