fbpx

Pracujte se svou pozorností a zaměřte ji směrem, který vám dává smysl. Buďte odvážní a naučte se důvěřovat tmě, která sice není jasná, ale na druhou stranu skýtá mnoho možností

Zveřejněno: 12. 11. 2020

Nastává třináctidenní mayské období Noci a Domu (1-Akbal), ve kterém se vyplatí pracovat se svým vlastním stínem i stínem ostatních rodinných členů. Všichni teď procházíme velkou proměnou, a pokud se to některých z vás netýká, je dobré převzít zodpovědnost za podporu svých nejbližších. V noci se rodí sny a v tomto čase máme možnost začít tvořit nový svět, který bude položen na daleko lepších základech než doposavad. Aby se to skutečně podařilo, záleží na naší vlastní iniciativě. Nabízí se nám nový začátek, a tak v sobě najděte odvahu žít to, po čem doopravdy toužíte.

Jsme na konci jedné velké etapy a ta nová zatím ještě není jasně viditelná. Proto je nejlepší čas se pomalu, ale jistě obracet k lepším zítřkům. Nesmutněte nad tím, co možná končí, ale radujte se z příchodu nového. Ti, kdo si uchovají své sny, je v brzké budoucnosti uskuteční mnohem snadněji než ti, kteří se budou neustále obracet do těžké minulosti. Pracujte se svou pozorností a zaměřte ji směrem, který vám dává smysl. Buďte odvážní a naučte se důvěřovat tmě, která sice není jasná, ale na druhou stranu skýtá mnoho možností.

Chodící příběhy

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, zaměřte se na způsob, jakým se stravujete. Jezte zdravěji a spěte minimálně osm hodin, aby váš mozek fungoval dobře a vaše tělo zůstalo vitální. Starosti hoďte za hlavu a věnujte se jen smysluplným činnostem, které souvisí s vaším budoucím snem. Co se týká financí, zaměřte se na vytváření rezerv, abyste se v budoucnosti cítili bezpečněji. Zároveň se bavte s lidmi, kteří financím rozumí, protože v následujících letech se bude ekonomická situace hodně měnit. Buďte otevřeni novým myšlenkám, ale především spolupráci a inovaci.

Snažte se o vytvoření větší intimity, ale k tomu se potřebujete nejdřív sami opravdu otevřít.

V rovině mysli se zaměřte na způsob, jak komunikujete se svou rodinou. Pokud vám na někom konkrétním opravdu záleží, ale tento vztah nefunguje, uspořádejte rodinnou sešlost, ve které si otevřeně a upřímně promluvíte. Pokud na to zatím nemáte odvahu, napište mu aspoň dopis, aby dotyčný věděl, co se ve vás opravdu děje. Všichni jsme svým způsobem chodící rozmanité příběhy, o kterých málo lidí ví, a proto tak často dochází k vytváření zcestných domněnek, které způsobují v životě spoustu zbytečných dramat.

Na oltář předků

Co se týká vašich vztahů, přiznejte si své opravdové pocity a emoce, které cítíte. Hledejte ve všem podstatu a nenechte se zmást prvním dojmem. Člověk, který vám říká „nenávidím tě“, má často na mysli „obejmi mě“. Snažte se o vytvoření větší intimity, ale k tomu se potřebujete nejdřív sami opravdu otevřít. Nic v sobě nepotlačujte, ale zároveň si na druhých nic nevylévejte. Pokud se vám bude o někom z rodiny zdát, berte to jako důležité znamení k nápravě vztahu s tímto člověkem.

Na úrovni ducha se snažte zaměřit na ty nejtragičtější příběhy vašich předků. Naučte se z nich vzít ponaučení, protože jen tak se můžete vymanit z koloběhu situací, do kterých jste možná sami životem podvědomě tlačeni. Uctíte tak i jejich oběť, kterou nevědomky svým způsobem života vyjádřili. Jejich příběhy mohou být jasnými majáky, které vás budou varovat před opakováním stejných chyb. To je moudrost stínu, která je stejně hodnotná jako moudrost světla. Pokud doma ještě nemáte vytvořen oltář předků, vytvořte si ho, protože to může pomoci nejen vám, ale i všem ostatním rodinným členům. Včetně těch, kteří se teprve narodí.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak se doopravdy cítím ve své rodině?
  • Věřím v podporu vesmíru i v době nejistoty?
  • Je někdo z mé rodiny opravdu v těžké situaci?
  • Mohu mu pomoci, a jakým způsobem?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Uspořádejte rodinnou sešlost a mluvte o svých životních příbězích.
  • Ptejte se na tragické osudy svých předků a vezměte si z nich poučení.
  • Naučte se pracovat se stínem a se svými sny.
  • Proste o ochranu a štěstí své, vaší rodiny a domova.

Související…

V období Psa hledejte, kdo potřebuje pomoc, a sami si o ni řekněte, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...