zakladatel firmy Moje cukrářství 

Za dva roky co máme otevřeno se mne spousta kamarádů, kolegů i zákazníků ptalo, jak mne vůbec napadlo otevřít cukrářství ? Nejsem totiž původní profesí cukrář, ale číšník. Jsem ale také celoživotní milovník sladkého a dezertům na jídelních lístcích jsem vždy věnoval náležitou péči. Kolegové kuchaři byli z mých nápadů někdy trošku neveselí a častovali mne dovětkem, jestli si náhodou nechci otevřít cukrárnu, aby ode mne byl chvilku pokoj.

Zhruba před třemi roky jsem si začal hrát s myšlenkou otevření nějakého nového provozu. Od začátku jsem věděl, že gastro je hlavně o lidech a že potřebuji špičkovou cukrářku. Štěstí ale stálo při mne. Naše šéfcukrářka Šárka Veselá přijala mou nabídku a stala se duší i mozkem naší výroby. Řemeslo umí opravdu skvěle, vybírá dodavatele i zboží, rozděluje práci, dělá téměř všechny modeláže, vládne rukou pevnou leč spravedlivou a je pekelně rychlá. Sladkosti má ráda a na rozdíl ode mne je stále štíhlá. Jinak je bytostně přesvědčená, že cukrařina je větší dřina než práce v kamenolomu, psychicky srovnatelná s prací na orbitu a plat by si zasloužila jako ředitel Čezu :-). 

Naším cílem bylo a je dělat poctivou cukrařinu z kvalitních surovin, tradičním způsobem a to za ceny dostupné. Je v nich poctivé máslo, šlehačka, belgická čokoláda, holandské kakao, vanilka z Madagaskaru stejně jako třeba levandule či meruňky z mé zahrady. Těší nás, že si k nám na dort, zmrzlinu či chlebíček zajde student či babička stejně jako úspěšný obchodník ve značkovém obleku.Vyrábíme i řadu dezertů které jsou dělané z bezlepkové kukuřičné mouky nebo neobsahují mouku vůbec. Naše zmrzliny jsou rovněž bez obsahu lepku a všechny naše sorbety jsou vhodné i pro vegetariány či vegany.

Nás naše řemeslo baví a věříme, že bude bavit i vás tak přijďte ochutnat

21. 10. 2017
Gourmet

Žaludek se vám svírá, ruce se potí, hlavu máte jako balón a nevíte, kam dřív skočit. Znáte to? Pak nejste sami, neboť podle studií trpí stresem...

14. 10. 2017
Gourmet

Jestliže hubnete, pak je pro vás sladké k snídani pravděpodobně tabu. Vědci však přišli s tím, že to tak nemusí být, právě naopak! Dort po ránu vám...

7. 10. 2017
Gourmet

Jestli vás letos ještě nikdo nenachytal na švestkách, pak jich určitě máte doma velkou zásobu. Pokud se je všechny nechystáte proměnit ve slivovici,...

30. 9. 2017
Zdravá strava

Možná jste právě vy jedním z těch, kteří se zajímají o to, co jedí. Nakupujete produkty s označením BIO nebo takové, které seženete u místního...

23. 9. 2017
Gourmet

Představte si, že je vám pět let a právě jste od maminky dostali koláček. Můžete ho sníst hned, nebo si ho necháte na později a dostanete za to...

16. 9. 2017
Gourmet

Kamarád mi poslal z dovolené recept a fotku dortu a tak jsem si řekl, že bychom ho mohli vyzkoušet. Naše šéfcukrářka Šárka sice trošku odolávala,...