fbpx

Zpěvačka má sice na sociální síť tým kreativců, ale sama s Instagramem už nechce nic mít. A když už i největší hvězda aplikaci opustí, tak něco bude asi špatně

Zveřejněno: 3. 7. 2019

Mít miliony sledujících na Instagramu je výkon, který už vyžaduje nějakou snahu. Mít ale miliony sledujících, aniž byste aplikaci měli k dispozici, to už je opravdu něco. Americká zpěvačka Selena Gomezová se na svém instagramovém účtu může chlubit 152 miliony sledujících. To je pro představu o pár milionů lidí víc, než je počet obyvatel největší země světa, tedy Ruska. V jednu dobu se Selena dokonce držela na samotném vrcholu instagramové pyramidy oblíbenosti, v současnosti jí toto číslo vysloužilo třetí příčku hned za Cristianem Ronaldem (172 miliony sledujících) a Arianou Grande (158 milionů sledujících). Nedávno přitom Selena přiznala, že samotnou aplikaci na svém telefonu vůbec nemá. Prostě si ji odinstalovala, aby ji na telefonu nerušila.

Na svém profilu Selena sdílí především fotky sama sebe, tedy selfíčka, fotky z koncertů, módních přehlídek, klipů, z focení... Sem tam přidá obrázek s kamarády, občas zpropaguje nějaký produkt nebo se zapojí k nějaké aktivitě. Nenajdete u ní příliš osobních fotek, snímků jídla, rodiny nebo večírků. Sama Selena sleduje pouhých 61 lidí. Proč si aplikaci tedy smazala a jak vůbec příspěvky přidává?

Má na to tým

Instagram je podle ní zdraví škodlivý a ona sama se jím nechce nechat ovládat. Na přidávání příspěvků má tým lidí, který účet rediguje za ni. Magazínu Vogue dokonce řekla, že už ani nezná heslo – nechala to na svém asistentovi. „Na Instagramu jsem byla vždycky ještě těsně před spaním a jako první po probuzení jsem se hnala taky na Instagram. Byla jsem závislá a vždy se potom cítila hrozně,“ přiznala. Naštěstí si může dovolit ten luxus a nechat jiné, aby se cítili hrozně za ni.

Myslím, že pro moji generaci jsou sociální média naprosto strašná věc. Děsí mě, v jakém nebezpečí jsou mladé dívky i chlapci.

„Pro mladé lidi je podle mě velice nezdravé trávit veškerý čas soustředěním se na komentáře a lajky. Hodně se mě to dotýkalo,“ řekla zase v pořadu Live with Kelly and Ryan. „Necítila jsem se dobře ohledně sebe sama, dívala jsem se na své tělo úplně jinak.“

Zpěvačka už je dlouhodobějším kritikem nebezpečných dopadů sociálních médií a nikdy se nebála praktikovat pravidelné digitální detoxy. Na konci roku 2018 si dala čtyřměsíční pauzu od Instagramu, tehdy především kvůli negativním komentářům. Letos v lednu se sice vrátila, od té doby ale od sociálních sítí ostatní odrazuje. „Myslím, že pro moji generaci jsou sociální média naprosto strašná věc. Děsí mě, v jakém nebezpečí jsou mladé dívky i chlapci,“ řekla Gomezová během festivalu v Cannes. „Mluvím s těmito lidmi během setkání s fanoušky. Jsou zničení, potýkají se se šikanou a s tím, že nemají vlastní hlas.“  Když se nejsledovanější zpěvačka, herečka a modelka necítí dobře ohledně svého těla, jak se potom má cítit „normální“ puberťačka?  

Věčná šikana

K Selenině „radikálnímu“ kroku už se stihl vyjádřit i samotný šéf aplikace Adam Mosseri. Zjištěním je prý zklamaný a zařekl se, že udělají něco s tím, aby uživatelé nebyli platformou deprimovaní. Přiznal také, že se záplavou nenávisti na síti stále bojují, třebaže nepříliš efektivně. „Nemůžeme zastavit lidi, aby říkali hnusné věci,“ vysvětlil.

„Šikana existovala vždycky i před dobou internetu.“ To je fakt, ale šikanovat online je přece jen i díky sítím, jako je Instagram, o něco jednodušší.

Související…

Víte, na koho se vaše dítě dívá? TOP 100 československých influencerů
Daniel Dočekal, Tereza Hermochová, Michaela Cásková

foto: Shutterstock, zdroj: Business Insider

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...