fbpx

Proč charakteristika vašeho znamení neodpovídá vaší povaze? Zřejmě čtete horoskopy špatně 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Přijde vám, že jsou horoskopy hloupost, protože na vás vůbec nesedí? Neberte v potaz jen měsíc narození, ale také místo a přesný čas

Zveřejněno: 21. 5. 2023

Číst horoskopy mě vždycky bavilo a astrologie mi přišla tajemná a fascinující. Nikdy jsem se o ni ale nezajímala nijak zvlášť do hloubky. Taky mi přišlo, že na mě charakteristika mého znamení sedí jen v něčem, a tak jsem předpovědi astrologů sledovala spíš jen pro pobavení.

Narodila jsem se v srpnu, takže jsem podle znamení zvěrokruhu Lev. Ti mají být odvážní, sebevědomí, ambiciózní, dominantní a kreativní. Je pravda, že jsem ráda, když si prosadím svůj názor a věci jsou po mém. Dokážu to ale spíš jen v rodině nebo mezi přáteli a s lidmi, které dobře znám. Ve skupině cizích lidí si už nevěřím natolik, abych se projevovala nahlas. Ambiciózní asi také příliš nejsem, nikdy jsem netoužila po vedoucích pozicích. A kreativní? Jak v čem. Například výtvarné a rukodělné činnosti mě nebaví a vůbec mi nejdou.

Znáte váš ascendent a lunární znamení?

Nedávno jsem se bavila s kolegyní, která se o astrologii zajímá, a dozvěděla jsem se od ní, že horoskopy, které většina z nás čte u kafe ve volných chvílích, vychází z našeho slunečního znamení. Vysvětlila mi, že existuje také lunární znamení a že roli hraje také náš ascendent, který bere v potaz místo a přesný čas našeho narození a určuje, jaký vliv na nás mají jednotlivé planety podle toho, kde se na obloze nacházely v momentě, kdy jsme přišli na svět.

Samozřejmě jsem hned sedla k počítači, začala si o tom hledat víc a byla jsem překvapená, jak přesné mohou horoskopy být, když se je naučíte správně číst.

Možná úplně nejvýstižnější charakteristiku vašeho vnitřního já vám poskytne vaše lunární znamení. To popisuje, jací jste uvnitř, jak jednáte vedeni vaší intuicí a emocemi.

„Když nerezonujete se svým znamením, mluvíte pouze o svém slunečním znamení, které přímo koreluje s měsícem vašeho narození. Většina lidí se domnívá, že to je vše, co se týká astrologie a jejich kosmického profilu, ale to je obrovský omyl,“ vysvětluje astroložka Natasha Weberová a souzní tak s tím, co říkala má kolegyně.

Jak nás vidí druzí

„Každému člověku je při narození přidělen astrologický diagram. Tento horoskop je snímkem nebes přesně v okamžiku, kdy se člověk narodí. Je to 360stupňové kolo, které obsahuje všechny planety naší sluneční soustavy v odpovídajících znameních zvěrokruhu,“ popisuje Weberová to, proč je důležité pro správné sestavení horoskopu znát i čas našeho narození.

Pokud si vypočtete svůj ascendent, nemělo by vás zaskočit, pokud s charakteristikou nebudete naplno souznívat. Ascendent totiž nepopisuje to, jak se vnímáme my sami, ale to, jak nás vnímá naše okolí.

„Nejzásadnější na vašem ascendentu je to, že můžete začít chápat, jak vás lidé vnímají. Většina lidí si to příliš neuvědomuje, ale může vám to pomoci pochopit, jakým způsobem se k lidem chováte a jak na ně působí vaše energie,“ říká astroložka Emma Vidgenová.

Naše vnitřní já a romantické vztahy

Možná úplně nejvýstižnější charakteristiku vašeho vnitřního já vám poskytne vaše lunární znamení. To popisuje, jací jste uvnitř, jak jednáte vedeni vaší intuicí a emocemi. Může také odkazovat na váš vztah s matkou a zajímat by vás mělo, i pokud jde o váš partnerský život.

„Když pracuji s klienty v souvislosti se vztahy a touhou najít lásku, vždy věnuji velkou pozornost Měsíci, protože může fungovat podobně jako jazyk lásky. Popisuje, co potřebujete, abyste se ve vztahu cítili naplněni, způsob, jakým lásku projevujete, a také váš pečující styl,“ říká Vidgenová.

Co se týče slunečního znamení, podle Vidgenové do něj musíte dorůst. Pokud tedy na vás charakteristika nesedí dnes, může se stát, že za deset let se v ní najdete.

Související…

Kde najít lásku, bohatství či inspiraci? Odpověď nabízí astrokartografie
Aneta Šebková

foto: Shutterstock , zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...