fbpx

Zveřejněno: 27. 8. 2017

Žijeme v podstatě ve šťastné zemi, kde se po 39 letech otvírají poslední úseky dálnic, kde pan prezident a ministr spravedlnosti zpochybňují vyšetřování a kde mluvčí prezidenta nadává premiérovi. Přitom nám prý k zamilování stačí čtyři minuty zírání svému protějšku do očí. Otázka je, zda to platí v každém případě.

Pondělí se toho někteří z nás dověděli možná víc, než chtěli. Bavila vás glosa Věry Kudynové, která odhalila smutný osud perfekcionistů. Po jejím přečtení někteří z nás přestali vynášet koš. 

Bavil ale také Jaroslav Dušek, který si nemyslí, že bychom měli chodit v "krabičkách na boty". A jak se zbavit odpadu z mozku? Stačí údajně spát na boku. Pro ty, co nečetli, snad můžeme dopředu prozradit, že odpad uchem nevyteče.

Dobré zprávy ovšem přicházely i z politiky. Vláda odsouhlasila zvýšení minimální mzdy na 12 200 korun a ministr spravedlnosti Robert Pelikán se neomluvil policii, kterou obvinil za to, že vyšetřuje. Ministr dopravy Dan Ťok otevřel poslední 3,7kilometrový kus dálnice D11 do Hradce. Byla to velká sláva, i když farmářka Havránková nakonec nedorazila.

shutterstock 408032578

Kde asi mají instinkt některá zvířátka?

Kde mám ten instinkt?

V úterý řada z nás zjistila (nás nevyjímaje), že instinkt nemáme v hlavě, ale přibližně někde mezi srdcem a rozkrokem. Otázka je, kde přesně se který instinkt nalézá. Poradili jsme ale také těm, kteří se neumějí zamilovat. V podstatě si stačí říct pár intimností a pak čtyři minuty zírat tomu, komu jste ty intimnosti prozradili, upřeně do očí. Když už nic, tak aspoň zjistíte, jestli jste to s těmi intimnostmi nepřehnali. Zvlášť pokud jste civěli čtyři minuty do očí svému vyděšenému šéfovi.

Hradu se moc nechce splnit slova svého mluvčího Jiřího Ovčáčka, který lidem doporučil, aby se složili na párty na Hradě. Režisér Petr Horký, který akci Mýdlo na Hradě organizuje, je lehce zklamán. Ve Zlíně začali na základě úspěchu z Hradce Králové, kam dálnice konečně po 39 letech dorazila, plánovat dálnici kolem Zlína. Snad to stihnou dřív, než Zlín bude zase Gottwaldov.

LSD a Ovčáčkovy narozky

Ve středu vás zaujal článek o tom, jak si v Silicon Valley dávají startupoví šéfové do nosu mikrodávky LSD. Jen o něco méně zaujaly účinky makadamového ořechu. Předseda Senátu Milan Štěch vyhlásil první kolo prezidentských voleb na 12. a 13. ledna.

Mluvčí Hradu se zaradoval, protože má 13. ledna narozeniny. Ke štěstí mu tedy chybí už jen ten makadamový ořech. Objevila se další tajná nahrávka Andreje Babiše, která nebyla ničím zajímavá.

shutterstock 157354478

Práce v Silicon Valley i na Hradě je prostě náročná

Léky nepotřebujeme, zbytek vyléčíme

Ve čtvrtek vás zajímal rozhovor s lékařem Tomášem Rychnovským, který tvrdí, že na bolest léky nepotřebujeme. V těsném závěsu se chytilo další medicínské téma, které některým může trochu rozvolnit mravy. Vědci tvrdí, že zhoubné nádory brzy vyléčíme a HIV už nebude existovat. Přesto bychom nemuseli kouřit úplně při každé příležitosti, že. Rekordní čtenost se ale nakonec projevila u článku, podle něhož modroocí lidé mají jen jednoho předka. Jen pořád ještě nevíme, kdo to přesně byl.

Starostové a nezávislí jsou natolik v pohodě, že slíbili učitelům výplatu 45 tisíc měsíčně. Podnikatel a miliardář Dalibor Dědek pak náhle stáhl kandidaturu za toto uskupení. Prý to s tím platem učitelům nesouviselo, nechtěl mít jen nálepku "dalšího miliardáře v politice". Tím také uvolnil cestu dalším miliardářům v politice.

Bitva těžkých mozků

V pátek, i když bylo vedro, jste se pokoušeli udržet pozornost u článku Bitva mozků: ten ženský je podle vědců aktivnější. Předpokládáme, že četly více ženy. Bavil vás také první kyborg na světě, který míří na pražský festival Future Port Prague. Vidí černobíle a barvy rozeznává podle zvuku. Tak snad mu bude Praha znít dobře.

To Miloši Zemanovi se bez ohledu na kyborga prostě nelíbí, jak policie načasovala žádost pro Poslaneckou sněmovnu o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka. Jim prý taky ne.

Sobota byla asi posledním tropickým dnem těchto prázdnin, možná i proto vás zaujala informace, že v Portu mají portské. Protože se zároveň mnozí z vás chystají doma malovat, zajímalo vás, jakou barvu si vybrat, abyste dostali chuť na jídlo nebo alespoň na sex. Důležité je to nesplést, jinak budete v ložnici furt o hladu.

Posádka a rodinka

A co nás čeká v příštím týdnu? Někteří z nás se dověděli, že "ty par... naše děti" jdou do školy zase až ten další týden. Takže to musíme ještě hlídat. My vám už v pátek 1. září přesto představíme první díl našeho nového videoseriálu Akademie rodičovství, o níž se trochu obšírněji rozepsala naše šéfredaktorka Jana. Dejte si to, dovíte se o ní víc, než byste možná chtěli.

Ve středu se trochu pozdržíme na lodi BigMedia, kde stále ještě běží (a až do konce září poběží) výstava Gott My Life. S Našimi partnery a tak trochu i s vámi tam oslavíme půl roku od spuštění Flowee. Představíme také koncept, který chystáme na letošní školní rok. Chceme vás, naše čtenáře, více vtáhnout do obsahu. Tak se těšte a my dáme vědět, jak to dopadlo. Jsme rádi, že jste s námi.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...