fbpx


Zveřejněno: 21. 8. 2017

Rozvedené ženy ve věku 45 plus se dělí na dvě skupiny: jedna již neuvažuje o tom, že  by  znovu hledala štěstí v trvalém svazku, druhá naopak stále prince vyhlíží. Žena v plusovém věku bývá opatrná  a muže testuje více, než  činila u prvního manžela.

„Byla to dovolená na zkoušku,“ řekla mi kamarádka. Po roce ambulantních setkání prožili s partnerem deset společných dní. Dlouho chodili do divadla a na koncerty, do společnosti, sportovali, občas spali u ní, občas u něj, prožili několik společných víkendů. Věděla, že je jeho milovanou ženou, stále však měla pochybnosti, které nedokázala přesně popsat.

„Šílenec!“ komentovala dovolenou. „Prudil, že nemám špinavá trička složená do komínků, ručník pohodím halabala, aniž bych přesně změřila polovinu a za tu ho zavěsila, a když jsem si večer koupila v obchodě sýr, který mi chutnal, tak se rozčiloval, proč jsem se pořádně nenajedla v pětihvězdičkovém hotelu!“ Bylo mi jasné rozčarování a jistota útlumu vztahu.

Perfekcionisté mají velký problém, mučí se tím, jak jsou lidi kolem nich nepořádní… Že  mučí všechny kolem sebe, je jim fuk! O to více překvapivý byl telefonát po týdnu. „Je to blázen! V noci mi volal, že o naší dovolené přemýšlel, jsem sice hrozně nepořádná, strašně rozmařilá, ale jinak naprosto neodolatelná. Chce si mě vzít!“

Za zásluhy se zkrátka nemiluje. Perfekcionista se může soužit láskou kvůli bordelářce! Bez debat je fakt, že testovací dovolená se má odehrát co nejdříve!

 

foto: archiv Věry Kudynové

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...