fbpx


Zveřejněno: 20. 4. 2017

Pokud jste milovníci dobrého jídla a pití, nenechte si ujít XI. ročník Prague Food Festivalu. Letos se po dlouhé době přesouvá na nové místo. 26.-28. května jej poprvé přivítá Národní kulturní památka Vyšehrad.

Návštěvníci budou mít opět unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových pražských i mimopražských restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich bude pro všechny připravena bohatá nabídka osvěžujících nápojů, různorodých delikates, ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o zdravé stravě.

S výběrem restaurací si dali organizátoři opravdu záležet. Čekají na vás Fusion Cuisine z Aureole Fusion Restaurant & Lounge, evropské kulinářské trendy z Bellevue, vegetariánský svět chutí z Etnosvěta, moderní vietnamská kuchyně z Gao Den i asijské speciality z KOBE. Pokrmy budou doplněné exkluzivními koktejly v Prolog Baru, La Bodequity del Medio, Hennessy Cognac Baru a Perrier Baru. K ochtnání bude i  řada lahodných vín z českých vinařství, vzpomeňme například Chateau Valtice, Vinařství B\V a Vinselekt Michlovský. No a na vyváženou nesmí chybět luxusních značky minerálních a pramenitých vod.

Férové příbory

pribory

Ochutnávat se bude kompostovatelnými příbory.

Na Prague Food Festivalu budete v rukou držet “kus přírody“. Můžete degustovat s klidem v duši, jelikož příbory jsou vyrobené z materiálu C-PLA, tedy z materiálu pocházejícího z obnovitelných zdrojů. V našem konkrétním případě se jedná o zbytky obilnin. A nejen to. V Obalynajidlo.cz dohlíží na celý koloběh všech produktů a dbají, aby výsledná CO2 stopa byla co možná nejnižší. Pokud máte na zahradě kompost, můžete na něj festivalové příbory bez obav přidat a pokračovat tak v koloběhu. Na rozdíl od plastů vyrobených z ropy, které lze recyklovat komplikovaně, a to ještě se značnými ztrátami, se tyto příbory v kompostu zcela rozloží během 100 – 150 dní. 

Pochutnat si i poučit se

V rámci festivalu jsou pro vás připravené i vzdělávací akce, workshopy a show. Například Národní tým asociace kuchařů a cukrářů České republiky pro vás připravuje menu na téma „Baroko všemi smysly“. Na jejich stánku zároveň proběhne autogramiáda českého reprezentanta a hráče NBA Tomáše Satoranského.

Na své si přijdou i pivaři. Ve velkém stanu Pivovarů Lobkowicz proběhne finálové kolo celorepublikového vzdělávacího programu Akademie Pivních Znalců a komentované ochutnávky se školou čepování piva.

vysehrad zahrada3

Vyšehrad se poprvé stane centrem skvělých chutí.

No a potrpíte-li si spíše na siluetu, připraveny jsou pro vás konzultace s výživovým poradcem a měření podílu svalů a tuku ve vašem organismu a workshop na téma „Kulinářský Wellness“.

Prague Food Festival můžete navštívit i s těmi nejmenšími. Pro ně bude připravený Dětský koutek, a tak si budete moci projít celý areál bez starostí. Vstupenky jsou už nyní v předprodeji na www.praguefoodfestival.cz.

 

foto: Shutterstock, Prague Food Festival

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...