gastronomie

Panopoulos navštívil v 60. letech 20. století kolébku pizzy, italskou Neapol. Národní poklad Italů ho okouzlil a fascinoval, stejně jako okouzlení a...

Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. „Když je toho v hrnci moc, musí se to vylít a k tomu mi...

Tapas jsou malé porce jídla, podávané převážně k alkoholickým nápojům. Před jídlem, mezi jídly, po jídle – na sousto něčeho chutného je v...

Dana Nerudová je tvůrkyní a podnikatelkou, zakladatelkou projektu Piknikon, který se zabývá kreativní gastronomií. Už při studiu na Karlově...

Covidové roky byly těžkou zkouškou, teď přichází další výzva: jak se vypořádat s inflací a skokovým nárůstem cen energií. Instantní lék bohužel...

Přežvýkavci mají několik žaludečních komor, které jim umožňují správně trávit potravu. Jako dršťky se označuje jedlá výstelka jejich žaludků,...

Panopoulos navštívil v 60. letech 20. století kolébku pizzy, italskou Neapol. Národní poklad Italů ho okouzlil a fascinoval, stejně jako okouzlení a...

Gastronomie trpí. Ale o tom už bylo řečeno mnohé. Desítka naprosto zásadních postav české gastronomické scény proto přináší jiný narativ: Přes to...

Jednatel Vysoké školy hotelové v Praze a vedoucí její katedry hotelnictví Petr Studnička hlásí obrovský meziroční propad v oboru a v rozhovoru pro...

„Neskutečně příjemná změna jednoho zaplivaného stánku s klobásou na tenhle super podnik,“ píše v recenzi na stránkách Bistra Artyčok návštěvnice...

Grubhub jako služba pro objednání jídla podle magazínu The Hustle doslova změnil Ameriku . Jeho uživatelé si mohli vychutnat čerstvě dovezené a...

„Byfé“ bylo slovo, které jsem slýchával od dětství. Možná rodiče tou výslovností chtěli dát větší lesk umakartovému stolu, na nějž si matka obřadně...

Každý rok se jen v Severní Americe a Evropě dohromady vyhodí jídlo, které by třikrát nakrmilo všechny hladové světa . Naštěstí už existují...

Patrně byste museli až doposud žít hluboko v pralese někde na konci světa, aby vás minula jakákoliv zpráva o tom, že současná ekologická situace a s...

Je známý hlavně jako drsný šéfkuchař, který si nebere servítky při vyjadřování svých názorů. Nyní ho v televizním pořadu o zlém šéfovi nahradila...

Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam...

Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to...

Dalo by se říci, že Martin Škoda je ve svých třiadvaceti letech opravdovým mistrem svého řemesla. Ostatně, jak jinak by přišel k několika...

Ty nejlepší chutě a vůně letos poprvé zamířily na jedno z nejkrásnějších míst v Praze - na Vyšehrad. Akce, kde máte jedinečnou možnost ochutnat...