fbpx

Víte, kde mají ženy dělohu? Neobvyklé cereálie vás poučí 2 fotografie
zdroj: Intimina

Značka produktů dámské intimní hygieny přichází na trh se snídaňovými cereáliemi ve tvaru ženské dělohy. Chutnají po malinách, a když je smícháte s mlékem, zbarví ho do červena. Cílem má být nahození udičky pro rozproudění konverzace o menstruaci

Zveřejněno: 7. 6. 2022

Věděli jste, že podle statistik nedokáže až 82 % lidí přesně určit, kde v ženském těle se nachází děloha? Podle některých hlasů prezentovaných na stránkách magazínu Oddity Central může být na vině fakt, že o ženské děloze se nemluví tak často jako o jiných, známějších orgánech, jako jsou játra nebo srdce. Společnost Intimina, specializující se na výrobu produktů typu menstruačních kalíšků šetrných k životnímu prostředí nebo pomůcek na posilování svalů pánevního dna, se rozhodla s tím něco udělat – a to velmi originálním způsobem.

V květnu 2022 se portfolio produktů, které má Intimina dlouhodobě v nabídce, rozrostlo o nový počin, který mezi těmi ostatními vyniká výjimečnou extravagancí. Jde o takzvané Period Crunch, tedy snídaňové cereálie, jejichž úkolem je rozproudit v domácnostech debatu o ženských tématech souvisejících s dělohou a menstruací.

Menstruační krev s příchutí maliny? Mňam

Cereálie k tomu vybízí už jen svým vzhledem: každý kousek s příchutí maliny má tvar ženské dělohy a obsahuje potravinářské barvivo, které mléko, jimž si cereálie zalijete, obarví do červena, což má evokovat podobu menstruační krve. Na krabici cereálií je zobrazeno schéma ženského reprodukčního systému, aby si lidé představu o umístění ženské dělohy mohli udělat dříve, než balení vůbec otevřou.

periodcrunch1 2048x2048

Period Crunch vybízí k boření konverzačního tabu: menstruace. (zdroj: Intimina)

K neobvyklému marketingovému tahu společnost údajně inspiroval interní průzkum provedený mezi dvěma tisíci dospělými, který odhalil, že 48 % žen se stydí mluvit o své menstruaci a neuvěřitelných 77 % se o ní v konverzaci dokonce nikdy nezmínilo.

Co přijde příště?

Ušlechtilý záměr Intimině v tomto případě jistě nelze upřít, otázkou ovšem je, zda se u jídla skutečně musíme bavit úplně o všem, a pokud ano, zda je nutné si téma hovoru připomínat tak názornou cestou. Co dalšího můžeme očekávat? Snídaňovou kaši s kakaem, která bude připomínat průjem a jejímž účelem bude ukázat nám, že vyměšování je přirozené, a tedy bychom se o něm neměli stydět hovořit ani u jídla?

Související…

Proč jsou in takzvané superpotraviny? Nestačila by prostě mrkev nebo řepa?
Romana Slaninová

 

 

foto: Intimina, zdroj: Intimina

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...