fbpx

Zveřejněno: 17. 9. 2017

Začíná podzim a podle toho se musíme i oblékat. Možná proto sparťanský fotbalista Lukáš Vácha dorazil na pohřeb fotbalového funkcionáře Rudolfa Bati v křiváku. To nás nakonec inspirovalo k tomu, že jsme o podzimním trendu křiváků napsali taky. Unosit jich můžete dvanáct.

Kromě křiváků vás v pondělí zaujala informace, že muži přišli o 25 milionů spermií, protože se mají moc dobře. Otázka je, kolik spermií by měli, kdyby se měli blbě. Šťastně nezačal týden ani pro volebního lídra ČSSD a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka.

Ten vlezl s dalšími kolegy do zkoušky v Národním divadle a začal tam blekotat něco o odborech a platech. Zaorálek týden každopádně zakončil úderem do hlavy ve služebním Audi, poděkoval brněnským lékařům za sešití a od té doby je to prý v pohodě.

shutterstock 161804690

Na počet spermií může mít vliv i počet hovorů uskutečněných na pevné lince

Kdo je mimo?

V úterý jste se nejvíce zajímali o článek, který informoval o tom, že nejvíce peněz utrácí ti, kteří nemají ani pořádně na chleba. Lubomír Zaorálek se objevil na první předvolební debatě a Andrej Babiš mu řekl, že je "úplně mimo". Miloš Zeman jednal se svým německým protějškem o migraci a o dopravě. Ta dvě témata spolu prý nesouvisela.

Ve středu byl značný zájem zvědět, jak se chovat k dětem, které se narodily ve znamení Panny, hned poté jste prahli po odpovědi na otázku, jak se na podzim detoxikovat a nepoškodit přitom své tělo.

Jak na to, aby nepoškodili své tělo, dobře vědí naši poslanci. Po zaslouženém letním odpočinku už zase odpočívají a čekají, zda je někdo opět zvolí do sněmovny. Na jejím posledním zasedání se každopádně děly důležité věci. Poslanci podpořili obchodní dohodu s Kanadou a Kalousek přinesl máslo.

shutterstock 604970561

Těžký život českých poslanců: Jen co jim skončily prázdniny, musí čekat, zda je někdo náhodou nezvolí do sněmovny

Dokonalí na Facebooku a vyšší IQ

V čtvrtek jste se spolu s námi zamysleli nad tím, proč jsou na Facebooku všichni tak dokonalí a my pořád ne. Ten, kdo nebyl ve stresu, se ještě podle počtu zhlédnutí zřejmě zajímal o nudismus ve španělském Alicante.

Podle jednoho z průzkumů je favoritem prvního kola prezidentských voleb Miloš Zeman, v takzvané červené zóně, kde by se měl vyskytovat zdroj afrického moru, padl první divočák. Oběma gratulujeme. Řidiči taxi napadli na Ruzyni několik řidičů Uberu. Těm prvním bylo divné, že ti druzí nemají taxametry.

V pátek jsme se dověděli, že koho častěji přepadá nostalgie, ten má vyšší IQ. Je ovšem možné, že průzkum prováděl nějaký nostalgický vědec. Náměstek ministra průmyslu a obchodu Karel Novotný přirovnal na Faceboku Romy k medúzám a knihovnu Václava Havla navštívila komunistická poslankyně Marta Semelová. Novotný se omluvil, Semelová ne, protože ji pozvali.

Policie prý neprovokuje

V sobotu jsme se dověděli, že ten, kdo chce mít porod v pohodě, by měl jíst denně aspoň půl kila datlí. Nejsme si ale jistí, zda se to týká i mužů. Za poutavý by se dal označit také článek Poutáte správně svoje děti?, který pojednává o poutání dětí pásem v autě.

Na letišti v Mošnově začaly Dny NATO a Zbyněk Stanjura, který dohazoval jako primátor Opavy kšefty své IT firmě, řekl, že s ANO jeho ODS do vlády rozhodně nepůjde. Tak co se dá dělat. Policejní prezident Tomáš Tuhý v neděli prohlásil, že kauza Čapí hnízdo není policejní provokací. Něco na tom může být, policie si asi o padesát milionů z Unie na čapák nezažádala.

Hoďte oko na Evolution

To, že čína v česku chutbná jinak než v Číně, je (bohužel) pravda. Nemusíme se ale rmoutit. Ve čtvrtek začíná v kině BIO OKO festival Země na talíři, kde se dovíme mnohem víc o tom, co vlastně jíme. A další zásadní akcí, na kterou bychom vás chtěli pozvat, je Festival Evolution, který proběhne o víkendu 23. a 24 . září na pražském Výstavišti.

Přineseme vám reportáž o tom, co všechno se na festivalu děje, a také rozhovory s hlavními spíkry. Další akce, které byste si neměli nechat ujít, najdete v našem kalendáři. Díky, že jste s námi.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...