fbpx

Co říká Robert Policar na dobu 1-Imix (Krokodýl, Drak) od 26. 3. do 7. 4.

Zveřejněno: 30. 3. 2018

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Imix (Krokodýl, Drak)-4. Začíná nový 260denní cyklus, který s sebou přináší mnoho dynamické energie. Uvědomte si, do jakých záměrů chcete svou vášeň opravdu vložit, a opřete se do akce. Pokud jste v minulém období rozjeli nový projekt, není na co čekat. Přestože někteří z vás nevidíte jasnou cestu, což vás může trochu frustrovat, opřete se jednoduše do toho, co zrovna teď funguje. Na nic nečekejte, neotálejte, protože energie Draka bývá netrpělivá a dynamická.

Po tvůrčím a radostném období 1-Lamat (Králík) nastává období 1-Imix (Krokodýl, Drak), které už tak příjemné být nemusí, protože vyžaduje konkrétní činy, do kterých se musíte pustit s plnou vášní, jinak můžete cítit frustraci, vztek a jistou bezradnost, která se pak může obrátit v agresi vůči bezprostřednímu okolí. Pokud se setkáte s problémovými lidmi, snažte se být trpěliví a asertivní. Když nebude fungovat ani to, raději si běžte zaběhat a věnujte se činnostem, které plynou.

Související…

Robert Policar: Jak jsem se dostal k mayské astrologii
Robert Policar

V tomto čase nemůžete být zcela pasivní. Jde o to, abyste se svou jak psychickou, tak fyzickou energii dokázali nasměrovat tím správným směrem. Představte si, že máte v rukou kormidlo a ovládáte obrovskou loď, která pluje na rozbouřeném moři. Musíte být jak uvolnění, tak koncentrovaní a schopni reagovat na daný okamžik.

Unavte tělo příjemným sportem a sexem

Na úrovni těla si dávejte pozor, abyste se nepřepálili. Během velké aktivity se naučte i odpočívat. Dodržujte pravidelný odpočinek, abyste své tempo dlouhodobě vydrželi. Zkuste praktikovat kundalini-meditaci od Osha, která spočívá jak v katarzi, tak v totální relaxaci. Nebo si zajděte do posilovny, své tělo nejprve unavte a teprve potom zkuste pracovat se svou myslí pomocí klidné meditace.

Pokud si nebudete jistí svým zdravím, raději si zajděte na prohlídku, abyste neměli pochybnosti. Zkuste žít zdravěji, což může znamenat lepší spánek, stravu nebo intenzivnější cvičení. S partnerem otevřete téma sexuality, pokud cítíte, že v této oblasti nejsou vaše potřeby dostatečně uspokojovány. Buďte při této komunikaci otevření, upřímní a citliví zároveň.

Člověče, nezlob se

Na úrovni mysli a práce si dávejte pozor na kolegiální vztahy, které mohou být výbušnější než obvykle. Abyste s některými spolupracovníky přežili, musíte těmto vztahům dát nějaký vyšší smysl nebo se společně opřít do nové pracovní výzvy. Když uvidíte, že se něco děje opravdu špatného, nebojte se o svých pocitech promluvit. Nebuďte příliš agresivní, ale spíš asertivní. Druzí mohou jednat taky impulsivně, protože všichni budeme pod podobným emocionálním tlakem. Pokud vás někdo rozhněvá, použijte tuto energii do smysluplné práce a jiných cílů, které stojí za to.

Možná zjistíte, že určitý střet vyčistil ovzduší a obnovil energii na pracovišti. Pracujte rovněž se svými myšlenkami a zjistěte, které jsou nejvíc obsedantní. Na ty zaměřte svou pozornost a snažte se je nahradit smysluplnými myšlenkami, které vás posunou blíž k vašim cílům. Buďte při této práci vytrvalí, protože myšlenky, ke kterým se neustále vracíte, mají velký emocionální náboj.

Nelitujte se a nemachrujte

Na úrovni vztahů to může být obzvlášť zajímavé období, kdy se můžete setkat s lidmi, kteří vás pořádně prozkoušejí ve vašich hranicích a hodnotě sebe sama. Vyhněte se lidem manipulativním, zvláště těm, co se neustále usmívají a dělají, že jim unikají různé souvislosti, které jsou většinou všem jasné. Jakmile zaznamenáte, že vám někdo předhazuje pocit viny, mějte se na pozoru.

Vy sami se v blízkých vztazích nechovejte příliš arogantně ani se moc nelitujte. Oba dva extrémy nejsou pro vztahy vůbec zdravé. Občas se každý rozhněvá, protože neunese tlak, který může pocházet z úplně jiných zdrojů. Buďte ochotni druhým víc naslouchat, aby se vám vyjevily ty správné souvislosti.

Vyhněte se lidem manipulativním, zvláště těm, co se neustále usmívají a dělají, že jim unikají různé souvislosti.

Na úrovni ducha nastal čas, abyste našli nebo si výrazně připomněli svůj posvátný cíl, do kterého byste mohli energii Draka nasměrovat. Nehledejte moc dlouho, protože Drak vyžaduje konkrétní akci. Na druhou stranu to musí být takový záměr, který uspokojí celou vaši vnitřní bytost. Nebojte se začít něco nového. Drak vidí daleko do budoucnosti, a tak vězte, že vaše intuice je správná. Rovněž se naučte konstruktivně pracovat s hněvem. Pokud si myslíte, že žádný hněv v sobě nechováte, zamyslete se nad tím, jestli nejste pasivně agresivní.

Jestli kolem vás neustále dochází k častým střetům a jste neustále z něčeho obviňováni nebo napadáni, je možné, že nosíte nějaké hlubší zranění z minulosti, které jste raději vytěsnili. S nedobře vyjádřeným vztekem může souviset únavový syndrom nebo pocit sebedestrukce a obrovský smutek. Je to jen nesprávně využitá psychická energie, která potřebuje nějaký smysluplný ventil.

Napětí ve vzduchu

Kombinace 1-Imix (Krokodýl, Drak) a znamení Berana vytváří velmi silné energie, které mohou být pro mnoho lidí zcela frustrující. Ve vzduchu bude hodně napětí, které se bude mít tendenci rychle projevit. Některé vztahy projdou zkouškou ohněm, protože nic nezůstane skryto. Doporučuji se naučit vyjádřit svůj hněv na místech, kde to nikomu neublíží. Naučte se být asertivní, což neznamená nic jiného, než pravdivě pojmenovávat své pocity, aniž byste na někoho ukazovali prstem. Když svou energii dokážete nasměrovat tím správným směrem, můžete v tomto období udělat obrovský kus práce a kvantový skok v mnoha oblastech. Nebojte se vstoupit na nová území, a to jak ve vnějším, tak vnitřním smyslu.

Úplněk ve znamení Vah proběhne v sobotu 31. března. Již dva dny před tímto datem buďte velmi opatrní v různých konfrontacích s druhými lidmi. Každý se bude snažit prosazovat svou, což může být velmi náročné. Zkuste všechna důležitá rozhodnutí odložit minimálně tři dny po úplňku. Zapište si sny, které se mohou týkat důležitých lidí ve vašem životě. Uvědomte si své osobní touhy i závazky vůči lidem kolem vás. Nebuďte příliš bezohlední ani se moc nelitujte. Nastavte si k druhým takové hranice, které vám budou vyhovovat a svým způsobem vám mohou paradoxně poskytnout vytouženou svobodu. Pokud v určitých situacích vybuchnete, seberte odvahu a omluvte se.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak užívám svou sexuální energii?
  • Myslím pořád na stejné věci?
  • Nejsem příliš arogantní, nebo se spíš lituji?
  • Které z mých emocí jsou v současné době nejsilnější?
  • Který z mých návyků mi brání při naplňování mé největší vize?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se být asertivní.
  • Naučte se projevit svůj hněv tak, aby nikomu neublížil.
  • Zbavte se zlozvyků, které vám brání dosáhnout vytoužených cílů.
  • Posilujte, běhejte a zároveň pravidelně odpočívejte.
  • Pravidelně meditujte nad svým posvátným životním úkolem, ať je to cokoli.

foto: Pexels.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...