fbpx

Každý člověk má schopnost léčit nebo uzdravovat svým vlastním, jedinečným způsobem. Zamyslete se nad sebou, jaký dar přinášíte světu právě vy. Nesrovnávejte se příliš s ostatními a hledejte své vlastní způsoby

Zveřejněno: 30. 4. 2021

Nastává nové třináctidenní období 1-Eb (Cesta, Bylina), ve kterém se můžete naplno otevřít léčivým silám přírody. Přivítejte tento čas ve velkém stylu, protože již první den tohoto období je i zároveň jedním z osmi hlavních ohňových svátků v roce, který se podle Keltů nazývá Beltain. Uvědomte si svou schopnost uzdravovat a rozhodněte se zaměřit na všechny problematické oblasti vašeho života. Zároveň popřemýšlejte o tom, jak byste mohli být světu užiteční, a rozhodněte se aktivně pomáhat těm, kteří to doopravdy potřebují.

Každý člověk má schopnost léčit nebo uzdravovat svým vlastním, jedinečným způsobem. Zamyslete se nad sebou, jaký dar přinášíte světu právě vy. Nesrovnávejte se příliš s ostatními a hledejte své vlastní způsoby, jak být pro druhé přínosem. Naučte se říkat si o pomoc v oblastech, kde se cítíte slabší, a zároveň se nebojte projevit své silné stránky. Nečekejte na moment dokonalosti, protože byste se také nemuseli dočkat. Dělejte jednoduše to nejlepší, co dokážete, a naučte se důvěřovat tomu, že o všechno ostatní se postará život sám.

Porazte únavu

Co se týká vašeho těla, nastává čas, kdy můžete výrazně zlepšit své fyzické zdraví. Je však nutné pro to něco i udělat. Najděte si dobrého léčitele, maséra nebo fyzioterapeuta a dovolte si sami sobě poskytnout nějakou kvalitní léčebnou kůru nebo masáž. Zapracujte na svém stravování, pravidelně cvičte a vyzkoušejte denní dvacetiminutové procházky lesem nebo parkem. Pokud se ve svém životě cítíte unavení, experimentujte s různými novými přístupy, které se zaměřují na ozdravění vašeho těla. Hledejte odborníky, kteří vám urychlí cestu.

Dávejte si pozor na ty, kteří druhé neustále hodnotí na základě vnějšího vzezření.

V rovině mysli se zaměřte na stále se opakující obavy nebo negativní myšlenky, které můžete mít. Rozhodněte se z tohoto destruktivního koloběhu osvobodit a snažte se svou mysl přeprogramovat tak, aby se stala vaším láskyplným spojencem než destruktivním parazitem. Volba je na vás, ale bude to zřejmě vyžadovat i trochu úsilí. Přitahuje-li vás terapeutická práce s lidmi, nastal vhodný čas se zamyslet nad tím, jaký způsob by byl pro vás nejvhodnější. Přihlaste se na nějaký kurz, nebo dokonce školu a jděte vstříc svým snům.

Probuďte vnitřního léčitele

Co se týká vašich vztahů, zaměřte se následující dva týdny na to, co je v druhých lidech opravdu krásné. Častěji se na druhé upřímně usmívejte a hledejte v nich přirozené dobro, které spočívá v nás všech. Navštivte svého oblíbeného terapeuta a poraďte se s ním, jak zlepšit a zkrášlit vaše rodinné a osobní vztahy. Zaměřte se také na lidi, kterých si možná tolik nevšímáte, ale jsou vám dlouhodobě věrní a nezištně vám pomáhají. Na druhou stranu si dávejte pozor na ty, kteří druhé neustále hodnotí na základě vnějšího vzezření.

V rovině ducha nastává příhodný čas pro léčení všech důležitých oblastí vašeho života. Probuďte k životu svého „vnitřního léčitele“ a otevřete se léčivým silám přírody, která je momentálně v největším rozpuku. Navštěvujte různá silová místa a objevujte krásy české země i vzdálenějších míst, pokud se vám naskytne příležitost. Vyhýbejte se všemu vyumělkovanému a hledejte krásu, která přetrvává. Objevte léčivou moc přírody a zaměřte se na praktickou službu svému bezprostřednímu okolí. V této době je to víc než potřeba.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak mohu druhým pomoci?
  • Vážím si sám sebe?
  • Uvědomuji si svou schopnost druhé léčit a jak se to mohu naučit?
  • Jaký vztah mám k přírodě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Napište si seznam aspoň sedmi dobrých vlastností, kterými disponujete.
  • Navštivte terapeuta, léčitele nebo fyzioterapeuta.
  • Pravidelně choďte do přírody a nechte se léčit její silou.
  • Objevte léčivou sílu lásky.

Související…

Mayský astrolog: V období Deště hodně spěte, relaxujte a žijte tím, čím žít chcete
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...