gastronomie

„Neskutečně příjemná změna jednoho zaplivaného stánku s klobásou na tenhle super podnik,“ píše v recenzi na stránkách Bistra Artyčok návštěvnice Renata Lišková. A má pravdu. Na pomezí Stromovky a Výstaviště, kousek od Maroldova panoramatu , na místě, které dosud okupoval typický krabicový...

Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a poměrně kvalitní jídlo z restaurací. Některé z nich si dokonce teprve na rozvozech vybudovaly své jméno. Pak se ke Grubhubu přidaly ještě další služby...

„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně položila talířek s chlebíčkem, a já dostal jahodový koktejl. Ne proto, že by byla lakomá, ale jako dítě jsem nerad jedl, bral jsem čas strávený s...

Každý rok se jen v Severní Americe a Evropě dohromady vyhodí jídlo, které by třikrát nakrmilo všechny hladové světa . Naštěstí už existují technologie a iniciativy, které se snaží takto zbytečnému plýtvání předcházet. Konkrétně v Praze je jednou z nich například projekt Bezezbytku, podporující...

Patrně byste museli až doposud žít hluboko v pralese někde na konci světa, aby vás minula jakákoliv zpráva o tom, že současná ekologická situace a s ní spojené klimatické změny představují značně akutní hrozbu pro celé lidstvo. Řítíme se k bodu, kdy napravení toho, co jsme napáchali, už nebude...

Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. Nyní ho v televizním pořadu o zlém šéfovi nahradila Jitka Pagana. Fanoušci tvrdí, že už "to není ono". {související} My jsme se Zdeňkem Pohlreichem mluvili naposledy loni v létě. „Když je toho v hrnci moc,...

Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam okopáváme brambory pro potřebu soudruha ředitele, než abychom se něčemu naučili. Většinou jsme se různě vyhýbali práci, nechtěli jsme si umazat ruce...

Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to přihodilo, ale najednou vás omámí ničím neopodstatněná pýcha. Jako, že jste prostě o něco víc než místní obyvatelstvo. Myslíte si, že jste víc viděli, zažili,...

Dalo by se říci, že Martin Škoda je ve svých třiadvaceti letech opravdovým mistrem svého řemesla. Ostatně, jak jinak by přišel k několika mezinárodním oceněním z gastronomické oblasti? Mladý kuchař se v pořadu Jana Mühlfeita rozpovídal o svých začátcích, svých vzorech i práci v televizi.

Ty nejlepší chutě a vůně letos poprvé zamířily na jedno z nejkrásnějších míst v Praze - na Vyšehrad. Akce, kde máte jedinečnou možnost ochutnat vysokou gastronomii za příznivou cenu, probíhá ještě o víkendu. Pokud tedy ještě nemáte program, určitě si Prague Food Festival nenechte ujít!