fbpx

Správně vybraná kancelářská židle nejen zapůsobí na oko, ale dokáže odvrátit řadu nepříjemných problémů. Záda ani hlava totiž nemusí bolet ani po několikahodinové soustředěné práci

Zveřejněno: 28. 9. 2021

I když home office nabízí jisté výhody, řada lidí s úsměvem dozná, že skutečné soustředění a dobrou organizaci práce sebelépe vybavená domácnost nenabídne. V kanceláři se lépe rozčlení agenda, sdílí zkušenosti i řeší povinnosti. Jediné, čím home office může konkurovat, jsou časová flexibilita a pohodlné místo, tedy vlastní kvalitní zdravotní židle.

Investice, jež se násobně vrátí

Svět se pomalu vrací do dávno zajetých kolejí, dlouhá vynucená pauza však může nabídnout i řadu podnětů a nápadů ke zlepšení. A to nejen ve smyslu organizace práce. Zkuste se podívat na vybavení pracovních míst s objektivním odstupem.

Sedíte i doma na obyčejné plastové židli, nebo jste si „dopřáli“ lepší? Základem každého pracovního místa je kvalitní židle a dobře uzpůsobený stůl. Nedělejte návratem do kanceláře krok zpátky!

Hlava ani záda vás nemusí bolet

Ani jako zaměstnavatelé nešetřete na svých zaměstnancích. Pokud z nich chcete dostat to nejlepší, musíte to nejlepší nabídnout. Správně vybraná kancelářská židle totiž nejen zapůsobí na oko, ale dokáže odvrátit řadu nepříjemných problémů. Záda ani hlava totiž nemusí bolet ani po několikahodinové soustředěné práci.

adaptic mio zdravotni zidle 1 mensi

Jak to? Co je na zdravotní židli natolik jiné než na běžné kancelářské? Hlavní vychytávkou je speciálně konstruovaný pohyblivý sedák, který je usazený na pružině. Nezapomínejte, že každá akce vyvolává reakci. I nepatrná změna v poloze pomocí malých pohybů sedáku spustí aktivitu svalů, které se pak lépe prokrvují, a tím se vyživují. Posunete nohu, zapřete se loktem o opěrku, narovnáte v zádech, všechny pohyby se přenáší dál. V případě zdravotní židle Adaptic se všechny pohyby úročí. Pohyblivý sedák uvolní bedra, reflexivně udržuje svalové napětí, neustále aktivuje zádové, břišní a také hluboké stabilizační svaly páteře.

Naopak sezení na kancelářské židli s pevným sedákem zafixuje celou oblast beder do statické polohy, což je pro tělo nežádoucí. Regulovat můžete maximálně horní část páteře úpravou polohy proti opěrce. Stále však jde o pasivní sed, kdy se svaly jednostranně přetěžují a ochabují. Hledáte úlevu v sedu s podsazenou pánví nebo s hlavou nepřirozeně vychýlenou vpřed. Dochází k přetěžování posturálních svalů a následné svalové dysbalanci v oblasti beder a páteře. Večer cítíte bodavou tenzi od krční páteře, při vstávání se chytáte podvědomě v kříži a s grimasou se snažíte dorovnat. Žádný z nepříjemných projevů však není nutný.

Židle na míru – doslova

Zdravotní židle Adaptic kombinují inovativní konstrukci s vysoce kvalitními materiály a samozřejmě i zpracováním. Tvarovaný pohyblivý sedák podporuje přirozené změny polohy pánve. V řadě EVORA, která patří k dlouhodobě nejoblíbenějším, podporuje vysoký komfort sezení i opěradlo židle potažené vzdušnou síťovinou. Područky je možné přizpůsobit ve třech směrech, nastavit a měnit můžete volně výšku sedáku, bederní i hlavovou opěrku. Židle vás pojme v bezpečném a dokonale pohodlném objetí, a zatímco si budete hovět, bude vaši páteř nenápadně usazovat ve zdravé poloze.

Zdravotní židle Adaptic jsou ideálním zlepšovákem, který oceníte vy i vaši lidé. Vyzkoušejte židli, která bude vysoce hodnoceným bonusem a která pozvedne kvalitu pracovního prostředí. Vyberte židle, které vás nejen usadí, ale pomohou předejít bolestem zad i mrzuté atmosféře.

Související…

Jak na efektivní home office bez vyhoření
Klára Kutilová

foto: Adaptic.cz, zdroj: Adaptic.cz

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...