fbpx

Prozradíme tipy na nejlepší aquaparky a kryté bazény v Praze, jejich ceny i hodnocení návštěvníků

Zveřejněno: 20. 2. 2020

Praha má jarní prázdniny. Tedy přesněji řečeno, děti mají jarní prázdniny. A mnoho rodičů, kteří třeba nemají dovolenou a nevyrážejí s dětmi do hor, jistě přemýšlí, kam se svými ratolestmi zamířit. Pokud jste příznivci aktivního odpočinku, může být dobrou volbou jeden z pražských aquaparků.

Zatímco vaše děti budou skotačit na tobogánech a skluzavkách, vy můžete spočinout ve vířivce, nebo plaváním ulevit bolavým zádům. V následujícím článku jsme pro vás připravili sedm tipů na nejznámější pražské bazény a pro představu přidali i více či méně nadšená hodnocení těch, kteří je navštívili před vámi.

1. Aquapalace Čestlice

Hodnocení Google – 4,4 z 5

Hodnocení Flowee – 4/5. Nejvíce toboganů a velmi členitý a hezký prostor. Oceňujeme hlavně divokou řeku a prostřední místnost, kde plavete mezi akvárii. Hodnocení sráží obří cena. Celodenní rodinná návštěva vás vyjde téměř na 2 000 korun jen na vstupném.

Aquapark v Čestlicích je údajně největší ve střední Evropě. Na ploše 9150 m2 najdete úžasný vodní svět s nepřeberným množstvím tobogánů, skluzavek a dalších atrakcí. Celý aquapark je rozdělen na tři tematické paláce. Palác dobrodružství s dravou řekou, osmi tobogány a třemi strmými skluzavkami ocení milovníci adrenalinu. V Paláci pokladů si vaše děti užijí řadu brouzdališť, skluzavek a dalších atrakcí, zejména oblíbenou dominantu vraku pirátské lodi v bazénu s umělým vlnobitím. Nakonec se můžete všichni společně oddat odpočinku v Paláci relaxu s vířivkami a devatenáctimetrovým plaveckým bazénem. Ve zdejším tubusu je také možné si pod vedením zkušených instruktorů vyzkoušet potápěčský ponor.

Jediné občasné výtky se týkají nepříjemného personálu a nevalné kvality jídla v místní restauraci.

Podle většiny recenzentů na Googlu se návštěva Vodního a přilehlého Saunového světa i přes vyšší ceny vyplatí. „Maximální spokojenost. Příjemný personál, úžasné atrakce. Nabízí i hlídání zdarma pro rodiče s dětmi, restauraci, dětskou saunu, saunový ráj. Sprchy, záchody, šatny čisté. Některé tobogány sjízdné klasicky po "zadku", jiné s kruhem  – vše označeno,“ píše například Alena Dostálová. Jediné občasné výtky se týkají nepříjemného personálu a nevalné kvality jídla v místní restauraci. Což asi znamená, že se personál stravuje v oné restauraci.

Otevírací doba: po–pá 10:00 – 21:45, so–ne 9:00 – 21:45

Celodenní vstupné do Vodního světa: dospělý: 759 Kč, dítě: 549 Kč, slevy pro rodiny

2. Aquacentrum Šutka

Hodnocení Google – 4,5 z 5

Hodnocení Flowee – 5/5. Nejlepší poměr cena/výkon. Skvělý padesátimetrový bazén, dva tobogany, vše čisté a za rozumnou cenu. 

Aquapark Šutka, který byl pro veřejnost otevřen v prosinci roku 2012, patří v Praze i celém Česku k těm nejmodernějším. Návštěvníkům nabízí nejen padesátimetrový krytý bazén, ale také vířivku, divokou řeku, dva tobogány, vodopád, relaxační bazén, dětské brouzdaliště a vodní bar. K areálu kromě toho patří také dvě finské sauny s venkovními ochlazovacími bazénky a dvě parní lázně.

I tento areál má recenze od účastníků velmi dobré, výjimečně si stěžují na chladnější teplotu vzduchu a nedostatečnou hygienu v areálu.

Otevírací doba aquaparku: po–pá 14:00 – 22:00, so–ne 10:00 – 22:00

Celodenní vstupné (aquapark a wellness): dospělý: 420 Kč, dítě: 240 Kč, slevy pro rodiny

 

3. AquaDream Barrandov

Hodnocení Google – 4,2 z 5

Hodnocení Flowee – 3/5. Málo prostoru, pouze 25metrový bazén. Hlavně to tu ale přehánějí s dezinfekcí. Voda ve vířivce při naší návštěvě pěnila jako od jaru (takže to s ní možná přehánějí...). Hezký modrý tobogan, žlutý už by potřeboval opravit.

Také v sídlištním aquaparku na Barrandově si každý z rodiny údajně najde to své. Pro nejmenší je připraveno dětské brouzdaliště s mini skluzavkou a chrliči. Starší ocení dva tobogány. Na zdatné plavce čeká divoká řeka s umělým protiproudem a 25 metrů dlouhý plavecký bazén. Pro konečnou relaxaci je k dispozici whirlpool s vodní i perličkovou masáží nebo masážní trysky. V areálu bazénu však můžete využít i „suchozemská“ masážní lůžka.

Areál, jehož součástí je klasicky také fitness centrum a sauna, je podle recenzentů uspokojující zejména pro méně náročné návštěvníky, kterým nevadí, že není funkční všechno vybavení a také z hlediska hygieny má aquapark jisté nedostatky. „Nemohu si pomoci, ale celé to na mě působí, že provozovatel nechce příliš investovat do již standardního vybavení podobných míst (terminály na kartu, vetší sprchy a pára, bankomat…),“ píše například uživatel s přezdívkou Substantia Resisto.

Otevírací doba aquaparku: po 9:00 – 22:00, út–pá 6:00 – 22:00 (ve všední dny do 11:30 omezený provoz bez tobogánů) so–ne 8:00 – 22:00

Vstupné (190 min. v běžném provozu): dospělý: 235 Kč, dítě: 139 Kč, slevy pro rodiny

4. Letňany Lagoon

Hodnocení Google – 4,1 z 5

Hodnocení Flowee – 2/5. Jediný bazén, který byl vyloženě špinavý. A tobogan vypadal, že se brzy rozpadne.

Zavedený bazén v pražských Letňanech otevřel už na podzim roku 2000. Hala nabízí krytý bazén dlouhý 25 metrů s masážními tryskami a rošty, kde jsou dvě dráhy trvale určeny pro kondiční plavání. Pro děti je zde připraven tobogán dlouhý 86 metrů, vhodný pro všechny věkové kategorie. Součástí bazénové haly je i masážní bazén pro deset osob s teplotou vody 31 °C a zábavný bazének s masážními tryskami, rošty, chrliči vody a malou divokou řekou. Nechybí ani rychlé občerstvení.

Pokud plánujete rodinný výlet, podle uživatelů se jedná o poměrně dostačující aquapark. „Průměrné aquacentrum s jedním tobogánem, bazénem s bublinami a bazénem s protiproudem a dalšími vodními atrakcemi. Oceňuji dětské brouzdaliště a dbaní na hygienu, stejně tak stánek na jídlo,“ okomentovala Lagoon Eva Vyhlídalová.

Otevírací doba aquaparku: po 6:00 – 9:00, 12:00 – 22:00, út 17:00 – 22:00, st 6:00 – 8:00, 12:00 – 22:00, čt 16:00 – 22:00, so–ne 9:00 – 22:00

Vstupné (2,5 hodiny): dospělý: 140 Kč, dítě: 70 Kč, slevy pro rodiny

5. Podolí

Hodnocení Google – 4,1 z 5

Hodnocení Flowee – 3,5/5. Koupací klasika, vhodná spíše pro plavce než pro milovníky vodních hrátek. Alespoň v zimě. Můžete si ale skočit z můstku.

Plavecký stadion Podolí nabízí své služby milovníkům plavání už více než čtyři desetiletí. Všem plavcům je v zimě k dispozici vnitřní padesátimetrový bazén, venkovní vyhřívaný bazén, venkovní tobogán s dojezdovým bazénem a také pára, která je v ceně vstupu do bazénu. Velký vnitřní bazén je mimo jiné využíván k tréninku českých reprezentantů v plavání, vodním pólu a skocích do vody a také k výukám plavání, proto je volné plavání možné v krytém bazénu podle rozpisu pronajatých hodin a informací o programu. Během celé otevírací doby však můžete využít venkovní vyhřívaný bazén s teplotou vody 26–27 °C.

Tento plavecký stánek má jistě své kvality. Bohužel zub času na něm zanechal svoje.

Právě celoročně otevřený venkovní bazén a dobré ceny jsou tím, co si lidé na Podolí pochvalují nejvíce. Výhrady se týkají zejména zastaralého vybavení. „Tento plavecký stánek má jistě své kvality. Bohužel zub času na něm zanechal svoje a je vidět, že by bylo třeba se pověnovat vnějšku i vnitřku. Čistota zázemí také není zrovna na úrovni, jakou bych si představoval. Ale ležet v zimě ve venkovní vířivce pod hvězdnou oblohou obklopen skalami je moc hezké. Taky jde snad o jediné místo, kde je studený bazén venku v provozu celoročně a dá se v něm otužovat,“ konstatuje například uživatel Michal Pantůček.

Otevírací doba: 6:00 – 21:45

Vstupné (3 hodiny): dospělý: 170 Kč, dítě: 100 Kč 

6. Lázně AXA, Na Poříčí

Hodnocení Google – 4,2 z 5

Hodnocení Flowee – 3,5/5. Vynikající dostupnost v centru, příjemný bazén. Bez atrakcí. Na rychlých 20 bazénů ideální.

Přímo v centru Prahy na Florenci najdete hotel Axa s krytým vyhřívaným bazénem, třemi saunami, masážemi, soláriem a občerstvením. Bazén je dlouhý 25 metrů a vhodný i pro kondiční plavání. V současné době slouží ve vyhrazených hodinách k výuce dětí školního i předškolního věku a ke skupinovému cvičení aqua aerobiku. V saunových prostorách můžete volit mezi suchou saunou (90 °C – 100 °C), infrasaunou (70 °C – 80 °C) a parní lázní (45 °C – 55 °C).

Návštěvníci si v recenzích pochvalují zejména dobrou dostupnost a velmi příznivé ceny. „Na plavání dobré. Přes týden hodně lidí, bohužel často ne zrovna ukázněných. O víkendu úplná pohoda. Co se týče prostředí, tak to je sice starší, ale vše čisté, záchody nesmrdí, obsluha je rychlá a vstřícná, tady není co vytknout,“ komentuje bazén Tomáš Fazekaš.

Otevírací doba: po–pá 7:00 – 9:00, 12:00 – 13:00, 17:00 – 22:00, so – ne 9:00 – 21:00

Vstupné: bazén: 1 minuta – 1 Kč, bazén plus sauna – 200 Kč (120 minut) 

7. Výstaviště

Hodnocení Google – 4,1 z 5

Hodnocení Flowee – 3/5. Jednoduchý bazén, často využívaný pro výuku plavání, pro veřejnost často vyhrazeno malé množství drah. Bez atrakcí.

Plavecký bazén můžete navštívit i v Holešovicích, konkrétně ve spodní části areálu Výstaviště Praha. Jedná se o bazén dlouhý 25 metrů, jehož součástí je také pára, oddělená pro muže i ženy. Volné plavecké dráhy je nutné předem kontrolovat v rozpisu plavání pro veřejnost. „Bazén není nový, ale stále hezký. Plavat můžete každý den až do večera, mají i parní lázně. Vše je čisté a upravené. Ceny akorát,“ hodnotí uživatel Martin Duchoň.

Otevírací doba: po–pá 7:00 – 21:30, so–ne 10:00 – 20:00

Vstupné (90 minut): dospělý: 130 Kč, dítě: 65 Kč

Související…

Na Čerňáku vyrostla ledová stěna. O víkendu se dá vyrazit na himálajskou expedici
Tereza Hermochová

foto: Tipinavylety.cz, zdroj: Kudy z nudy

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...