Pavel Maurer

Pokud vás po Silvestru pobolívá hlava, je dosti pravděpodobné, že jste do sebe nalili příliš mnoho alkoholu a vaše tělo jej dosud nestačilo...

Když jsem chodil na základní školu, měli jsme předmět, který se jmenoval pozemky. Tehdy mi to připadlo nesmírně nudné a měl jsem spíš dojem, že tam...

Taky se vám někdy stává, že přijedete do jakéhosi malého města nebo neznámé vsi a cítíte se tak trochu nadřazeně? Ani nevíte, jak se vám to...

Pokud se někdy v životě dostanete na pravé býčí zápasy, tak vás potěš pánbůh, protože to rozhodně není podívaná pro křehké povahy. Když si to ale...

Nedávno jsem jedl u mé moravské sestry vynikajícího berana. Tedy, přesněji řečeno, jehně. Beran nebo výraz „skopové“, to je noční můra například pro...

Na mnoha místech naší země se začínají rojit farmářské trhy. Zaplať Pánbůh za ně a taky pozor na ně! To je můj vzkaz, výzva i varování na základě...

Baví mne přemýšlet o včelách. Mám rád kvalitní včelí med. V naší rodině se konzumuje prakticky denně. Ochucuji s ním jogurty, jak jsem se to naučil...

Myslím, že už jste všichni mnohokrát slyšeli, že náš národ moc zdravě nejí. Český jídelníček je ve srovnání s jinými zeměmi téměř katastrofální. Já...

Asi se shodneme na tom, že losos je nejspíš nejoblíbenější mořská ryba na našem trhu. Není totiž cítit tzv. rybinou, má minimum kostí a ještě navíc...

„Jedlé je to, co je dobré k jídlu a blahodárné při trávení. Například jako je červ dobrý pro ropuchu, ropucha pro hada, had pro prase, prase pro...

Úžasný přínos žížal pro zemědělskou půdu je nesporný. Ale ten, který mají žížaly pro víno, respektive - pro biovíno, jen tak něco nepřekoná.

Kdo z nás by nechtěl žít věčně? Nebo alespoň hodně dlouho? Dnes vám povím něco o jídle a dlouhověkosti. Věřte, že to je téma, které zajímá všechny...

Ty nejlepší chutě a vůně letos poprvé zamířily na jedno z nejkrásnějších míst v Praze - na Vyšehrad. Akce, kde máte jedinečnou možnost ochutnat...