fbpx

Zveřejněno: 27. 5. 2017

Ty nejlepší chutě a vůně letos poprvé zamířily na jedno z nejkrásnějších míst v Praze - na Vyšehrad. Akce, kde máte jedinečnou možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivou cenu, probíhá ještě o víkendu. Pokud tedy ještě nemáte program, určitě si Prague Food Festival nenechte ujít!

"Byl jsem pravděpodobně první, kdo uspořádal festival tohoto charakteru v Čechách. Bylo to v roce 2007 a ta myšlenka byla velice jednoduchá - přiblížit lidem vysokou gastronomii za dostupnou cenu. Oslovil jsem nejlepší restaurace, které na trhu byli, nejlepší vinaře a pivaře. Tentkrát jsme udělali první festival na Kampě a velmi dobře to zafungovalo, takže v této tradici každoročně pokračuji," říká zakladatel Prague Food Festivalu Pavel Maurer. Osobně ví, jak velký význam má kvalitní strava složená z dobrých surovin na zdraví a kondici, a proto má radost, že si to uvědomuje stále více lidí. "Jde to pomalu, ale je to strašně dobře. Je hezké, že už se lidé zamýšlí nad tím, jestli investovat do nového svetru nebo dobrého jídla," dodal exklusivně pro Flowee. 

Příznivci dobrého jídla se najdou i mezi známýmí tvářemi. Hned první den se mezi festivalovými hosty objevilo mnoho z nich. Například Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. Známého herce jsme potkali se sklenkou v ruce. Mimo to prozradil, že nejde o to, jestli je víno červené nebo bílé, ale musí být prý dobré. To z "dílny" CHÂTEAU VALTICE to prý rozhodně splňuje. 

17

Přípitek exklusivním champagne s přáním všeho dobrého samozřejmě nemohl chybět!

Dobré jídlo a pití rozhodně není to jediné, co festival nabízí. Skvělá atmosféra je například na stánku La Bodeguita del Medio, kde se  z repráků linou rytmy salsy. Možná, že si právě se sklenkou rumu, splníte svůj sen a naučíte se tančit - samozřejmě od těch nejlepších profesionálů. V rámci festivalu jsou pro vás také připravené vzdělávací akce, workshopy a show. Například Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky pro vás připravuje menu na téma „Baroko všemi smysly“. Na jejich stánku zároveň proběhne autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského. Rozhodně se máte na co těšit. 

Vstupenku je možné koupit přímo na místě za 550 Kč, v happy hours pak za 450 Kč. 

Čtěte také:

Prague Food Festival míří na Vyšehrad. Ochutnávat se bude eko příbory

Knihobudky, fenomén, který ovládá Česko

Na pražském Výstavišti bude rodinný den. Přijďte tuto neděli!

Itálie rozdává hrady zadarmo a jeden můžete mít i vy!

 

Galerie

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...