fbpx

Zveřejněno: 11. 4. 2017

Ovesná krupička je skvělou alternativou k ovesným vločkám. Je rychle uvařená a kaše z ní je krásně jemná. Ochutit se dá podle nálady, ale oříškové máslo a datlový sirup stejně vyhrají nejčastěji.

Vločky, a to i kaše z nich, vás skvěle nastartují na celý den. Jsou bohatým zdrojem vlákniny,  bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínu B1, B6, železa a zinku. Obsahují také lecitin a fosfor a jsou ideální na podporu dobrého trávení. 

ovesna kase daltle shutterstock 546454027

Tato vynikající snídaně je velmi dobře stravitelná a zamilují si jí i děti.

Na snídani pro dvě osoby budete potřebovat:

500 ml rýžového mléka
6 lžic ovesné krupičky
2 lžičky lískooříškového másla
špetku vanilky
datlový sirup
sekané mandle

Postup:

Rýžové mléko přivedeme v nepřilnavém kastrůlku k varu. Když začne vřít, vmícháme do něj ovesnou krupičku a pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme přibližně 10 minut, po odstavení ovoníme vanilkou. Vmícháme oříškové máslo, dozdobíme datlovým sirupem a mletými mandlemi. Sníme za tepla.

Pokud vám trochu kaše zbude, můžete z ní připravit skvělé ovesné flameri. Recept najdete zde

 

 

Čtěte také: Výživová revoluce, Zavařujte bez chemie, Náhražky masa, které si zamilují i masožravci

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Einsteinovu teorii relativity mohou změnit chameleoni. Zatím se ale žádný nechytil

Einsteinovu teorii relativity mohou změnit chameleoni. Zatím se ale žádný nechytil

Vesmír se rozpíná a zároveň zrychluje. O tom mezi vědci panuje v zásadě shoda....

Taky rádi fotíte? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Ani vás

Taky rádi fotíte? 99 procent fotek, které pořídíte, nikoho nezajímá. Ani vás

Novinář Chris Taylor na serveru Mashable pregnantně vyjádřil stav , ve kterém se...