fbpx

Nastal čas učení se novému i předávání moudrosti nebo již nabytých vědomostí. Věnujete-li se již něčemu několik let a lidé po vás tuto činnost neobvykle často vyžadují, může to být znamení toho, že se máte dát na cestu učitele

Zveřejněno: 21. 9. 2020

Podle počasí pomalu, ale podle všeho ostatního jistě přichází podzim, který oznamuje čas, v němž bude noc postupně nabývat na délce a síle. To může v některých lidech vyvolat smutek a pochybnosti, a tak je dobré se cíleně zaměřit na to, co ve vás vyvolává největší radost. V období Opice (1-Chuen), které potrvá do 3. října, se každopádně naučte něco nového, ať je to jazyk nebo řemeslo, a na smutek pak nezbude čas. Pozorujte přírodu v jejích rozmanitých barvách i formách a rozvíjejte nejen svou intuici, ale i schopnost analytického a vědeckého myšlení. Pokud se již dlouho chcete věnovat nějakému umění, začněte teď hned.

Nastal tedy čas učení se novému i předávání moudrosti nebo již nabytých vědomostí. Věnujete-li se již něčemu několik let a lidé po vás tuto činnost neobvykle často vyžadují, může to být znamení toho, že se máte dát na cestu učitele. Pokud vás tato touha láká, neváhejte a začněte, ale jestli si nejste jistí, přihlaste se zatím na nějakou školu nebo kurz, který vám pocit zplnomocnění zprostředkuje. Hlavně se nepodceňujte ani věk v tomto ohledu nehraje žádnou roli. Dejte průchod své vášni i dětské hravosti.

Nechte si poradit

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, nastal čas, kdy můžete využít nejen svých zkušeností, ale i zkušeností těch lidí, kteří na své cestě již ušli dlouhou cestu a baví je jejich poznání předávat. Ušetříte tím spousty času. Nechte si poradit jak v otázkách zdraví, tak financí. Svět prochází neobvyklou ekonomickou proměnou a z těchto změn se dá vždy vytěžit, pokud se nebudete bát dělat ve svém životě změny. Buďte vynalézaví a odevzdejte životu vše, co nepoužíváte nebo nepotřebujete ke šťastnému životu.

Popřemýšlejte, jak nejlépe využít váš čas, abyste se mohli zabývat něčím, co vás opravu baví.

V rovině mysli se zaměřte na zvýšení vašich znalostí a schopnost hluboké analýzy. Studujte nové přístupy v práci nebo v oborech, které vás zajímají. Naučte se lépe anglicky nebo jiný jazyk, který by vám mohl být v práci nápomocný. Rovněž se zaměřte na zvyšování kvality vašich kolegiálních a pracovních vztahů. Pokud víte, že váš kolega něčemu hodně dobře rozumí a rád se o tomto tématu baví, využijte této situace ve prospěch všech. Popřemýšlejte, jak nejlépe využít váš čas, abyste se mohli zabývat něčím, co vás opravu baví.

Učte se být učitelem

Co se týká vašich vztahů, zamyslete se nad tím, zda někdo ve vašem nejbližším okolí nepotřebuje poradit nebo jinak pomoci. Nenechávejte si svou moudrost nebo poznání jen pro sebe. Když něco víte a druzí po vašich znalostech dychtí, dejte jim je. Sami se nebojte zeptat některých odborníků, kteří se dlouhodobě zabývají partnerskými záležitostmi. Inspirujte se, ale vždycky vše konzultujte se svým vlastním srdcem. Možná potkáte učitele, se kterým pocítíte vzájemné sympatie a bezpodmínečnost. To jsou příznačná znamení.

Na úrovni ducha nastal čas rozvinout nebo v sobě podpořit svého vnitřního učitele a umělce. Dejte přednost tomu, co vás láká více. Nosíte-li v sobě potřebu druhým sdělovat své zkušenosti, možná jste od přirozenosti učitelé. Je to krásné poslání, které vyžaduje i velkou zodpovědnost. Učte jen to, o čem víte, že doopravdy zvládáte. Na druhou stranu nečekejte příliš dlouho, protože dobrým učitelem se budete teprve muset naučit být, a to chce neustálou praxi. Inspirujte se ostatními učiteli a zamyslete se nad těmi nejlepšími ve vašem životním příběhu.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jak mohu efektivně zlepšit své zdraví a imunitu?
  • Zajímá mě nějaké vědecké odvětví, umění nebo řemeslo?
  • Jsem ochoten naslouchat druhým, aniž bych je posuzoval?
  • Jakým způsobem mohu být pro druhé opravdu prospěšný?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Snažte se poznat své tělo.
  • Nechte si poradit od odborníků na zdraví, vztahy nebo finance.
  • Věnujte se čtení, psaní, výzkumu, vědě, poezii a všemu, co prohloubí vaši mysl.
  • Najděte si dobrého průvodce nebo učitele v oblastech, které vás nejvíce zajímají.

Související…

V období Pazourku zapracujte na zdraví i na financích, radí mayský astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...