fbpx

Ještěrka vládne snům, a proto můžete očekávat větší snovou aktivitu. Během následujících dvou týdnů se zaměřte na uvolnění nejen svého těla, ale i mysli

Zveřejněno: 4. 10. 2020

V neděli začíná období 1-Kan (Ještěrka), ve kterém je dobré opustit analytické myšlení a tentokrát více důvěřovat své intuici a niterným pocitům. Ještěrka je úzce spojena s živly, a tak se snažte uvést svůj život do živlové rovnováhy. Pobývejte často v přírodě a naslouchejte jí celou svou bytostí. Mluvte v duchu nebo klidně nahlas ke stromům, větru, ohni i vodě. Požádejte tyto síly o jejich moudrost i léčení. Příroda má větší moc, než si mnoho lidí uvědomuje, a navázat s ní vztah není tak obtížné, jak si člověk myslí. Věnujte jí svou pozornost a dostanete mnohem víc.

Ještěrka vládne snům, a proto můžete očekávat větší snovou aktivitu. Během následujících dvou týdnů se zaměřte na uvolnění nejen svého těla, ale i mysli. Mezi bděním a sněním existuje nespočet úrovní vnímání, které vám mohou pomoci vyřešit různá úskalí vašeho všedního dne.

Zaměřte se především na dva nejvýznamnější okamžiky dne, jimiž je stav těsně před a hned po probuzení.

Věnujete-li snům svou pozornost, nejenže brzy porozumíte jejich symbolickému jazyku, ale mohou vám dát i mnohem víc. Jsou známy případy, kdy se lidé díky snům vyléčili z těžkých onemocnění nebo našli řešení na spletité problémy.

Posilujte tělo lesem

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, je dobré vědomě posilovat vaše fyzické tělo, abyste ve svém životě dokázali unést velký mentální tlak, kterému jsme všichni neustále vystaveni. Pravidelně choďte do lesa nebo ke stromům a nechte na sebe působit jejich léčivou moc. Pokud se cítíte často unaveni, doporučuji se věnovat nejen pravidelnému posilování, ale využijte i svou představivost, abyste efekt cvičení ještě zvýšili. V řešení praktických záležitostí naslouchejte více projevům vašeho těla než protichůdným pochodům mysli.

Pár kvalitních přátel je mnohem lepší než tisíce známých.

V rovině mysli se více zaměřte na prohlubování svých znalostí, které ihned vyzkoušejte v praxi. Zaměřte se především na dva nejvýznamnější okamžiky dne, jimiž je stav těsně před a hned po probuzení. V práci posilte vztahy, které teď mohou být více než kdy jindy nahnuté. Nesnažte se vše zvládnout sami, ale hledejte oboustranné výhody ve všech typech spolupráce. Naučte se každou noc před spaním požádat „snový zdroj“ řešení největších problémů, před které jste postaveni. V důležitých pracovních rozhodnutích důvěřujte více své intuici.

Když se zdá o někom

Co se týká vztahů, uvědomte si celou síť vašich nejdůležitějších kontaktů a zaměřte se raději na jejich kvalitu než kvantitu. Pár kvalitních přátel je mnohem lepší než tisíce známých, o kterých vlastně vůbec nic nevíte. Vložte do svého partnerského vztahu své nejlepší kvality a užívejte si častěji společných chvil. Pokud se vám o někom bude zdát častěji, berte to jako důležitou zprávu od ducha. Tento člověk zřejmě bude hrát ve vašem životě důležitější roli, přestože si to momentálně neuvědomujete. Věřte svým pocitům a dovolte si je vyjádřit.

Na úrovni ducha se mohou odehrávat velmi silné prožitky, které budou znamením toho, že se máte vydat duchovní cestou. Zapisujte si pravidelně sny, tančete v přírodě a snažte se v sobě probudit uměleckého ducha. Někteří z vás pocítí touhu zkoumat více šamanismus, lucidní snění nebo jiný způsob duchovní praxe, která vám bude ušita na míru. Využijte toho, že si v dnešní době můžete vybírat. Neřiďte se dogmaty, ale ve všem hledejte vlastní zkušenost. Vaše srdce vás povede, ale je nutné mu začít doopravdy naslouchat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak houževnaté je mé tělo?
  • Důvěřuji dostatečně své intuici?
  • Jsou mé vztahy k bližním opravdu hluboké?
  • Pamatuji si své sny a dokážu porozumět jejich symbolické řeči?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Posilujte aspoň třikrát týdně.
  • Učte se vnímat celým svým tělem.
  • Zapisujte si pravidelně své sny.
  • Pobývejte častěji v přírodě a pracujte na živlové rovnováze.

Související…

V období Opice se učte a podpořte v sobě učitele, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...