fbpx

Zveřejněno: 19. 4. 2017

Představujete si někdy, co byste dělali, kdybyste se stali miliardářem? Elon Musk si brousí zuby na Mars, Peter Thiel na nekonečné žití a Jeff Bezos se zřejmě snaží ovládnout svět. Alespoň takovým dojmem ředitel Amazonu ve svém obrovském mechanickém obleku působil na konferenci o robotice. 

Dne 21. března se uskutečnila každoroční konference firmy Amazon o robotice, na které si Jeff Bezos udělal pohodlí v téměř čtyřmetrovém robotu, navrženém korejskou firmou Hankook Mirae Technology. Mohli bychom tedy snadno dojít k názoru, že Bezos a ostatní do technologie pobláznění miliardáři spějí ke statusu světových super-zloduchů, které často vídáme ve filmech, nebo naopak mění svět k lepšímu? Toto rozhodnutí už necháme na vás. 

Soukromá konference Amazonu je známá jako MARS (Machine learning, home Automation, Robotics and Space exploration) akronym pro vylepšování strojů, automatizaci domácností, robotiku a průzkum vesmíru a Bezos při hraní si s robotem vypadal jako baculaté dítko v cukrárně s padesátiprocentní slevou na vše. 

„Proč jen si připadám jako Sigourney Weaver,“ glosoval Bezos, odkazuje nás na světoznámý film Vetřelec.

Některá média spekulují o tom, jestli je robot, zvaný Method-2, opravdu funkční. Na konferenci to totiž nevypadalo, že by robot uměl chodit, ale ruce zřejmě ředitel Amazonu skutečně ovládal. Pohyblivost robota vzbuzuje mnoho otázek, promo videa, ve kterých chodí, jsou totiž téměř na sto procent animovaná. Což ovšem Bezosovi zábavu nezkazilo, alespoň si pořádně zamáchal robotickými pažemi. 

Nicméně řediteli jeho „drobnou“ radost přejme. Možná, kdyby v obleku chodil na schůzky s politiky, měli bychom se všichni na světě lépe. 

 

Čtěte také: 

Pamatujete si Lemingy? Už brzy vám budou běhat po obýváku. 

Revoluce v dopravě na dohled. Z Prahy do Brna za 15 minut?

Už víte, kde se staví město snů?

 

foto: archiv, Mashable, zdroj: Gizmodo

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...