fbpx

Česko už nám nestačí. S extrakty Fluidum vyrazíme za hranice, plánuje partnerka značky 2 fotografie
zdroj: Fluidum, Petr Klapper

Naše cílová skupina se neustále rozšiřuje s tím, jak se lidi čím dál víc zajímají o to, co konzumují, říká spolumajitelka českého výrobce unikátních bylinných extraktů Dáša Kollárová

Zveřejněno: 22. 12. 2021

Na trhu jsou teprve druhý rok a už mají ambice zacílit na milovníky čajů a zdravého životního stylu mimo Českou republiku. Řeč je o čistě českých a čistě BIO tekutých čajových extraktech, které zakladatelky Šárka Vávrová a Dáša Kollárová pojmenovaly Fluidum. Fluidum nejen proto, že je výtažek v tekuté formě, ale proto, že má i duši. A je určen pro lidi s duší, které zajímá, co, proč a z jakých zdrojů konzumují. Česká značka chystá na rok 2022 řadu novinek, chce si pohrávat s výtažky z konopí i s novými kombinacemi bylin. To převratné ovšem je, že s extrakty Fluidum nemusíte nic moc vymýšlet. Prostě je jen smícháte s teplou či studenou vodou a popíjíte to nejlepší, co nám může příroda dát. „Nemusíte hlídat čas louhování, nemusíte čekat, nemusíte zkrátka nic navíc,“ říká partnerka projektu a spolumajitelka značky Fluidum Dáša Kollárová, která má mimo jiné na starosti i propagaci produktu.

Je prosinec, čas chřipek a koronavirů, zároveň je to čas předvánočního a pracovního stresu před koncem roku. Jaký váš čaj byste mi teď na podporu imunity a možná i na zklidnění doporučila?

Tak to můžu doporučit jedině náš bestseller s úderným jménem IMMUNITY! Zázvor, šípek, echinacea, citronová tráva a rooibos. Zkrátka nadupaná kombinace, která je povzbuzením do nepohody. Na uklidnění pak Fluidum s dalším příznačným názvem HARMONY. Tenhle čaj v sobě kombinuje ty nejlepší bylinky s relaxačními účinky, jako jsou třeba mateřídouška, meduňka, dobromysl a osvěžující skořice.

Jaká je výhoda vašich extraktů oproti běžným pytlíkovým nebo sypaným čajům?

Těch výhod je celá řada. Za ty nejzásadnější považuju rychlost a tak trochu „blbuvzdornost“. Nemusíte hlídat čas louhování, nemusíte čekat, nemusíte zkrátka nic navíc.

Pro letošní Vánoce jsme se rozhodli, že za ježíšky odpracujeme úplně všechno. Od kvalitního produktu, který obdarovaným usnadní život, po dárkové balení, které zase darujícím ušetří nervy při balení dárků.

Stačí si jen vychutnat vyladěné kombinace, a to v jakékoliv podobě. Fluidum lze totiž podávat zastudena i zatepla. Navíc Fluidum sáček můžete mít stále při sobě, a drink tak ve vteřině vykouzlíte kdykoliv a kdekoliv.

Kolik druhů extraktů už jste vyrobili, který je váš nejoblíbenější a který je nejprodávanější?

Momentálně je ve Fluidum portfoliu šest základních produktů, a to včetně naší novinky, ochutnávkovým Variety Setem, který obsahuje všechny předchozí směsi našich čajů. Našimi ultimátními bestsellery jsou každopádně díky svým jedinečným funkcím už zmiňované IMMUNITY a HARMONY.

fluid1

Mým osobním svatým grálem je ale PURE. Díky svému složení je dokonalou podporou při detoxu a chuť trochu navíc připomíná lesní gin. Takže to máte dvě mouchy jednou ranou a za střízliva.

Napadá mě, že si můžete docela dobře hrát i s CBD a dalšími konopnými výtažky. Je něco podobně „čajově netypického“ v plánu?

Jako byste něco tušila... Můžete se těšit na pár novinek, které chceme vypustit do světa během příštího roku. Jedná se o velmi zajímavé a netypické ingredience, které budete chtít ochutnat už jen z principu. Víc ale zatím prozrazovat nechceme.

Jak jste se vůbec k čajovým extraktům dostala?

Dokonalou souhrou vesmíru. Fluidum samotné mi přišlo tak revoluční a zcela jiné, že jsem prostě musela být jeho součástí za každou cenu. Velmi brzy, co jsme se s Šárkou, zakladatelkou Fluidum, seznámily, tak jsme zjistily, že sdílíme stejné životní hodnoty, lásku k tomuhle produktu a dokážeme být pro sebe nejlepšími kritiky i fanoušky zároveň. O to víc mě těší, že toho všeho můžu být součástí.

Jak jsou na tom vlastně Češi, co se týče konzumace čajů?

My Češi máme čaje velmi rádi a pijeme je celoročně. A taky se v Česku každým dnem zvětšuje naše cílová skupina, tedy lidé, kteří se o čaje a bylinné extrakty zajímají. Jsou to lidé, kteří chtějí vědět, co konzumují, a kterým není lhostejné jejich zdraví.

Dagmar Kollárová

Třiadvacetiletá spolumajitelka Fluidum se k tekutým extraktům dostala tak trochu oklikou. Od fotografie a příležitostné kamery se přes tvorbu obsahu a správu sociálních sítí přehoupla do marketingu. Do firmy přišla krátce po jejím vzniku v roce 2019 a dnes vede její marketing a vizuální stránku.

My se ale nechceme soustředit výhradně na český trh. Rádi bychom oslovovali přesně takové lidi, o kterých mluvím, po celém světě. Zkrátka lidi, kteří mají fluidum.

Kde se dá vůbec Fluidum koupit? A dodáváte třeba i nějaké vánoční kolekce?

Všechny Fluidum směsi najdete na našem e-shopu. Na vybrané druhy pak narazíte i v síti drogerií dm. No a pro letošní Vánoce jsme se rozhodli, že za ježíšky odpracujeme úplně všechno. Od kvalitního produktu, který obdarovaným usnadní život, po dárkové balení, které zase darujícím ušetří nervy při balení dárků.

Chystá Fluidum nějakou novinku na rok 2022? Tedy kromě té, kterou jste už naznačila...

Rok 2022 bude novinkami přetékat! Plány jsou velké a vlastně se každým dnem zvětšují. To nás na tom baví nejvíc. I když bych neměla, tak trošku napovím... Hned počátkem roku se na našich stránkách objeví zcela nový koncept. Inovativní a ještě snazší příprava nápoje. Víc už se ale každý dozví na našem webu, a to velmi brzy.

Související…

Trpíte nespavostí či vysokým tlakem? Vyměňte kávu za zdravější alternativu
Komerční článek

foto: Fluidum, Petr Klapper, zdroj: Fluidum

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...