fbpx

Období Rákosu: Obnovte staré vášně a pojďte do nových výzev, radí astrolog 1 fotografie
zdroj: Shutterstock

Podle mayského kalendáře vstupujeme do času znamení Ben, které ve vás může probudit touhu projevit své vlastní osobité já. Někteří obnoví životní vášeň, na kterou už možná zapomněli a která člověku dodá mnohem více energie a elánu než cokoliv jiného

Zveřejněno: 7. 12. 2021

Nastal čas období 1-Ben-6 (Kukuřice, Rákos), kdy je dobré se chopit vlastní síly a začít utvářet svůj život takový, jaký si doopravdy přejete. Otevřete se různým příležitostem, které vám v následujících dnech život nabídne, a buďte pružnější ve svých názorech i činech. Buďte si však v každém ohledu věrní a dělejte jen to, co vám velí vaše srdce.

Více se modlete za dobro své i vašeho okolí, protože období kolem vánočních svátků má své ojedinělé kouzlo. Mohou k vám přijít dary v podobě silných snů a příležitostí, které vám mohou doslova změnit život. Pozorně se kolem sebe dívejte a nebojte se vyzkoušet nové věci.

Více energie i elánu

Podle mayského kalendáře vstupujeme do času znamení Ben, které ve vás může probudit touhu projevit své vlastní osobité já. Někteří obnoví životní vášeň, na kterou už možná zapomněli a která člověku dodá mnohem více energie a elánu než cokoliv jiného. Výzvou tohoto znamení je se naučit nejen větší pružnosti, ale i pevnosti. Buďte zásadoví i otevření zároveň. Tímto způsobem můžete nejen zaujmout své bezprostřední okolí, ale rovněž ho inspirovat k aktivitám, které vy sami máte rádi. Nic neposuzujte a snažte se žít příkladně.

Nepřijímejte různé myšlenky slepě jen proto, že je stanovila nebo řekla nějaká vyšší autorita.

Co se týká tělesných a hmotných záležitostí, zaměřte se na protažení i posílení vašeho fyzického těla. To může příznivě ovlivnit i vaši mysl, protože vše je propojené a vše na sebe nějakým způsobem navazuje. Vyzkoušejte různé trenéry fitness nebo učitele jógy a hledejte takový způsob cvičení, který vám nejvíce vyhovuje. Co se týká finančních záležitostí, zamyslete se nad tím, jak byste své finanční zdroje nejlépe využili. Nebojte se všelijakých inovací a zajímejte se o různé způsoby, jak své peníze ještě lépe zhodnotit.

Přijímejte srdcem

V rovině mysli se zamyslete nad tím, na jakých názorech momentálně nejvíce lpíte, a zkuste být v tomto ohledu pružnější. Na druhou stranu nepřijímejte různé myšlenky slepě jen proto, že je stanovila nebo řekla nějaká vyšší autorita. Důvěřujte, ale prověřujte. Když přijmete něco, čemu ve svém srdci vlastně nevěříte, zrazujete tím sami sebe a to vás může buď oslabit, nebo vyvolat nepochopitelný hněv. Buďte k sobě upřímní, vyhýbejte se jakémukoliv odsuzování a snažte si zachovat vůči druhým neutrální postoj.

Co se týká vašich vztahů, snažte se o co největší rovnováhu. Přizpůsobte se v některém ohledu svému partnerovi, ale zároveň si zachovávejte vlastní tvář. Oživte váš vztah nově probuzenou vášní, která může do vašeho soužití přivábit svěží vítr. Ve svém sexuálním životě vyzkoušejte něco nového a buďte otevřenější různým experimentům, které nezraňují vaši duši. Naučte se říkat „ne“ bez pocitu viny a setkávejte se s lidmi, kteří mají sice trochu odlišné názory, ale zároveň si s nimi i rozumíte. To vás může výrazně obohatit.  

V rovině ducha si připomeňte svou největší životní vášeň a aktivně ji zapojte do svého každodenního života. Mohou se objevit různé nabídky a příležitosti, které vás přiblíží vašim nejtajnějším snům. Důležité je, abyste rozvíjeli bdělost a byli schopni jednat tehdy, kdy je to nutné. Své myšlenky korunujte činy a ty pak opakujte, abyste do svého bytí integrovali nové pozitivní návyky, které se jednoho dne stanou zcela vaší součástí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Mám nějakou vášeň, bez které nemohu žít?
  • Jsem dostatečně pružný a pevný?
  • Po čem po celý život doopravdy toužím?
  • Dokážu respektovat své nejbližší?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se být plně sami sebou a to samé dovolte i druhým.
  • Chopte se rychle všech příležitostí, které se v následujících dvou týdnech objeví.
  • Více své tělo posilujte a protahujte zároveň.
  • Nebojte se druhým sdělovat své názory, aby mohla vaše osobní vize ještě více posílit.

Související…

V období Slunce a Květiny si dopřejte rozkoší a ticha, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...