fbpx

Zveřejněno: 11. 3. 2017

Teplá ovesná kaše je klasika. Neurazí ani většinou nepotěší. Když se ale nechá vychladnout a vyšlehá se s nějakým dobrým ořechovým máslem, vznikne skvělý dezert na lžičku. K tomu navrch kombinace malin a bílé čokolády – no kdo by odolal!

Co k tomu budete potřebovat:

blueberries 1851417 640

0,4 l rýžového mléka

4 lžíce ovesné krupičky

2 lžičky tmavého třtinového cukru Muscovado

2 lžíce mandlového másla

hrstka malin (mohou být i mražené)

50 g bílé čokolády

lžíce tučné smetany

Jak na to:

V nepřilnavém kastrůlku uvaříme z rýžového mléka a krupičky hustší kaši a necháme za občasného promíchání vychladit. V misce vymícháme mandlové máslo s cukrem, po lžičkách přidáváme studenou kaši a šleháme, dokud nebude tato směs krásně jemná.

Poleva: do misky z varného skla dáme 50 g bílé čokolády a lžíci smetany, misku vložíme do vodní lázně a čokoládu necháme ve smetaně rozpustit. Ve vedlejším hrnci ohřejeme maliny, aby měly přibližně stejnou teplotu jako poleva (jinak se nám po smíchání s ovocem srazí). Čokoládu a ohřáté lesní plody smícháme a vzniklou omáčkou polijeme ovesný základ. Ozdobíme celými malinami.

Foto: Pixabay

Tipy redakce

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Provoz elektromobilů ekologický je. Ovšem jejich výroba kvůli bateriím nikoli

Na konci devatenáctého století představovaly elektromobily špičku tehdejší...

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Je to ještě klimatická nouze, nebo už panika? 10 úvah o přehřívání Země

Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou...