fbpx

Zveřejněno: 26. 3. 2017

Někdy prostě přijde den, kdy je potřeba připravit něco rychlého. Tyhle placky splňují všechny předpoklady bleskového a snadného jídla a náplně mohou být neuvěřitelně variabilní. Žampiony v kombinaci s římským kmínem ale bezesporu vedou!

I když není špaldová mouka bezlepková, používá se dnes jako zdravá alternativa k té pšeničné. Má mnohem více minerálních látek a bílkovin a je i lépe stravitelná

spaldove placky houby shutter1
Na výborné zdravé placky budete potřebovat:

celozrnnou špaldovou hladkou mouku
vodu
slunečnicová semínka
žampiony
cibuli
pórek
mrkev
sůl
římský kmín

Postup:

Z mouky, vody a trošky soli vytvoříme těsto trochu hustší než na palačinky a přisypeme do něj slunečnicová semínka. Necháme chvíli odstát – těsto trochu změní konzistenci a možná bude potřeba ho ještě poupravit. Pak z něj odlíváme na pánev placky, které pěkně jednu po druhé smažíme.
Zeleninovou směs připravíme tak, jak jste zvyklí – na oleji osmažíme cibuli, když je dozlatova, přidáme pokrájené žampiony, zeleninu, koření a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Směsí plníme placky a podáváme. Tohle je dobrota, která chutná opravdu všem!

Foto: Shutterstock

Tipy redakce

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Profesor Jan Rak: Ráj na zemi nastane, až přijmeme, že si realitu tvoříme sami

Je realita to, co vidíme? Nebo si ji každý z nás vytváří po svém? Co nám vlastně o...

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

V Praze vyžebráte třeba dva tisíce za půl hodiny, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...