fbpx

Pokud uvažujete o tom, že se kvůli některému z dražších lékařských zákroků zadlužíte, pak máte hned několik možností. Využít můžete například spotřebitelský úvěr, nebo můžete kývnout na nabídku vámi vybrané kliniky

Zveřejněno: 31. 10. 2019

Zadlužit se v dnešní době lze skutečně kvůli čemukoliv. Není tak divu, že existují i takzvané úvěry na zdraví. Jaké lékařské zákroky je možné získat na splátky a jak takové půjčky vůbec fungují?

U obvodního lékaře obvykle nabídku na půjčku nezískáte, i když občas člověka dostanou do finanční tísně jen náklady za léky. Půjčky jsou ale běžnou záležitostí v soukromých zdravotnických zařízeních, a to:

  • na klinice estetické chirurgie,
  • na oční klinice,
  • ve stomatologické ordinaci a na dentální klinice.

Jak zdraví na splátky funguje?

Pokud uvažujete o tom, že se kvůli některému z dražších lékařských zákroků zadlužíte, pak máte hned několik možností. Využít můžete například spotřebitelský úvěr, a to ať už od banky nebo nebankovní společnosti, v tomto případě si půjčku zařizujete sami a vše je ve vaší kompetenci.

U půjčky přímo od kliniky se často setkáte s tím, že je nutné předem zaplatit část zákroku, zbytek ceny je pak rozdělen do měsíčních splátek.

Další možností je kývnout na nabídku vámi vybrané kliniky. Obvykle lze získat buď úvěr přímo od daného zdravotnického zařízení, nebo si ho nechat zprostředkovat v případě, že klinika už má navázanou spolupráci s některým z úvěrových poskytovatelů. Občas je možné vybírat z obojího.

Podmínky každého řešení se různí, proto je vhodné vše důkladně zvážit a porovnat. U půjčky přímo od kliniky se často setkáte s tím, že je nutné předem zaplatit část zákroku, zbytek ceny je pak rozdělen do měsíčních splátek. Na druhou stranu jsou i taková zařízení, která poskytují tento způsob financování bez navýšení.

Co všechno lze podstoupit na dluh

Většinu lékařských zákroků samozřejmě hradí zdravotní pojišťovna, pokud si ale vyberete nějakou „nadbytečnou“ operaci, která neohrožuje vaše zdraví, ale je spíš estetického rázu, pak je nutné zvážit některý ze zmiňovaných způsobů financování. V takovém případě je zcela na vás, jaký druh úvěru zvolíte, zda to bude nebankovní půjčka, online půjčka, půjčka od kliniky nebo bankovní spotřebitelský úvěr.

Oční zákroky vychází obvykle na 10 000 až 50 000 Kč, za tuto částku se ale zbavíte brýlí a navíc získáte opět ostrý pohled na svět.

V rámci estetické chirurgie lze na dluh podstoupit řadu plastických operací, jako jsou například operace nosu, modelace prsou, liposukce nebo facelift. Většina těchto zákroků stojí v řádech desítek tisíc korun. Na soukromých očních klinikách získáte na splátky laserovou operaci očí, v rámci které může dojít k odstranění krátkozrakosti i dalekozrakosti. Časté jsou také operace šedého zákalu s implantací multifokální nitrooční čočky. Oční zákroky vychází obvykle na 10 000 až 50 000 Kč, za tuto částku se ale zbavíte brýlí a navíc získáte opět ostrý pohled na svět.

Až statisíce korun můžete zaplatit za zářivý úsměv. Ne nadarmo se říká, že stomatologie je jedním z nejnákladnějších oborů. A co dentální kliniky nabízí na splátky? Estetické fasety, neviditelná rovnátka, zubní implantáty nebo kompletní rekonstrukci chrupu.

Související…

Zase potřebujete nové brýle? Zbavte se jich raději úplně
Komerční článek

foto: Shutterstock, zdroj: Půjčka.co

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...