fbpx

Deset workshopů, 12 osobností, jeden koncert na pódiu, společné cvičení, zpívání, tanec a stovky inspirativních žen pod jednou střechou. Tak přesně takový bude Festival Ženám

Zveřejněno: 15. 4. 2019

„Genderová vyváženost je největší nesmysl této doby. Genderová vyváženost kastruje chlapa a dává koule ženě. Té se zpočátku její síla líbí. Ta svoboda, ta možnost všechno zvládnout. Ach! Jaká úleva nebýt jako bytost konečně po staletích útrap držena jako pes na vodítku,“ vysvětluje úskalí dnešní doby Vendula Kociánová, jedna z přednášejících na letošním Festivalu Ženám, který se právě tématu ženství a vztahy mezi muži a ženami z nejrůznějších úhlů pohledu věnuje.

Jenže její vysvětlování pokračuje: „Jako žena jsem na všechno sama. A i když mám doma muže, jsem tak sama, protože všechno umím lépe než on. Muži jsou slabí a neschopní. Vraťme, ženy, mužům koule. My máme své o dvě patra výš. Říká se jim prsa. Zdroj výživy a něžnosti. Zdroj prvního láskyplného doteku matky s dítětem. Zdroj měkkosti a hebkosti. A víte, co se pod těmi prsy skrývá? Srdce. Láskyplné, otevřené, toužící po tom, aby mohlo objímat, laskat, hladit, hýčkat. To srdce, ze kterého muž skrze naši lásku získává zpět svou sílu. Tak ho otevřeme a milujme. Nic jiného nemá smysl.“

Ženám vstup dobrovolný

Deset workshopů, 12 osobností, jeden koncert na pódiu, společné cvičení, zpívání, tanec a stovky inspirativních žen pod jednou střechou. Tak přesně takový bude Festival Ženám, za jehož vstup, pokud jste žena, zaplatíte pouze tolik, kolik si můžete nebo chcete dovolit. 

Na festivalu kromě jiných vystoupí kněžka Lilia Khousnoutdinová po boku s Karlem Janečkem a představí svou novou iniciativu Love 21. Tamara Klusová povypráví o své Knize života. Workshop Leny Achmeer seznámí ženy s kouzlem zdravé pánve a vysvětlí nám, jak ženské pohlavní orgány, hormonální systém a anatomie pánve souvisí s emocemi, nemocemi, vitalitou, inkontinencí, schopností otěhotnět a klidnou menstruací.

Mrcha vs. Hodná holčička

Známá astroložka Petra Nel pohovoří o tom, kam v tomto roce směřují současné ženy. Publicistka Kateřina Jonášová se ve své přednášce dotkne jemné hranice mezi mužstvím a ženstvím. Denisa Říha Palečková poodhalí téma těla a intimity ženy. Martina Brandová s workshopem Mrcha vs. Hodná holčička vezme ženy na ráznou cestu k získávání odvahy, sebevědomí a finanční svobody.

zeny zena

Festivalem provede i Vendula Kociánová


Moderní šamanka Lucie Chaya připravila pro ženy přednášku Kurandera z vůle osudu o objevování ženského potenciálu a vnitřní moudrosti pro každodenní život. Vždy zábavná herečka Simona Babčáková otevře v současné době velké ženské téma – Co všechno si na sebe jako ženy nárokujeme? 

Vendula Kociánová s Martinem Šmídkem představí téma nového pohledu na vztahy muže a ženy. Zaostří na téma rovnováhy muže a ženy a dotkne se vlivu emancipace na současné vztahy. Martin pak ještě pohovoří o tom, jak muž vnímá dnešní ženu a o jeho pohledech na vztahy. 

Zpěv i tanec

Nabitý festivalový program zakončí koncert nadané slovenské muzikantky, autorky a zpěvačky Eniesy San (Sandry Urbančíkové), která roztančí ženy v lehkosti a hloubce barevných kytarových rytmů. Festival bude provázet autogramiáda zpěvačky, herečky a spisovatelky Jany Fabiánové u příležitosti vydání její nové knihy Krásně zdravá: Kompletní příručka pro vyrovnaný život.

Související…

Ženy jsou odpojené od své přirozenosti, říká novodobá šamanka Karaimi
Milada Kadeřábková

Zní vám to lákavě? Pak vyrazte poslední dubnový víkend do pražského hotelu Olšanka, nechte se inspirovat a dobijte pozitivní energii. Pokud jste žena, pak si vstupenku zdarma můžete stáhnout přímo zde.

foto: Shutterstock a Festival Ženám, zdroj: Festival Ženám

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...