fbpx

Zimní slunovrat ohlašuje nejdelší noc v roce, ale zároveň i začátek obratu. Tyto vánoční svátky mohou být výjimečné v mnoha ohledech

Zveřejněno: 21. 12. 2020

Nastává mayské období 1-Ik (Vítr), ve kterém můžeme očekávat postupný obrat k lepšímu na všech úrovních. Až do 2. ledna se můžete ponořit do vnitřního ticha a hledat inspiraci, která mnoha lidem doslova mění život. Velký rok změn pomalu končí a začíná nová etapa, ve které budeme mít šanci tvořit náš společný svět. Poproste život, ať vás obdaruje novou silou, abyste měli dostatek energie pro následující roky. To nejtěžší je každopádně z astrologického pohledu za námi. Udělejte tlustou čáru nad minulostí a začněte budovat svůj nový sen.

Zimní slunovrat ohlašuje nejdelší noc v roce, ale zároveň i začátek obratu. Tyto vánoční svátky mohou být výjimečné v mnoha ohledech. Na nebi může být vidět významná konjunkce Jupitera a Saturna ve Vodnáři, která ohlašuje nové začátky v mnoha oblastech lidského společenství. Následující rok bychom měli všechno úspěšně dokončit a zároveň můžeme začít budovat život na zcela jiných základech, než jsme dosud byli zvyklí. Můžete pocítit větší touhu s druhými spolupracovat, protože ve více lidech se toho více zvládne.

Neriskujte, ale nebuďte moc opatrní

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, dávejte si pozor na své myšlenky. Vyhýbejte se katastrofálním scénářům a zaměřte svou mocnou mysl na pozitivní budoucnost. Po otřesu z minulého roku to může být těžké, ale čím dříve se ze všeho poučíte, tím větší sílu získáte do nových začátků, které jsou před námi. Zlepšete vztah ke svému tělu i k vašim financím. Oceňujte své fyzické tělo a získávejte nové informace o tom, jak nakládat se svými penězi. V dobách krize se zároveň objevují neobvyklé příležitosti. Vyhýbejte se po celý rok přílišnému riskování i opatrnosti. Hledejte střední cestu.

Zkuste si své nejčastější myšlenky často zapisovat a pak zhodnoťte jejich kvalitu.

V rovině mysli se snažte pravidelně uchylovat k prohlubování vašeho vnitřního ticha. Zejména tehdy, kdy budete zavaleni příliš mnoha negativními názory z vašeho bezprostředního okolí. Neberte si nic osobně, protože z mnoha lidí mluví strach z uplynulého roku. Se svými spolupracovníky mluvte na rovinu a do všeho vnášejte jasnost. Místo toho, abyste se snažili na něco přijít, nechte, ať k vám odpovědi přijdou samy. Zkuste si své nejčastější myšlenky často zapisovat a pak zhodnoťte jejich kvalitu.

Diskutujte a hledejte přátele

Co se týká vašich vztahů, naučte se mluvit se svými nejbližšími tak, abyste jim zbytečně neublížili. Sami si však hlídejte svůj prostor. Mějte s druhými soucit a rozhodněte se být ve svých slovech laskaví jak k sobě, tak k druhým. Naučte se druhým omluvit za vše, co se vám nepovedlo v předchozích měsících. Schopnost se druhým upřímně omluvit je znamením síly. Když se vás někdo dotkne, naučte se mluvit o svých pocitech. Když nic neřeknete, málokdo něco pozná. Často s lidmi diskutujte a hledejte nové přátele, se kterými budete schopni i něco společně vytvářet nebo účinně spolupracovat.

Na úrovni ducha nastal opravdu výjimečný čas, kdy máte možnost svůj duchovní rozvoj posunout o kvantový skok vpřed. Tyto vánoční svátky mohou přinést velké vnitřní dary, pokud to umožníte. Naučte se aspoň dvacet minut denně meditovat a očekávejte, že k vám přijde silná inspirace. Investujte do svého vývoje nějakou finanční částku nebo se rozhodněte určité duchovní praxi věnovat soustavně a každý den. Není lepšího času začít než právě v těchto třinácti následujících dnech.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Umím s druhými komunikovat bez pocitu viny?
  • Jsem spokojený se svým duchovním vývojem?
  • Komu jsem v poslední době nejvíc ublížil a jak to mohu napravit?
  • Jaká duchovní praxe mě nejvíc přitahuje?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se druhým omluvit, aniž byste vyžadovali okamžitou reakci z druhé strany.
  • Zajímejte se o zdraví a finance. Hledejte kvalitní informace.
  • Pravidelně prohlubujte vnitřní ticho a pište si deník.
  • Investujte finanční částku do svého seberozvoje.

Související…

S obdobím Vody odplouvá i rok transformace. Hlavně odpouštějte, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...