fbpx


Zveřejněno: 13. 9. 2017

Pokud se vaše dítě narodilo ve znamení Panny nebo má v tomto znamení ascendent či Lunu, bude tímto zemským znamením silně ovlivněno. Již od útlého věku může projevovat sklon k uklízení, což je rys u dětí velmi neobvyklý. Pořádek, čistota a systematičnost je něco, co možná bude časem učit vaše dítě vás. Může působit skromně a pokorně, a tak zkuste jemně podporovat jeho sebevědomí.

Znamení Panny je znamením odborníků a vynikajících pracovníků. Tyto děti se mohou narodit již s velmi rozvinutým "vnitřním kritikem", který je bude neustále upozorňovat na nějaké nedostatky. Mají v sobě vrozenou snahu se zdokonalovat, a pokud ve svém životě podlehnou chaotičnosti a nepořádku, bude to vážné znamení toho, že jsou odtrženi od své vlastní síly. Buď za to může jiné znamení na ascendentu Luny, nebo negativně aspektované Slunce, na kterém bude nutné více pracovat.

Živel země

Spolu s Kozorohem a Býkem patří Panna k zemskému živlu, což znamená, že tyto děti budou inklinovat k pragmatičnosti a finančnímu zabezpečení. Vztah k tělu bude rovněž důležitý a tyto děti jej mohou velmi citlivě vnímat. To umocňuje i jejich výrazný smysl pro detail. Každá abnormalita je může děsit, a tak někdy mohou působit jako hypochondři.

V dospělosti mohou projevit sklon k ekologickým otázkám a zdravé výživě. Vynikají jako experti na danou oblast, především tam, kde vládne komplikovaný systém, kdy by mohli nacházet nedostatky. To je jeden z důvodů, proč vynikají i ve finančnictví, účetnictví a v IT oborech.

shutterstock 523948429

Rozvíjejte kritické myšlení dětí, ideální je četba

Jak rozvíjet jejich potenciál?

Tyto děti mají výrazný smysl pro pořádek a neustále něco rády skládají. Puzzle, dřevěné kostičky, modely aut a letadel jsou ideálními typy, co může vaše dítko dlouhodobě zaměstnat. Kluci mohou sbírat různá auta a třídit je podle značek. Holčičky mohou ocenit malou kuchyňku nebo domeček pro panenky, který by udržovaly v pořádku.

Hodně dětem čtěte, ale dávejte pozor na své vlastní chyby a nezapomínejte na to, čemu jste se naposled věnovali. Jsou to velmi bystré a prozíravé děti, které si pamatují veškeré detaily. Kluci mohou najít zalíbení v různém sestavovaní modelů. Holčičky mohou inklinovat k malování a oblékání panenek, a tak si do budoucna pěstovat talent pro návrhářství.

Podporujte jejich sebevědomí

Tyto děti směřují k dokonalosti. Přehnaná kritika ničí jejich sebevědomí stejně jako přehnané chválení, protože svou práci dobře znají. Nejlépe přijímají upřímnou kritiku s oceněním toho, co se jim opravdu povedlo. Je dobré popsat vše dopodrobna, aby vaše snaha měla smysl.

Jinak mohou dojít k závěru, že je chválíte proto, abyste jim nemuseli říct, že se vám něco nelíbí, nebo vás odsoudí za vaši totální neznalost tématu. Souvisí to s jejich velkou touhou po dokonalosti, která se může přemrštit až do paralýzy typu: "Radši neudělám nic, než aby to bylo špatně."

Merkur a Chiron jako vládce

Jelikož tomuto znamení vládne Merkur, je dobré těmto dětem číst pohádky a informovat je o různých tématech. Na rozdíl od Blíženců, kterým rovněž vládne tato planeta, budou mít tyto děti více trpělivosti a budou směřovat k větší pragmatičnosti. Tyto děti je zajímavé podrobit různému zkoumání, kritice a analýze.

Jestli Blíženci vládnou zábavné komunikaci, tak Panna vládne konstruktivní sebekritice. Planeta Chiron činí děti velmi citlivými k různým bolístkám a až přehnanému vnímání vlastních, často domnělých tělesných abnormalit. Mohou se proto uplatnit jako zdravotní sestry, pečovatelé nebo chirurgové a doktoři.

Na co si dát pozor?

Největším darem i výzvou pro tyto děti je jejich prozíravé myšlení. Rozvíjejte jejich kritické myšlení oborem, který je komplikovaný a složitý. Podporujte jejich vystupování před lidmi a překonejte jejich stud a tendence se schovávat. Jejich skvělé schopnosti mohou být druhými zastřeny právě díky tomu, že se budou bát vystoupit před lidmi.

Jejich schopnosti často dalece předstihují schopnosti těch, kteří se něčím honosí. Dávejte pozor na stravu, protože jejich trávicí systém je oslaben stresem, který prožívají proto, že se chtějí vyhnout všem domnělým chybám. Podporujte jejich skvělé pozorovací schopnosti, smysl pro pořádek a čistotu. Jsou to rození odborníci v oblasti, které se zrovna budou věnovat.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...