fbpx

Posilte své vztahy a projevte štědrost i podporu těm, kteří je opravdu potřebují. Sami si o pomoc dovolte říct, pokud je to nutné

Zveřejněno: 30. 10. 2020

V pátek nastává období Psa (1-Oc). V příštích třinácti dnech se vyplatí pracovat se silou vlastní představivosti a zároveň se obklopit těmi nejvěrnějšími a nejoddanějšími přáteli nebo rodinou. Budete-li mít i přes všechna opatření možnost někam odcestovat nebo navštívit někoho vzdáleného, je pro to ideální doba.

Zvláště po 3. listopadu, kdy definitivně končí vliv retrográdního Merkura, který mohl v posledních dnech vnášet zmatek do mnoha oblastí, včetně cestování. Posilte své vztahy a projevte štědrost i podporu těm, kdo to opravdu potřebují. Sami si o pomoc dovolte říct, pokud je to nutné.

Sestup do podsvětí

V následujících dnech se bude slavit jak Samhain, který je jedním z hlavních osmi ohňových svátků, a oznamuje tak nový keltský rok. Dušičky, které jsou zřejmě křesťanskou obdobou těchto pohanských zvyků, ohlašují užší hranici mezi živými a mrtvými. Čeká nás sestup do podsvětí, abychom z této cesty vyšli posíleni a uzdraveni. Povolejte medicínu Psa, ať vás provází temnými kouty duše, a abyste se u toho zároveň cítili v bezpečí. Pes je výborným průvodcem a dokáže být neuvěřitelně oddaný. Uctěte své předky a zapalte svíčku jako respekt k jejich lidským příběhům, ať byly jakékoliv.

Pokud budete mít možnost a prostředky pomoci někomu v nouzi, učiňte tak diskrétně, rychle a bez pocitu důležitosti nebo nadřazenosti.

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, doporučuji často chodit do přírody, a pokud to lockdown dovolí, na návštěvy za starými přáteli, kteří bydlí daleko od vašeho domova. Cestování vám může dodat nový příval energie a mezitím můžete potkat mnoho dalších poutníků, ze kterých se mohou stát vaši noví přátelé. Máte-li finanční problémy, zavolejte příteli, který této problematice dobře rozumí, a nechte si dobře poradit. Pokud budete mít možnost a prostředky pomoci někomu v nouzi, učiňte tak diskrétně, rychle a bez pocitu důležitosti nebo nadřazenosti.

Vytvořte si vlastní realitu

V rovině mysli si v následujících dvou týdnech hrajte se svou tvůrčí představivostí. Vytvořte si svou vlastní virtuální realitu, kde můžete zažívat věci, které momentálně žít nemůžete. Zkuste si v posteli každý den aspoň patnáct minut denně představovat něco, po čem toužíte a víte, že je to dobré pro všechny zúčastněné. Tím dáte životu znamení, že víte, co chcete, což je nutným předpokladem, abyste to také rozeznali a přijali, až to doopravdy přijde. Nejlépe je toto cvičení dělat před usnutím, aby tyto představy pronikly do vašeho podvědomí. Tím zrychlíte jejich manifestaci.

Pes přeje věrnosti a oddanosti, kterou právě teď můžete projevit.

Co se týká vašich vztahů, nastal čas se zamyslet nad okruhem vašich nejbližších. Možná, že někdo vám blízký teď opravdu potřebuje pomoci, protože doba je náročná. Pokud patříte k těm šťastlivcům, kterých se tato společenská krize dotýká jen mentálně, udělejte něco pro druhé, kteří jsou v nevýhodné pozici. Pes přeje věrnosti a oddanosti, kterou právě teď můžete projevit. Neváhejte druhým pomoci, když můžete, protože jednou se můžete ocitnout přesně na druhé straně. Představte si, že ten, kdo potřebuje vaši pomoc, jste vy sami. Jak se zachováte?

Pomozte i sami sobě

Na úrovni ducha se zamyslete nad tím, zda by vás nebavila terapeutická nebo podobná profese, kde byste mohli podporovat druhé lidi. Ptejte se sami sebe, čím byste druhým mohli být užiteční. Pokud jste si všimli, že se vám lidé často svěřují a mají tendenci se svěřovat se svými nejhlubšími problémy, možná by bylo dobré se zamyslet nad nějakým studiem.

Když budete druhým jen pomáhat, ale sebe budete opomíjet, dlouho to nevydržíte. Uvědomte si, že mezi ostatními a vámi není v podstatě žádný rozdíl. Jste jen jeden z nekonečna chodících lidských příběhů, které tu byly, jsou a zřejmě stále budou.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Komu mohu pomoci?
  • Umím si přátelům říct o podporu?
  • Beru nebo spíš dávám?
  • Koho bych mohl navštívit ze své minulosti?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Zavolejte člověku, kterého máte rádi a víte, že je v těžké situaci.
  • Představujte si pozitivní budoucnost, nezávisle na nynější společenské situaci.
  • Buďte věrní lidem, které nazýváte svými přáteli.
  • Navštivte člověka, kterého máte rádi, ale dlouho jste ho neviděli.

Související…

Mayský astrolog: Je tu období Pohybu. Hledejte v sobě klid a zbavte se strachu
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...