fbpx

Milujete pohyb, fyzická aktivita je vaší vášní a jste sportovci tělem i duší? Nepodceňujte výběr vhodného sportovního prádla a oblečení. Jaké požadavky mají oděvy určené na sportovní aktivity splňovat a na co se zaměřit při jejich výběru? Známe odpovědi a rádi se o ně s vámi podělíme

Zveřejněno: 9. 7. 2021

Začněme od toho, čím při oblékání začínáte, tedy od základu – spodního prádla. To určené na sport by mělo být pohodlné, nikde se nezařezávat a perfektně sedět. Nejspíš každý z nás už zažil tu nepříjemnou zkušenost, kdy si pro sportovní aktivitu zvolil nevhodné spodní prádlo a neustále si ho musel urovnávat. Takže na sport jedině takové spodní prádlo, které padne jako ulité.

A jak zvolit ideální sportovní podprsenku? Musí vaše prsa chránit před otřesy a za každou cenu je udržet na místě a pohromadě. Rozhodně se nedoporučují nosit podprsenky s kosticemi, ale preferovat sportovní střihy.

Střih, elasticita a přilnavost

Jakmile máte na sobě ideální spodní prádlo, je čas posunout se dál. A to k další velmi důležité položce – kalhotám. Pokud nás doba pandemie něco naučila, tak to, že v legínách se dá velmi pohodlně žít a dají se nosit i několik měsíců v kuse.

sportovni

Pokud je správně zkombinujete, dají se použít jak na sport, tak i do společnosti. Legíny se zkrátka staly našimi nerozlučnými parťáky. Jak si ale vybrat ty správné sportovní legíny? Tak zejména je důležité, aby vám seděly.

Na běh se dokonce doporučuje kupovat obuv o číslo až o číslo a půl větší, než je vaše běžná velikost.

Při volbě materiálu si můžete zvolit buď klasické bavlněné legíny, nebo upřednostnit ty z funkčních materiálů. Oba druhy mají své výhody. Bavlnu volte v případě, že milujete přírodní materiály, funkční se hodí pro fyzicky náročné aktivity, při kterých se hodně potíte a potřebujete, aby váš oděv odváděl pot z těla ven.

Vhodná sportovní obuv

Ruku v ruce s vhodnými legínami jde i správná obuv. V tom mají ženy obrovskou výhodu, protože výrobci sází na to, že ženy milují módu. Na trhu jsou proto k dostání nádherné modely a dámská sportovní obuv by se leckdy hodila i na módní přehlídky. Ale rozhodně se nevyplatí vybírat pouze podle vzhledu, nýbrž i podle funkce jednotlivých bot.

sportovni3

Jiné sportovní boty volte do tělocvičny a fitness centra a jiné na venkovní aktivity. Správnou sportovní obuv poznáte podle toho, že je vám v ní pohodlně a nikde vás netlačí. Na běh se dokonce doporučuje kupovat obuv o číslo až o číslo a půl větší, než je vaše běžná velikost. Při běhání se totiž vaše noha rozplácne a potřebuje více místa.

Triko s krátkým, dlouhým nebo tílko

Každý jsme jiný a každý preferujeme jiné svrchní díly. Někdo rád sportuje v triku s krátkým rukávem, jiný nedá dopustit na dlouhý rukáv. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv vzhled vašeho svršku, berte v potaz jeho funkčnost. Triko by mělo perfektně odvádět pot z těla a být vyrobeno z prodyšného materiálu.

Nakupte výhodně

Ať už si pořizujete pouze nové tenisky nebo celou sportovní garderobu, nebojte se využít akčních nabídek a slev. Protože, řekněme si to upřímně, každý rád ušetří, když může. Zejména, pokud si koupí prvotřídní produkty za zlomek původní ceny. Nebraňte se tedy akcím a využívejte slevové kódy a nejrůznější akce.

Sporty a fyzické aktivity mají hromadu zdravotních přínosů, a díky nim se vyplavují hormony štěstí, odborně nazývané endorfiny. Až vás tedy příště rozčílí šéf, nepohodnete se s partnerem nebo vás vytočí ten člověk v tramvaji, který do vás celou cestu neustále vráží loktem, dostaňte ze sebe veškerou nahromaděnou zlobu a zášť v tělocvičně nebo venku na vzduchu, například během, jógou nebo při nějakém kolektivním sportu. Skvěle funguje i box, jízda na kole a kruhový trénink.

Související…

Tenisky nikdy nevyjdou z módy. Stylová obuv pro syna, otce i dědečka
Komerční článek

foto: Astratex, zdroj: Astratex

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...