fbpx

Během těchto třinácti dnů je dobré se zaměřit také na očistu těla

Zveřejněno: 20. 10. 2018

V sobotu 20. října nastává třináctidenní období 1-Muluc (Voda). Během těchto dní možná dokážete odpustit lidem, kteří vám v minulosti mohli hodně ublížit. Pokud se ve své mysli neustále k někomu vracíte a vyvolává to ve vás vztek, smutek nebo lítost, otravujete tím jenom sami sebe.

Související…

V období Sovy a Supa přehodnocujte vztahy, radí mayský astrolog
Robert Policar

Dovolte si očistit všechny komplikované vztahy a staňte se svobodnějšími. Je velmi pravděpodobné, že v následujících dnech vám někdo připomene bolest, kterou s sebou již dlouhodobě nosíte. Nejdříve však odpusťte sobě, že si nedovolujete prožívat štěstí, které vám náleží.

Síla vody

Voda v sobě nosí velkou léčivou sílu, a tak se v následujících dnech zaměřte na její léčivou moc. Očistěte nejen svou mysl, ale i svůj trávicí trakt. Vyhoďte všechny věci, které vás spojují s nepříjemnou minulostí, a zbavte se také všech věcí, které dlouhodobě nepoužíváte.

Dejte si do pořádku své vztahy s rodiči a berte je takové, jací si zvolili být.

Dejte si do pořádku své vztahy s rodiči a berte je takové, jací si zvolili být. Pokud budete mít možnost, pobývejte často u řeky, rybníka nebo moře. Nechte na sebe působit sílu vody, abyste vnitřně posílili. Mluvte k vodě o svých vztazích a požádejte ji o zázrak.

Hlídejte si dýchání

Na úrovni těla se zaměřte na celkovou vnitřní očistu. Často se sprchujte studenou vodou, aby se přirozeně zvýšila vaše imunita. Nezapomeňte zhluboka dýchat. Dýchejte nejen do své hrudi, ale i do svého břicha. Povrchní dýchání je velmi nezdravý návyk, který následně přitahuje i myšlenky plné obav. Zaměřte se především na pročištění trávicího traktu, kde se usazuje mnoho škodlivin i stresu.

Vyhýbejte se lidem, kteří příliš často používají nadávky a pomlouvají druhé.

Můžete zkusit i některou z mnoha diet, které se dnes nabízejí. Zkuste jíst dva dny jen jablka a pijte vodu. Možná vás zpočátku bude bolet hlava, ale to brzy odezní a uvidíte, že vám bude lépe. Rovněž se vrhněte do velkého úklidu svého domu a zbavte se všech zbytečných papírů a věcí. Darujte tyto věci lidem známým i neznámým a cvičte se ve štědrosti.

Pěstujte ticho

Na úrovni mysli se zaměřte na kvalitu svých myšlenek. Vyhýbejte se lidem, kteří příliš často používají nadávky a pomlouvají druhé. Sami se zaměřte na očistu své mysli a pečlivě volte svá slova. Pěstujte vnitřní ticho a učte se novým afirmacím, které si ze začátku často opakujte, dokud se nestanou součástí vašeho vědomí.

shutterstock 474961411

Ideální očista těla? Zkuste na pár dní jíst jen jablka a pít vodu


Ať jste v jakékoliv situaci, své myšlenky změnit můžete. V práci se vyhýbejte nejasným situacím a komplikovaným vztahům. Buďte ochotni odpustit vašim kolegům, protože to jsou jen lidé, a nikdo neví, jaký příběh se v nich odehrává. Často si ve své mysli opakujte: „Odpouštím si, jsem svobodný.“

Karmické vyrovnání

Co se týká vztahů, může docházet ke „karmickému vyrovnání“, a to zejména v partnerství. Občas si lidé ublíží, přestože se hluboce milují. Abyste nikomu neublížili, tak se nejdřív musíte naučit mít rádi. Nemůžete druhým dávat to, co sami nemáte.

Naučte se nebrat osobně negativní chování druhých lidí.

Podívejte se na kvalitu svých vztahů a uvidíte, že se ocitáte v zrcadlové síni, plné pokroucených zrcadel. V některých vypadáte lépe a v jiných hůř. Co člověk, to názor, který nikdy není zcela objektivní. Naučte se nebrat osobně negativní chování druhých lidí, zvláště těch nejbližších, což je nejobtížnější, a učte se umění odpouštění.

Učte se být sami

Na úrovni ducha se naučte pracovat s mystériem vody. Buďte klidní a přizpůsobiví, jak to tento záhadný živel umí. Zaměřte se především na své niterné pocity a pracujte na tom, abyste byli se sebou spokojení bez jakéhokoliv vnějšího důvodu. Učte se pobývat sami se sebou a naučte se prohloubit pocit lásky k sobě i ke všem žijícím bytostem.

Pobývejte často u řeky a v tichosti naslouchejte řeči vody.

Nechte odplynout vše, co již ve vašem životě nemá význam, a buďte vděční za všechny zkušenosti, které vám život připravil. Ať byl život jakkoli těžký nebo je, vždy se posouváte k lepší verzi sama sebe. Pobývejte často u řeky a v tichosti naslouchejte řeči vody.

Zkuste odpouštět

Kombinace znamení Štíra a 1-Muluc (Voda) je velkou výzvou pro všechny partnerské a jiné důležité vztahy. Možná ve vás někdo vyvolá smutek nebo se rozčílíte. Dovolte si projevit a dostatečně prožít i negativní emoce, avšak na místech, kde nikomu neublíží.

Pokud se stane, že někomu nechtěně ublížíte, naučte se omluvit. Buďte ochotni odpustit lidem, kteří litují svých pochybení, ale buďte upřímní. Nedokážete-li někomu odpustit, zatím se do ničeho nenuťte. Hledejte však cesty, jak vzniklé napětí postupně uvolnit.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Komu bych měl odpustit?
  • Potřebuje mé tělo detoxikovat?
  • Jsou mé myšlenky radostné nebo plné obav?
  • Jaký vztah mám k vodě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se odpouštět.
  • Choďte pravidelně na plavání.
  • Pravidelně se sprchujte studenou vodou.
  • Změňte kvalitu svého myšlení.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...