Planeta
Miliardy zvířat v zajetí. Kdo může za osud dobytka a domácí drůbeže
Pětadevadesát procent Kanaďanů chce jíst maso. Mají ale podmínku: to maso musí pocházet ze spokojených zvířat, která...
Reklama
Padesát odstínů klimatu: Jak nakládat s technikou a energií
Vytvářet udržitelné energetické a technické programy je jedním z hlavních úkolů suverénních států. Každý stát je...
Reklama
Padesát odstínů klimatu: Deset rad, jak na dopravu a mobilitu
Mobilita bere stále více ohled na životní prostředí. Kromě potřeb a požadavků lidí vystupují do popředí i faktory...
Reklama
Greenwashing firem se díky zákazníkům změní v upřímnost, doufají zakladatelky Frusacku
Studentky medicíny se před více než pěti lety potkaly na koleji. A tam zjistily, že se jim v kuchyňce nějak hromadí...
Nedostatkem vody trpí čtvrtina světa. Nejhůř je na tom 17 zemí
Vzít, spotřebovat a vylít do odpadu. To byl ještě donedávna klasický model nakládání s vodou. Časy se ale mění a tento...
Reklama
Proč bychom měli konzumaci masa omezit jen na nedělní pečeni
Naše snaha vyřešit klimatickou krizi snížením emisí uhlíku z automobilů, továren a elektráren je odsouzena k...
Jde ještě o klimatickou nouzi, nebo už paniku? 10 otázek a odpovědí o přehřívání Země
Praha 7 vyhlásila v květnu stav klimatické nouze , jak ji (a nejen ji, ale celou sněmovnu) o to žádali studenti...
Konec válení na pláži: Trendy je dobrovolnická dovolená, unplugged i swingers
Svět se mění. Navzdory zrychlující se době plné instantních zážitků turisté začínají zpomalovat a vyhledávají...
Zpěvačka Zaz: Už není na co čekat. Musíme za Zemi převzít odpovědnost
Isabelle Gefroy, kterou všichni samozřejmě známe pod uměleckým jménem Zaz, nepřijela do Ostravy na Colours jen...