fbpx

Pokračujte v nutných opravách či rekonstrukcích bytů a domů, s důležitými životními rozhodnutími ale zatím počkejte, pokud si nejste stoprocentně jistí, zda je ten správný čas

Zveřejněno: 26. 2. 2020

Začíná mayské období 1-Akbal (Noc, Dům), ve kterém je nadále dobré pracovat se svými sny a zároveň pokračovat v důsledném vyklízení všeho, co již doma nepotřebujete. Až do 9. března se věnujte domácím opravám a zlepšování vašich rodinných vztahů. Především se zaměřte na vztahy, které jsou komplikované. Hledejte souvislosti ve vaší rodinné historii. Zajímejte se o životy svých předků, hlavně těch, kteří byli nějakým způsobem odsuzováni. Jsme stále v období soucitného znamení Ryb, a tak lze odpustit minulosti lépe než kdy jindy.

Pokračujte v nutných opravách či rekonstrukcích bytů a domů, s důležitými životními rozhodnutími ale zatím počkejte, pokud si nejste stoprocentně jistí, zda je ten správný čas. Čistěte svou minulost a vytvářejte si prostor pro své budoucí aktivity. Zaměřte se na své největší obavy a nedovolte jim, aby nad vámi získaly moc. Každá slabost se může proměnit v sílu, a tak se rozhodněte, že se svým stinným stránkám nebudete vyhýbat.

Šetřete tělo i peníze

Co se týká vašeho těla a hmotných záležitostí, vytvářejte si rezervy pro budoucnost. Aspoň deset procent z příjmů si dávejte stranou na aktivity, které budou patřit jenom vám. Tentokrát se zaměřte na něco, co v budoucnu obohatí vaši duši. Šetřete na nějakou cestu za poznáním nebo seminář, po kterém již dlouho toužíte. Zároveň se i zabývejte tím, jak dlouho spíte a co jíte. Zeptejte se lidí, kterým důvěřujete a o kterých víte, že se touto problematikou intenzivně zabývají. Svou ložnici si dobře ukliďte, aby k vám mohly přijít silné sny.

Vnímejte své kolegy jako starší a mladší sourozence a své nadřízené jako rodiče.

V rovině pracovní se podívejte na své kolegiální vztahy. Pokud jste v dětství měli potíže s maminkou nebo tatínkem, je možné, že se podobné vztahové situace mohou opakovat i ve vašem zaměstnání. Vnímejte své kolegy jako starší a mladší sourozence a své nadřízené jako rodiče. Možná si všimnete zajímavých souvislostí. Udělejte něco pro svůj domov a vytvořte si ve svém bytě místo, kde budete moci odpočívat a přemýšlet o životě. Pokud se něco rozbije, ihned to opravte a hledejte „chytrá“ řešení. Dočtěte knihy, které máte rozečtené, protože vše nedokončené ubírá psychickou energii.

Dejte najevo pocity

Co se týká vašich vztahů, zabývejte se svými potlačenými emocemi a pocity. Dovolte svému partnerovi vyjádřit svůj stín, ale zároveň respektujte své vlastní hranice. Pokud v sobě musíte něco potlačovat, jděte někam do ústraní a své pocity svým způsobem ventilujte. Napište svým nejbližším dopis, který jim buď můžete poslat, nebo ho naopak spálit. Vyjádřete co nejupřímněji své niterné pocity a za nic se nestyďte. Dejte svým pocitům zcela volný průchod. Se svými partnery probírejte své sny a zaměřte se tentokrát na noční můry.

Odhalte různá rodinná tajemství, a pokud jsou vaši prarodiče dosud naživu a mohou s vámi sdílet své osobní příhody, využijte toho.

Na úrovni ducha nastal čas, kdy je dobré se zaměřit na své předky. Pokud se vám bude zdát o někom, kdo již není naživu, zapište si tento sen, neboť může být významný. Zjistěte si o těchto lidech všechno, co jen můžete, a možná se budete podivovat nad souvislostmi z vašeho osobního života. Odhalte různá rodinná tajemství, a pokud jsou vaši prarodiče dosud naživu a mohou s vámi sdílet své osobní příhody, využijte toho. Všichni jsme navzájem provázaní a ovlivňujeme se víc, než si dokážeme představit. Neopakujte zbytečně ty stejné chyby a poučte se z osudových příběhů, které tu byly už dávno před vámi.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Jím zdravě?
  • Jaký vztah mám ke svým předkům?
  • Mám ve svém bytě nepořádek?
  • Umím přijmout svůj stín?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Jezte zdravěji.
  • Vzpomeňte si na všechny sny se zemřelými, které se zdály vám nebo vašim blízkým.
  • Naučte se své pocity vyjadřovat bez pocitů viny.
  • Vytvořte si oltář vašich předků.

Související…

Nastává novoluní v Rybách: Soustřeďte se na sny a náhody, radí astrolog
Robert Policar

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...