fbpx

Zaměřte se především na své přátele a spolupracovníky, se kterými byste rádi pracovali na vaší vzájemné budoucnosti. Sledujte své okolí bedlivě jako jaguáři a hledejte to, co je obyčejným očím skryté

Zveřejněno: 11. 2. 2021

Ve čtvrtek 11. února nastává mocné třináctidenní období Jaguára (1-Ix), které vám dává možnost ve svém životě dát hodně věcí do pořádku. Zaměřte se na to nejdůležitější a neztrácejte čas se zbytečnostmi. Vše dobře promýšlejte a uveďte svůj život do větší rovnováhy. Navazujte vztahy, které vás posilují, a otevřete se novým lidem, kteří přicházejí do vašeho života. Vyhýbejte se příliš komplikovaným a manipulativním jedincům, kteří si budou myslet, že vás znají lépe než vy sami. Využijte síly jaguára k tomu, abyste mohli udělat životní kvantový skok.

Pokud již máte jasno, kam by se váš život měl ubírat, udělejte vše pro to, abyste postavili pevné základy pro další krok vpřed. Zaměřte se především na své přátele a spolupracovníky, se kterými byste rádi pracovali na vaší vzájemné budoucnosti. Sledujte své okolí bedlivě jako jaguáři a hledejte to, co je obyčejným očím skryté. Pobývejte pravidelně i o samotě, abyste měli potřebný čas a prostor vše dobře promyslet. Buďte za každou cenu věrní své cestě a nenechte se svést žádnými lákadly.

Buďte jako kočka

I nadále se snažte své fyzické tělo posilovat, ale zároveň připojte cviky na protažení. Snažte se být jako kočka. Když budete odpočívat, odpočívejte, a když budete v pohybu, používejte jen ty svaly, které k tomu opravdu potřebujete. Zajděte ke svému oblíbenému trenérovi nebo fyzioterapeutovi a nechte si poradit další cviky. Hodně pobývejte v přírodě a představte si, že jste jaguáři na lovu. Buďte všímaví ke všemu, co se ve vašem okolí šustne, a sami se snažte být neviditelní.

V žádném případě s druhými nemanipulujte, protože to by se vám z dlouhodobého hlediska určitě nevyplatilo.

V rovině mysli se více zaměřte na kvalitu vašeho vnitřního dialogu. Mluvíte k sobě laskavě? Neztrácíte energii planými řečmi o lidech, které vlastně vůbec neznáte? Sledujte své myšlenky a najděte ty, které se nejčastěji opakují a zároveň vám nepřináší nic dobrého. Neřešte nic, co nemůžete momentálně změnit. Pokud máte s nějakým kolegou problém, najděte vhodnou chvíli a promluvte si s ním co nejupřímněji. Aspoň uvidíte, na čem jste, a nebudete si vytvářet žádné domněnky. Můžete toho hodně dobrého vyjednat.

Načasujte dialog

Co se týká vašich vztahů, máte velkou možnost být opravdu vyslyšeni. Důležité je jen vybrat správný okamžik. Nemluvte s druhými lidmi ve chvíli, kdy jsou zrovna na odchodu. Číhejte jako kočka a pak důležité téma otevřete. V žádném případě s druhými nemanipulujte, protože to by se vám z dlouhodobého hlediska určitě nevyplatilo. Možná zjistíte, že někdo kolem vás bude potřebovat pomoci, a tak to udělejte rychle a diskrétně. Vaše slovo může mít mnohem větší váhu než za jiných okolností, a tak si nenechte ujít šanci.

Na úrovni ducha se mnohou dít opravdové zázraky, pokud jim však vytvoříte potřebný prostor. Pravidelně se věnujte své oblíbené meditaci, a pokud zatím nemeditujete, naučte se to. Zkoušejte různé způsoby a dejte na svou osobní zkušenost. Každý jsme jiný, a to je nutné respektovat. Často si pokládejte otázku: „Co by bylo dobré v mém životě změnit a jak?“ Pak dvacet minut naslouchejte všemu, co vám přijde na mysl, aniž byste to rozvíjeli. Buďte nestrannými pozorovateli a čekejte. Až přijde ta správná odpověď, zaručeně to poznáte.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jsem dostatečně pružný a silný?
  • Jak se mohou doopravdy změnit k lepšímu?
  • Mám odvahu skočit do neznáma?
  • Jak používám svou moc?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Bedlivě pozorujte své okolí, aniž byste byli někým zaznamenáni.
  • Udělejte něco, co chcete udělat už dávno.
  • Promluvte si vážně s někým, na kom vám doopravdy záleží.
  • Naučte se meditovat jiným způsobem, než jste zvyklí.

Související…

V období Draka trénujte hlavně vlastní trpělivost, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...