fbpx

Stárnutí je fyziologický proces, který nelze zastavit. Pravidelná kosmetická péče a vhodný výběr přípravků však můžou zmírnit a zpomalit jeho viditelné projevy. Základem je správná hydratace. Následujte náš manuál a omlaďte svou pleť přirozeně a funkčně

Zveřejněno: 17. 6. 2021

Lidské tělo obsahuje více než 60 % vody. Nejvíce je zastoupena v krvi (83 %), ve svalové tkáni (75 %) a v kůži (72 %). Každým dnem je vystavena vnitřním i vnějším faktorům, které narušují její přirozené schopnosti. Od 25. roku se na povrchu pleti začínají objevovat první známky stárnutí, které se časem prohlubují. To, jak bude vaše pleť stárnout, je ovlivněno několika faktory. Vnitřní jsou zcela přirozené, nedají se zastavit. Vnější se dají redukovat.

Co byste měli vědět o stárnutí pleti

Vrásky
Prvním viditelným signálem stárnutí jsou vrásky. Objevují se na různých částech obličeje a souvisí s ochabováním pokožky.
Objem
Ztráta plnosti se projevuje povadlou a povolenou pletí. Kontury obličeje jsou pokleslé, což mění jeho celkový vzhled.
Pružnost a pevnost
Přibližně od 50. roku věku pokožka ztrácí pružnost a pevnost. Pleť je sušší, drsnější, ztrácí přirozený zářivý vzhled. Vrásky jsou hlubší a viditelnější.   

Při procesu stárnutí dochází ke změnám ve všech vrstvách kůže. Buňky se obnovují pomaleji, snižuje se produkce lipidů, pokožka je citlivější na UV záření, hůře se regeneruje, jsou snížené funkce imunitního systému.

Voda na prvním místě

Pleť se kolem 25 let začíná ztenčovat, každoročně dochází k 1% úbytku kolagenu a k poklesu elastinu. Struktura pleti je oslabena, ztrácí svou pružnost. Zpomaluje se také produkce kyseliny hyaluronové, která pomáhá zadržovat vodu a pokožku udržuje vláčnou a plnou. Dochází k vysychání pleti, které vede k jejímu předčasnému stárnutí. Tento proces je umocněn oxidačním stresem. Je aktivován celou řadou vnějších faktorů, jako jsou UV záření, kvalita ovzduší, životní styl, kouření, stravování či nesprávná a nedostatečná kosmetická péče.

Vyvážený způsob života, správná péče a vhodný výběr kosmetických přípravků jsou hlavními pomocníky, jak udržet pleť vláčnou a v dobré kondici.

Dehydratace urychluje a zvýrazňuje viditelné projevy stárnutí. Zároveň narušuje kožní pH. Nedochází k vyplavování toxinů, póry se ucpávají, vznikají záněty, pupínky či akné, je narušena přirozená kožní bariéra, a tím i celkové zdraví pokožky.

Jak pečovat o zdraví pleti

Vyvážený způsob života, správná péče a vhodný výběr kosmetických přípravků jsou hlavními pomocníky, jak udržet pleť vláčnou a v dobré kondici.

Čištění
- Zbaví nečistot, toxinů, nadbytečného mazu a mrtvých buněk
- Navrací vitalitu a přirozený jas
- Zabraňuje předčasnému stárnutí kůže
- Stahuje póry
- Redukuje tvorbu mazu
- Podporuje vyváženou hydrataci

Masky a peelingy
Pleťové masky hloubkově čistí póry, doplňují potřebnou vlhkost a snižují tvorbu jemných linií vrásek. Zlepšují prokrvení, odstraňují odumřelou vrstvu pokožky. Korigují nerovnosti kožního povrchu, upravují funkce mazových a potních žláz, stahují póry. Hydratují a zastavují záněty. Redukují tvorbu vrásek a mají relaxační účinek.

Peeling vyčistí a otevře póry. Pleť rozjasní a navrátí jí vitalitu. Po jeho aplikaci je vhodné na pleť nanést pleťovou masku. Aktivní složky rychleji proniknou do hlubokých vrstev, a tak můžou pokožku důkladně vyživit.

Náš tip:
Omlazující maska s kyselinou glykolovou a hyaluronovou
Vysoce intenzivní maska pleť povzbudí, vypne a obnoví. Zmenšuje a zjemňuje vrásky, opticky pokožku regeneruje. Extrakt ze sedmikrásky podporuje její rovnoměrný tón. Kyselina glykolová a hyaluronová pokožce dodávají pružnost
a plný hydratovaný vzhled. Účinné antioxidanty eliminují toxiny a stimulují krevní oběh.

dulcia jedna

Hydratační maska s ectoinem a koenzymem Q10
Intenzivně pečuje o dehydrovanou pleť se ztrátou pružnosti. Dodá jí měkký hladký pocit, potřebnou vlhkost a příjemně ji provoní. Hydratační maska navrací pokožce přirozený jas. Zároveň ji čistí a zvláčňuje. Zastavuje tvorbu vrásek, vyhlazuje mimické vrásky. Je bohatá na antioxidanty a vitaminy, které pleť zpevňují a osvěžují harmonickou vůní. 

dulcia dve


Maska a peeling 2 v 1
Základní ingrediencí je mimořádně kvalitní šťáva z aloe vera. Proniká do hlubokých vrstev kůže 4x rychleji než voda. Má silné protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Zlepšuje prokrvení. Snižuje zarudnutí a podráždění. Stimuluje zdravý růst kožních buněk, bojuje proti stárnutí. Reguluje kožní pH. Pleť vyživuje, zvláčňuje a navrací jí přirozený tonus.

 

dulcia tri

Šetrný peeling s enzymatickým účinkem
Pomocí enzymů rozpouští vazby mezi odumřelými buňkami, a tak je šetrně a mimořádně účinně odstraňuje. Nové buňky se dostávají na povrch, pleť získá krásný rozjasněný vzhled. Přípravek pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu, jeho nadbytek se uvolňuje, díky čemuž nedochází k zánětům a tvorbě akné. Při pravidelném používaní je pokožka odolnější a zdravější.

dulcia ctyri

Růžová voda
Čistí a stahuje póry, vyrovnává kožní pH, výborně zvlhčuje a okamžitě revitalizuje. Je bohatá na antioxidanty. Pomáhá pokožce udržet mladistvý a zdravý vzhled. Obsahuje vitaminy a minerály, které hrají klíčovou roli při syntéze kolagenu a elastinu. Má zklidňující schopnosti. Ošetřuje podrážděnou, zarudlou, zanícenou i ekzematickou pokožku. Příjemná vůně růžové vody uvolňuje mysl a zlepšuje náladu.  

dulcia pet nova


Více informací ZDE.

Denní péče
Každodenní kosmetická rutina posiluje přirozené funkce pokožky včetně samoregenerace, zpomaluje proces stárnutí. Při výběru přípravků pro denní péči se zaměřte na formulace obsahující aktivní látky podporující hydrataci, jako jsou přírodní oleje a másla, esenciální oleje, růžová voda, med, avokádo, aloe vera, ovesné vločky, ceramidy, koenzym Q10, provitamin B5, glycerin, AHA kyseliny nebo kyselina hyaluronová.

Séra a koncentráty
Poskytují pokožce potřebnou podporu a řeší konkrétní kosmetický problém, jako jsou vrásky, dehydratace nebo zarudnutí. Formulace na vodní bázi proniká do hlubokých vrstev kůže.

Náš tip:
Hydratační sérum s kolagenem
Vysoce koncentrované aktivní složky stimulují produkci kolagenu. Vyplňují jemné linie, pomáhají udržovat vlhkost v průběhu celého dne. Pleť vypínají, vyhlazují a zpevňují. Navrací jí plnost a mladistvý vzhled.

dulcia sest

Více informací ZDE.

PLUS – První pomoc hydratace
Hydratační pleťový koncentrát pokožku intenzivně a cíleně hydratuje a chrání před ztrátou vody. Přípravek obsahuje AHA kyseliny, které jej transportují do hlubokých vrstev kůže, další aktivní složky se postarají o zásobu vlhkosti. 

dulcia sedm

Více informací ZDE.

Pleťové krémy
- Chrání pokožku před sluncem, větrem, chladem
- Poskytují potřebnou výživu
- Hydratují
- Zklidňují
- Udržují pleť plnou
- Zlepšují kvalitu pokožky
- Zpomalují přirozenou ztrátu vlhkosti
- Zabraňují dehydrataci
- Redukují kožní problémy
- Tvoří základ pro aplikaci make-upu

Noční krém působí jako regenerátor, aktivující tvorbu kolagenu. Obnovuje buňky a zabraňuje ochabování pleti.

Náš tip:
Šípkový krém s ectoinem a provitaminem B5
Velmi příjemný pleťový krém s vysokým obsahem šípkového oleje je obohacen o aktivní látku ECTOIN, provitamin B5, ovesné lipidy a aromaterapeutické esenciální oleje. Poskytuje intenzivní dlouhodobou hydrataci (až 7dní), posiluje přirozenou kožní bariéru a podporuje vitalitu buněk. Je určen pro všechny typy pleti, především zralou, podrážděnou, suchou až atopickou.

dulcia osm

Více informací ZDE.

Hydratační krém s marulovým olejem a ceramidy
Zvláčňující pleťový krém poskytuje intenzivní hydrataci a celodenní ochranu. Pomáhá regenerovat a obnovovat kožní buňky. Reguluje tvorbu mazu. Pomáhá zastavovat viditelné projevy stárnutí. Má lehkou konzistenci a jemnou vůni, které podtrhují jeho harmonické složení a účinky. Je vhodný pro každý typ pleti, zvlášť namáhanou a zralou.

dulcia devet

Více informací ZDE.


S láskou Dulcia natural

Související…

Osm základních pravidel pro čištění pleti od dermatologů
Natalie A. Rollko

foto: Shutterstock a Dulcia.cz, zdroj: Dulcia.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...