fbpx

Zveřejněno: 9. 5. 2017

V poslední době se hodně mluví o mozku, o kvantové fyzice a o tom, jak přenastavit naše myšlení. Slyšeli jsme to už milionkrát. Je to stále dokola. Myslete jinak, myslete jinak a myslete úplně jinak. Nakonec už ani nevíme, jak jinak máme vlastně myslet.

A tady to možná často začíná. Nevědět, co přesně udělat, nemít vůbec žádné návody ani postupy. Člověk je zajímavá a velmi složitá bytost. Odmalička nás utváří naše okolí a tolik vlivů, že je složité určit, která z těch věcí měla na náš charakter a chování zásadní vliv.

present shutterstock 379986778

Přítomnost je jediný bod našeho světa, který máme k dispozici.

Přítomný okamžik

Hodně metod se zabývá tím, co bylo – a snaží se to všelijak vyčistit. Ale co když je klíč v tom, kde se potkává mystika s moderní vědou? A kde to přesně je? Aha, počkejte! Tady. Ano, přesně tady a teď. Přítomnost. Jediný bod našeho světa, který máme k dispozici. Jediné, na co si můžeme opravdu sáhnout.

Tady a teď nám leží přímo před nosem. A to by mohl být klíč k řešení našeho života. Protože jestli nás něco ovlivnilo tak, že se nám to dnes nelíbí a nebo se v tom necítíme dobře, pak se to musí nutně projevovat v naší každodenní realitě. Teď a tady. Dnes a denně nám to musí komplikovat život. Jinak hledáme něco, co by mohlo být problémem, a možná to tím hledáním vlastně vytváříme. Nebo minimálně podporujeme. A o tom dnes mluví i kvantová fyzika. Že si vytváříme svoji vlastní realitu tím, jak ji vnímáme.

kreslici platno 1 kopie 2

Přihlaste se na transformační workshop „S Tygrem v kleci“, který proběhne v Praze 17. a 18. 6. 2017.

Staré vzorce chování 

Máme tedy v sobě staré vzorce chování, které nás formují a udržují v tom, jak svět vidíme, a tím i vytváříme každou vteřinou stále dál? Ano, určitě. Ale klíč neleží někde v minulosti, o které si možná už ani nepamatujeme, jak se opravdu odehrála (díváme se na ni zkresleně skrze naše mlhavé vzpomínky). Možná klíč k našemu potenciálu leží právě tady. Právě teď. Teď je ten moment, kdy se můžeme rozhodnout a začít myslet, vnímat a dělat věci jinak.

Že se to lehce řekne a hůř udělá? Není to možná tak těžké. S Tygrem v kleci – již brzy....

Čtěte také: 

Tereza Hanusová: Síla myšlenky

Designérem svého života: Hlavní myšlenky světového bestselleru

S Tygrem v kleci

 

foto: Shutterstock a archiv

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...