fbpx

Robert Policar je zvláštní hvězda mezi astrology. Kdo jiný v sobě kombinuje tolik kosmických nauk, jako náš redakční hvězdopravec?

Zveřejněno: 4. 3. 2018

S klasickou astrologií jsem se seznámil v šestnácti letech, ale cesta začala v mých osmnácti, kdy jsem si zašel na profesionální astrologický rozbor. Dostal jsem tam obrázek, který zvláštními symboly naznačoval povahu mého osudu. Ten obrázek vypadal dost komplikovaně, což ve mně vyvolalo zvědavost, která již nikdy nepolevila. Začala cesta sebeobjevování.

O deset let později se ke mně dostala mayská astrologie, která vrhala na charakteristiky lidí naprosto jiný pohled. Začal jsem pracovat s oběma systémy a jejich kombinaci se v mé práci nyní věnuji naplno. Díky astrologii jsem začal vycházet sám se sebou i s lidmi kolem mne mnohém lépe.

Všiml jsem si, jak se každý z nás liší a má jedinečný příběh, který je naznačen v záhadné řeči hvězd. Mé vztahy se značně zlepšily, pochopil jsem, jakou cestou chci jít a jakými zkušenostmi budu muset projít. U některých lidí jsem naprosto omráčen, jak jsou schopni naplňovat svůj osud, aniž by kdy studovali svůj horoskop. Není jich ale příliš mnoho. Mým přáním astrologa je pomáhat všem ostatním, aby i oni svou cestu objevili.

Čtěte také:

Mayský astrolog čte náš a váš život

Co je dnes za glyf?

Co astrolog, to jedinečný pohled na život. Astrologie je vlastně „archetypální jazyk“, který každý používá podle své vlastní přirozenosti. Já se zaměřuji na pomoc lidem, aby objevili svou hodnotu. Mám spíš terapeutický přístup a nejednám z pozice autority. Když vidím, že člověk potřebuje něco jiného, než mohu nabídnout, rád ho odkážu na jiné specialisty z různých oborů, kterých znám díky své praxi mnoho.

Mayská astrologie se liší od klasické astrologie hlavně tím, že není zcela závislá na pohybu planet. Je opředena tajemstvím dávného kmene, ale i to, co z ní zbylo, může mít pro náš život podstatný smysl. V mém životě dala do pohybu mnoho pozitivních změn, které souvisí s využitím rytmů a časových cyklů. Existuje 20 základních znamení (glyfů), které po sobě po každém dni následují. Již jen znalost vašeho denního znamení vám otevře bránu k uvědomění si dalších sil, které vám byly dány.

Další články Roberta Policara čtěte v Mayském horoskopu ZDE

Měl jsem obtížné dětství, které vyvrcholilo krizí právě v oněch šestnácti letech. Od té doby hledám způsoby, jak ulevit mysli a jak si pomoci se osvobodit od těžkých emocionálních stavů.  Jelikož jsem na cestě poznání od mládí, stihl jsem posbírat kapky moudrosti z různých koutů světa. Prošel jsem všemi stupni japonského druhu léčení Reiki, věnuji se józe, studoval jsem tibetský buddhismus i indiánský šamanismus. Mým velkým učitelem jsou moje sny.

A co je mé přání? Přiblížit sám sebe a lidi kolem mě k opravdovému štěstí. Každý z nás si ho zaslouží.

foto: Tomáš Železný

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...