fbpx

Zveřejněno: 12. 4. 2017

Chybí vám něco v obýváku? Nová televize, prostorový zvuk? A nebo parta virtuálních zelených mužíčků, o které se musíte postarat, jinak na vašem koberci spáchají sebevraždu pádem z televizního stolku?

Pokud vás to poslední oslovuje, máte štěstí, protože společnost Globecore dostala do rukou HoloLens od Microsoftu a pustila se do starých dobrých Lemmings.

Stará hra, nová technologie

Virtuální realita, hologramy nebo také smíšená realita. Pro někoho nepředstavitelný nesmysl, pro jiné velká výzva a možnost zkusit něco nového. Klasická hra Lemmings dnes už baví jen několik nadšených pamětníků, většina novodobých hráčů vůbec neví, o čem tahle stařičká strategie vlastně byla. Chování lumíků je postaveno na předpokladu, že pokud se o ně nepostaráte, tak začnou padat, kam můžou.

Hlavním cílem je dovést lumíky do bezpečí přes různé nástrahy až do kýženého cíle. Toho hráč docílí tím, že jednotlivé lumíky pověří úkoly, aby jeho kamarádi zůstali na živu.

Společnost Globacore pracuje na konceptech digitální zkušenosti ve hmotném světě a minulý týden představila HoloLems, hru Lemmings ve smíšené realitě.

Zachraňte je všechny

Představte si, že sedíte doma v obývacím pokoji, nasadíte si holografické brýle a spustíte si klasické Lemmings z 90. let. Akorát tentokráte je design levelu uzpůsoben prostředí vašeho obývacího pokoje. Znamená to, že virtuálního lumíka musíte pronavigovat přes stolek směrem na kanape a pak dále. Nevěříte? Podívejte se na přiložená videa, jak lumíci běhají po pokoji, plní úkoly a pokud spadnou, rozplácnou se jak širocí tak dlouzí na koberci před vámi.

Zatím se jedná pouze o ověření konceptu, ale už dnes je to velmi přesvědčivá demonstrace toho, na co se můžeme v budoucnosti těšit. Špatná zpráva je, že se nám HoloLens do rukou ještě chvíli nedostanou a stále není jasné, jakou formu bude mít finální produkt. Možná, že Lemmings HoloLens bude právě tou první hrou, kterou si budeme přát od Ježíška jako malí.

I když nejspíš to nebude úplně zábava pro každého, základní kit HoloLens má cenovku okolo 100 tis. Kč. Microsoft technologii prezentoval na Minecraft, ale ruku na srdce, rozpleskávající se lumíci jsou výrazně zábavnější než stavění kostiček.

Čtěte také: 

Budou hlubiny oceánů skrývat obří baterie? 

Jaké to je dívat se přímo do černé díry? 

Na trhu jsou první hodinky s braillovým písmem

 Jak vypadá revoluce ve světě energetiky? 

 

foto: Shutterstock, zdroj: VR Globacore

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...