fbpx

Pojďte se připravit na jaro. Na jaře na nás útočí viry, objevují se alergie, trápí nás jarní únava, ale taktéž se chceme připravit na plavkovou sezónu, a tak se pokoušíme zhubnout. Kde najít pomocníky, abychom na jaře obstáli? Nakupte si je v lékárně

Zveřejněno: 19. 3. 2021

Po zimě bývá náš organismus unaven a vyčerpán. Zelenina a ovoce v obchodech nemusejí být pro naše zdraví a imunitu stejně užitečné, jako když jsou ze zahrádky. Jenomže na ní ještě z kraje jara nic neroste. Proč nevěřit 100% kupované zelenině a ovoci? Podle zjištění některých výzkumů se množství obsažených užitečných látek v těchto potravinách za poslední roky radikálně snížilo.

Bio semínka lze pořídit například v dobré online lékárně.

Může za to jiný přístup k pěstování plodin, hnojení umělými hnojivy i vybíraní plodin k pěstování podle jiných kritérií, než je výživová hodnota. Než si tedy vypěstujeme vlastní zdravé produkty, ať již na zahrádce, nebo klidně na balkónu, je dobré se raději na jaro připravit přísunem kvalitních multivitaminů. Právě na jaře jsme totiž nejcitlivější, pokud jde o různá onemocnění, a prevence se nám bude hodit.

Chcete přece jenom zdraví přírody? Pořiďte si kvalitní semínka či luštěniny, nejlépe v bio kvalitě, vhodná na klíčení. Nakličovat se dá celá řada semen. Nepoužívejte však ta na sadbu. Mohou být mořena proti různým nemocím rostlin a rozhodně nejsou určena ke konzumaci ve formě naklíčených semínek. Bio semínka lze pořídit například v dobré online lékárně.

Postavte se jarní únavě

Občas v médiích čteme, jak se lékaři dohadují, jestli jarní únava skutečně existuje, nebo jde pouze o mýtus. Pokud ale sedíme u počítače a místo smysluplné práce pouze zápasíme s tím, aby nám neupadla hlava na klávesnici, nebo nejsme kvůli únavě schopni žádné smysluplné činnosti, rozhodně nám je jasné, že o žádný mýtus nejde. Jak překonat jarní únavu? Pomůže nám trio pravidel.

Otužujte se! Studená sprcha je fajn. Lepší však je snížit teplotu v bytě, zejména v ložnici.

Prvním je každodenní pobyt na čerstvém vzduchu. Minimálně hodinová procházka svižným krokem je skvělou vzpruhou pro tělo i duši a taky dobrý krok vedoucí k rychlému překonání jarní únavy.

Otužujte se! Studená sprcha je fajn. Lepší však je snížit teplotu v bytě, zejména v ložnici. Nebojte se spát třeba při 15 °C. Nemusíte se samozřejmě klepat zimou. Teplá peřina je povolena. Vhodné je též snížit teplotu v bytě obecně. Proto radiátory odstavte tuto sezónu s předstihem. A ti odvážnější se mohou pod zkušeným dohledem začít otužovat i venku. Voda je na to ideální.

Dejte si zelené potraviny. Vhodné jsou zmíněné klíčky, ale je tady řešení i pro ty, kdo chtějí mít vše bez složitých příprav. Pořiďte si přípravky, jakými jsou zelený ječmen, zelená pšenice, chlorela či spirulina. DrMax.cz kupóny vám umožní koupit si tyto produkty výhodněji.

Zdravé hubnutí chce čas

Kdo z nás by nechtěl v létě v plavkách vypadat k světu? Jenomže myslet si, že se dá zhubnout do plavek za týden, je naivní. Teď ale ještě šanci máte. Zkuste některou z kvalitních diet a spojte to se zdravým pohybem. Hitem jsou ketodiety, které skutečně přináší poměrně rychlé výsledky. Nejsou to samozřejmě diety, jež by šlo uplatňovat celoživotně jako zdravou formu životní stylu. K nižší hmotnosti nám však umí pomoci. I ty vám nabídne online lékárna Dr. Max.

A je to opět tady. Bez pohybu to nepůjde. Hodí se nabrat každý sval, protože právě naše svaly jsou největšími spalovači kalorií. Na jaře máme na výběr z mnoha sportovních činností. Neodrazuje nás ani letní horko a sportování na jarním sluníčku nás dokonce nabije duševní energií.

DrMax.cz kupóny na Kuponovnik.cz

Na jaro se dokážete připravit snadno na jediném místě. Kvalitní lékárna, jakou je DrMax.cz, umí nabídnout vše pro prevenci nachlazení i viróz, pro boj s jarní únavou, ale též pro hubnutí. Díky projektu www.kuponovnik.cz máme navíc možnost tyto pomocníky nakoupit se slevou. Sleduje aktuální akce na různých e-shopech a umí nám nabídnout slevové kupóny a kódy, ale i přehled různých akcí na daném shopu, třeba dopravu zdarma.

Kdo nechce nakupovat zbytečně dráž, ten Kuponovnik.cz využívá. Ideální je na každý e-shop, kde chceme nakoupit, přijít právě z portálu Kuponovnik.cz. Díky tomu si máte možnost uplatnit všechny zajímavé slevy a ušetřit.

Související…

Vše, co potřebujete vědět o vitaminu C v péči o pleť
Komerční článek

foto: Kuponovnik.cz, zdroj: Kuponovnik.cz

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...