fbpx

Kde najít lásku, bohatství či inspiraci? Odpověď nabízí astrokartografie 2 fotografie
zdroj: Shutterstock

Speciální odvětví astrologie dokáže z pozice planet v době vašeho narození říct, kde na světě budete nejšťastnější

Zveřejněno: 20. 5. 2023

Stalo se vám někdy, že jste se ocitli na místě, kde jste nikdy předtím nebyli, ale cítili jste se tam tak dobře, že jste měli pocit, jako byste právě našli svůj druhý domov? Dané místo vám dodávalo energii a cítili jste se tam šťastní, aniž byste k tomu měli nějaký zjevný důvod? Vysvětlení nabízí astrokartografie, speciální odvětví lokalizační astrologie.

Jestli se alespoň trochu zajímáte o horoskopy, znáte asi své znamení zvěrokruhu. Pokud vás astrologie zajímá, budete seznámeni i s vaším lunárním znamením, které se pojí především s vaším podvědomím, emočním životem a touhami, a ani slovo ascendent vám nebude cizí. Už málokdo ale někdy viděl svoji astrokartografickou mapu.

Astrokartografii založil v 70. letech 20. století Jim Lewis. Spočívá v aplikaci astrologického diagramu narození na mapu zeměkoule s ohledem na polohu a úhel, ve kterém se nacházely planety ve chvíli, kdy člověk přišel na svět. Jednotlivé konjunkce jsou na mapě znázorněny čárami. Planety jsou spojeny navzájem a také se Sluncem, Měsícem, ascendentem či descendentem.

whatsapp image 2023 05 19 at 21.31.05

zdroj: Midjourney


Na každé linii pak najdete tečku, která znázorňuje pro vás nejsilnější místa na planetě. Každá linka má pro vás jiný význam v závislosti na dané planetě.

„Pochopení horoskopu v souvislosti s astrokartografií vám může pomoci zjistit, která fyzická místa jsou pro vás nejlepší z hlediska romantiky, kariéry, důchodu, a dokonce i dovolené. Některá místa ve vás například mohou vyvolávat emocionální neklid, zatímco jiná mohou probudit hravou stránku vaší osobnosti,“ vysvětluje astroložka Madalyn Hillis-Dineenová.

Co znamenají jednotlivé linie?

Jednotlivé planety a další vesmírná tělesa mají různé vlivy na naše životy, proto i každá čára na astrokartografické mapě má jiný význam:

  • Slunce je spojeno s naším egem. Na místech, která protíná linie Slunce, se budete cítit příjemně, sebevědomě a v souladu s vaším vnitřním já.
  • Luna je spojena s našimi emocemi, instinkty, podvědomím a ženskou energií. Pod linií Měsíce proto budete vnímavější k vlastním pocitům, zranitelnější a více pečující.
  • Merkur vládne komunikaci a intelektu. To znamená, že v místech této linie se budete více projevovat, budete upovídanější a plní inspirace. V daných lokalitách se nebojte pustit do nového projektu nebo s někým cizím navázat konverzaci.
  • Venuše by měla zajímat hlavně ty, co hledají lásku. Pokud hledáte romantiku, vážný vztah spolu s penězi, krásou a smyslností, vydejte se do míst, která protíná linie této planety.
  • Mars je spojen s intenzivní mužskou energií, která nemusí každému vyhovovat. Pokud ale máte rádi vzrušení, adrenalin a někdy až agresivní energii, budou dané lokality pro vás to pravé.
  • Jupiter znamená hojnost a prosperitu, což z něj dělá pozitivní linii, na které můžete čekat požehnání, rozvoj a celkový úspěch.
  • Saturn s sebou nese výzvy a boje, které někdy mohou být únavné. Pokud ale tyto lekce zvládnete, dosáhnete růstu a disciplíny.
  • Uran je rebelskou planetou. Pokud se tedy ocitnete pod jeho linií, nebuďte překvapeni, že se začnete chovat výstředně a možná někdy roztěkaně.
  • Neptun je spojován s představivostí, ale také klamem. Můžete zde utíkat do říše snů či duchovního světa, pozor ale na to, aby energie těchto míst nezpůsobila zkreslené vidění vás samotných.
  • Pluto znamená transformaci a znovuzrození. Pod touto linií můžete očekávat, že na povrch vyplavou osobní problémy, které ale potenciálně povedou k vašemu růstu.
  • Chiron je vlastně kometa a zabývá se léčením. Na místech, které protíná, proto najdete příležitost k léčení vás samotných, ale i druhých.

Jde to i bez cestování

Pokud si pořídíte vlastní astrokartografickou mapu, možná zjistíte, že vaše „silné body“ se nachází na druhém konci světa. Samozřejmě se můžete sbalit a vyrazit vstříc vašemu štěstí. Jestli se ale nenacházíte v situaci, která by vám umožňovala tak velkou životní změnu, můžete energii dané lokality čerpat i na dálku.

„Kulturu těchto míst si můžete vychutnat, aniž byste tam jeli, pomocí literatury, umění, hudby...,“ říká Hillis-Dineenová. „Můžete se snažit obchodovat s firmami, které v dané lokalitě sídlí. Můžete se s lidmi z těchto oblastí spřátelit. Například můj manžel se narodil na linii Slunce, i když jsem ho v místě jeho narození vlastně nepoznala,“ vysvětluje.

Místům z vaší mapy se můžete přiblížit i tak, že budete jíst lokální potraviny, naučíte se jazyk dané země nebo budete sledovat filmy, které se tam točily.

Pro ty z vás, kteří nejste spokojení s vaším současným životem, ať už profesním nebo osobním, může být astrokartografická mapa způsobem, jak se posunout tím správným směrem. Určitě ale není nutné řídit se jen podle toho, co vám říkají planety a astrologové. Každý jsme svého štěstí strůjcem a je určitě velká šance, že budete spokojeně žít i mimo „vaše linie“.

Související…

Proč je dobré dítě naučit tvořit myšlenkové mapy? Má to spoustu výhod
Vojtěch Žák

foto: Shutterstock, Midjourney, zdroj: Autorský článek

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...