fbpx

Vyhýbejte se přílišnému stresu a zbytečnému přemítání nad problémy, které stejně nemůžete v daný moment vyřešit. Zjednodušujte si život a věnujte se tvůrčím a uměleckým aktivitám

Zveřejněno: 9. 3. 2021

I když tomu počasí nenapovídá, jaro se blíží a s ním i naděje na lepší časy. Nastává mayské období Slunce a Květiny (1-Ahau), kdy je dobré se zaměřit na vše, za co můžete být aspoň trochu vděční. Příštích třináct dní proto více než kdy jindy nacházejte radost v každodenních maličkostech a obklopte se lidmi, se kterými se můžete smát a brát život z určitého nadhledu. Vyhýbejte se přílišnému stresu a zbytečnému přemítání nad problémy, které stejně nemůžete v daný moment vyřešit. Zjednodušujte si život a věnujte se tvůrčím a uměleckým aktivitám.

Vděčnost je klíčem k hojnosti, která se může projevit v rozmanitých podobách. Doporučuji si každý večer sepsat aspoň pět věcí nebo zkušeností, které ve vás vyvolaly úsměv nebo potěšily vaše srdce. Tím svou pozornost nasměrujete žádaným směrem, a tak do svého života přitáhnete ještě více dobrého. V těchto dobách to může být celkem obtížný úkol, protože jsme neustále bombardováni tím, co se zdá být špatné. Udržet si víru v těžkých dobách vyžaduje sílu i odhodlání. Nevzdávejte se svých snů, ale naopak je začněte krok za krokem uskutečňovat.

Zintenzivněte milostný život

V období Slunce a Květiny se také zaměřte se na oslavu svého těla. Pokud máte partnera, zintenzivněte svůj milostný život a těšte se ze společných chvil. Cvičte pravidelně jógu a dopřávejte si pravidelné masáže. Naučte se relaxovat, protože v dnešní době plné stresu je to téměř nezbytné. Pusťte si svou oblíbenou hudbu, uvolněte své tělo a nechte váš život, ať sám najde to nejlepší možné řešení ve všech oblastech. Ve volném čase tančete nebo zkuste pravidelně běhat. Oceňujte své tělo i ve svých myšlenkách. Je to váš chrám.  

Vyhýbejte se příliš negativním lidem a buďte více s těmi, co se umí radovat za všech okolností.

V rovině mysli se ponořte hluboko do svého vnitřního ticha. Naučte se pravidelně meditovat a sledovat význam vašich snů. Pokud budete vytrvalí, můžete dojít k proměně, která vás učiní krásnějšími a ušlechtilejšími lidskými bytostmi. Důležité je si pro tuto činnost vyhradit během dne určitý čas. Do vašich kolegiálních vztahů vnášejte humor, laskavost a nadhled. Vyhýbejte se příliš negativním lidem a buďte více s těmi, co se umí radovat za všech okolností. Ve volném čase se zkuste naučit na nový hudební nástroj nebo napište báseň.

Měňte svět kolem sebe

Co se týká vašich vztahů, uvědomte si sílu neviditelného spojení nejen s vašimi rodiči a předky, ale i se všemi lidmi, na které myslíte. Zamyslete se nad tím, jakou kvalitu mají vaše rodinné vztahy a co by se dalo změnit k lepšímu. Doba krizí umí vytáhnout z lidí jak ty nejlepší kvality, tak ty nejhorší. Zaměřte se na to dobré v lidech kolem vás a pomůžete jim k pozitivním životním změnám. Pomůžete tak i sobě, protože to, co dáváte, nakonec i dostanete. Božské načasování je však tajuplné, a tak se zbavte vypočítavosti.

Na úrovni ducha nastal velmi příhodný čas, kdy máte oslavovat život, ať jste v jakékoliv situaci. Buďte vděční za svou schopnost dýchat i za to, že můžete začít zcela od začátku, a tak si plnit své pravé sny. V minulých dvou týdnech jste si měli připomenout svou životní vizi. Nyní nastal čas, kdy máte ustoupit stranou a nechat jednat vyšší síly. Tancujte, zpívejte a skládejte své vlastní modlitby, které vás přiblíží k vašim nejtajnějším snům. Povolejte nejen své předky, ale i všechny strážné anděly, aby vám v těchto časech byli nablízku.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Těším se ze svého fyzického těla?
  • Dokážu utišit svůj vnitřní dialog?
  • Jsem vděčný svým rodičům za tento život?
  • Jaký vztah mám k umění?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se tancovat, zpívat nebo hrát na hudební nástroj.
  • Pořiďte si deník vděčnosti.
  • Objevujte tajemství svého fyzického těla.
  • Posilte své rodinné vztahy.

Související…

V období Jelena hledejte v přírodě svou vizi. A naplňte ji, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...