fbpx

Zveřejněno: 18. 5. 2017

Čočka v kombinaci s pestrobarevnou zeleninou dovede vykouzlit rychlou a zdravou jarní večeři. Peprná zálivka jí dodá šmrnc, a tak čočkovým salátem nepohrdnou ani zarytí masožravci.

Čočka obsahuje velké spektrum aminokyselin, je tak vhodná hlavně pro vegany a osoby, které příliš nejedí maso. Pokud se bojíte nadýmání, sáhněte nejprve po čočce červené. Je lehce stravitelná a uvařená za pár minut.

cocoka salat shutterstock 257638708

Čočkový salát může sloužit jako skvělá lehká večeře, která zasytí, ale nepřidá kila.

Na salát potřebujeme:

300 g uvařené čočky
1 červená cibuli
1 červená paprika
1 žlutá paprika
½ salátové okurky
8 cherry rajčat
pažitka
máslo

Zálivka:

3 lžíce konopného oleje
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
Trochu cukru
Pepř a sůl

Postup:

Cibulku zlehka osmažíme na másle a necháme vystydnout. Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, cherry rajčátka na půlky a smícháme s čočkou a cibulkou. Všechny ingredience na zálivku vymícháme dohladka a vlijeme do salátu. Podáváme chlazené.

 

Čtěte také:

Tip na lehké jídlo: Těstovinový salát s čočkovou majonézou

Nemáte rádi luštěniny? Tyto fazolové karbanátky změní váš názor

Jak se jedlo v 19. století? Za biopotraviny si nemuseli připlácet a zelenina byla součástí každého jídla

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...