fbpx
Zveřejněno: 11. 4. 2017

Ovesná krupička je skvělou alternativou k ovesným vločkám. Je rychle uvařená a kaše z ní je krásně jemná. Ochutit se dá podle nálady, ale oříškové máslo a datlový sirup stejně vyhrají nejčastěji.

Vločky, a to i kaše z nich, vás skvěle nastartují na celý den. Jsou bohatým zdrojem vlákniny,  bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínu B1, B6, železa a zinku. Obsahují také lecitin a fosfor a jsou ideální na podporu dobrého trávení. 

ovesna kase daltle shutterstock 546454027

Tato vynikající snídaně je velmi dobře stravitelná a zamilují si jí i děti.

Na snídani pro dvě osoby budete potřebovat:

500 ml rýžového mléka
6 lžic ovesné krupičky
2 lžičky lískooříškového másla
špetku vanilky
datlový sirup
sekané mandle

Postup:

Rýžové mléko přivedeme v nepřilnavém kastrůlku k varu. Když začne vřít, vmícháme do něj ovesnou krupičku a pečlivě rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Vaříme přibližně 10 minut, po odstavení ovoníme vanilkou. Vmícháme oříškové máslo, dozdobíme datlovým sirupem a mletými mandlemi. Sníme za tepla.

Pokud vám trochu kaše zbude, můžete z ní připravit skvělé ovesné flameri. Recept najdete zde

 

 

Čtěte také: Výživová revoluce, Zavařujte bez chemie, Náhražky masa, které si zamilují i masožravci

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Je to podobně cenná komodita jako voda. I proto se písek krade z pláží

Je to podobně cenná komodita jako voda. I proto se písek krade z pláží

Loni v létě zaplatil jeden britský turista na Sardinii pokutu 1 032 eur, když byl...

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Alkoholismus se dá léčit i mírněji než abstinencí, říká psycholožka Marie Funke

Možná jste si po Novém roce dali jako spousta lidí následující předsevzetí: Už...

Pokračováním v prohlížení těchto stránek souhlasíte s Podmínkami užití a Pravidly využití Cookies.